Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dekarbonizace pomocí vody

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Zave
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Zave »

mrJekill píše:Předloni jsem to dělal pokusně na naftovým Mondeu a motoru to neublížilo a chodí jak hodinky.Brutálně to jen vypadá a je potřeba se toho nebát.

a nejake pozitiva? :D
mequi

#22 Příspěvek od mequi »

Paty píše:tak to taky vyzkouším,ještě by mě zajímalo,jelikož fosfáty rozpouštijou karbon tak namíchat to do tý vody co se bude stříkat do sání... a potom třeba zase čistou tu vodu.Fosfáty jsou i v pracím prášku(některých) tak udělat roztok. (Jenom je to nápad nevím co by to udělalo).
Ale když máš zkarbonavaný hliníkový ventilový víko a dáš je na noc do roztoku voda+prací prášek s Fofátem nebo jenom s fofátem tak to máš druhej den krásně čistý :wink:
Já osobně bych tam ten prací prášek nedával. Bůh ví, jak se ti to rozpustí a jestli to neudělá brusnou pastu. Pak by jsi nebyl štastnej. A nemyslím tím, že ti to zabrousí ventily.
mrJekill

#23 Příspěvek od mrJekill »

Pozitiva?:motor jde o poznání ,,měkčeji,, a lépe startuje za studena.Pravděpodobně právě odstraněním karbonu z okolí vstřikovačů,z pístů a žhaviček,respektive vstřikovacích kanálků
Odpovědět