Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 přední světla H1 vs. H7?
No bohužel jsem ta světla nekupoval, takže nevím, jen vím co tam je za svítidla. Ale svítí to jako xenony (bílo-modře) Pokud to nějak zjistím řekni jak a můžu se podívat.Fx píše:Jakou barvu světla používáš? Ono nejběžněji prodávaných 6000K je opravdu magnet, navíc čočka barevné spektrum posune ještě trochu dál k modré. Nejen, že na to letí policie, ale za deště, mlhy a podobně je s tím pěkně blbě vidět.
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Pohledem moc ne, na výbojkách to značené nebývá. Xenony můžou mít různou barvu, nižší barevné teploty se dohánějí ještě barvou skla na výbojce. U nás se nejvíc prodávají 6000K, lidi totiž nemají pojem o tom, co je to svítivost a barevná teplota. Ve stylu "čím víc proužků, tím víc Adidas" si drtivá většina myslí, že čím víc Kelvinů, tím víc to bude svítit. To je samozřejmě omyl, záleží i na schopnosti oka vnímat světlo různých barev a jeho odrazy. Ideální je výbojka o barevné teplotě 4300K, pokud by někdo chtěl xenony použít i do mlhovek, tam je vhodných 3000K. S ohledem na seřízení mlhovek na podsvícení mlhy, tedy "nahoru", ovšem použití xenonů v mlhovkách moc nedoporučuji.
A nemáš nějakej odkaz na bezporuchovou HID sadu,já kupoval jednou tady u nás a co měsíc to problém s blikáním či probíjením-prostě jsem trefil zrovna shit výrobce..Koukal jsem že ty sady dělá i třeba Philips ale docela palby....Fx píše:Pohledem moc ne, na výbojkách to značené nebývá. Xenony můžou mít různou barvu, nižší barevné teploty se dohánějí ještě barvou skla na výbojce. U nás se nejvíc prodávají 6000K, lidi totiž nemají pojem o tom, co je to svítivost a barevná teplota. Ve stylu "čím víc proužků, tím víc Adidas" si drtivá většina myslí, že čím víc Kelvinů, tím víc to bude svítit. To je samozřejmě omyl, záleží i na schopnosti oka vnímat světlo různých barev a jeho odrazy. Ideální je výbojka o barevné teplotě 4300K, pokud by někdo chtěl xenony použít i do mlhovek, tam je vhodných 3000K. S ohledem na seřízení mlhovek na podsvícení mlhy, tedy "nahoru", ovšem použití xenonů v mlhovkách moc nedoporučuji.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Že by je dělal Philips, o tom nevím. Vím, že tu byly nějaké padělky General Electric, Philips a Osram, ale všechno to byla Čína stejně jako jiné sady. Taky jsem xenony jednu dobu dovážel, ale nemohl jsem držet krok s cenami těch nejhorších sad. Trh je tu v tomhle hrozně deformovaný, lidi slyší spíš na cenu než na kvalitu. U nás bych si to po zkušenostech s velkoobchodníky už nekoupil... Celkem dobrou selekci výrobců má firma Inca-Pro (tuším, že německá nebo holandská), tam bych se nakoupit s ohledem na evropskou záruku nebál.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Všechno se odvíjí od výrobce a stavu těch světel. Staré Boschky třeba mají u H7 dost problémy se sklíčky pod krycím sklem, protože jsou plastová a žárem od světel dost žloutnou. Tím mění jednak barvu vydávaného světla a jednak samozřejmě tlumí intenzitu svitu - nejsou pak úplně čirá.
Další věc je, že pocitově H1 svítí míň kvůli přesnějšímu kuželu světla a rovnoměrnému rozptylu. Když si postavíš ke zdi světlo H7 a H1 a podíváš se na obrazec, o rovnoměrnosti svitu si uděláš celkem přesný obrázek. Čočková H1 udělá přesnou čáru s lomem dle směrnic EHK, H7 udělá jakousi fazoli se "svatozáří" okolo způsobenou okraji sklíček. Já se podle té "svatozáře" orientuju v garáži, kde přesně poznám, jak daleko jsem od vrat
Další věc je, že pocitově H1 svítí míň kvůli přesnějšímu kuželu světla a rovnoměrnému rozptylu. Když si postavíš ke zdi světlo H7 a H1 a podíváš se na obrazec, o rovnoměrnosti svitu si uděláš celkem přesný obrázek. Čočková H1 udělá přesnou čáru s lomem dle směrnic EHK, H7 udělá jakousi fazoli se "svatozáří" okolo způsobenou okraji sklíček. Já se podle té "svatozáře" orientuju v garáži, kde přesně poznám, jak daleko jsem od vrat

Nacpal bych tam tyhle ale ty koruny
http://www.x1-autodily.cz/index.php?id= ... 18,1582703

-
- Klubové ID: 1181
Ty Helly tu nabízí jeden člen, měl jsem je od něj kdysi taky, podle mě krásný světla netuzing ale né všem se líběj.... http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=89535
Ted mám tyhle depa http://www.pm-style.cz/racing/eshop/4-1 ... 2-99-cerna
za ty prachy si myslím není co řešit, a taky jsem z toho nechtěl dělat vzhledově stejný auto
Ted mám tyhle depa http://www.pm-style.cz/racing/eshop/4-1 ... 2-99-cerna
za ty prachy si myslím není co řešit, a taky jsem z toho nechtěl dělat vzhledově stejný auto