Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 prevodovy olej

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
zsteiner

#21 Příspěvek od zsteiner »

BMWIIIPower píše:
zsteiner píše:poradi mi nekdo prosim? mam e36 323i 12/1996 s prevodovkou bez stitku (nebyl nebo ztratil?) a nevim jakej olej tam nalejt. volal jsme do BMW, dle VIN to prej zjistit nejde. mam si prej trosku odpustit a dle barvy koupit. hnedy olej je prej MTF a cerveny ATF. po ,,maknuti,, dovnitr bych rekl, ze olej je cervenej. bude tam tedy ATF? trida Dextron IID nebo III? jak jsem to porovnaval, tak prevodovku mam tuhle. ma nekdo zkusenost? Diky

Já lil červený....už nepamatuju třídu,atp.Je jasný,že dextron III bude kvalitnější....

A další věc,nechápu,proč řešíte furt takový sr*čky...dextron II,nebo III..Myslím,že na životnost manuální převodovky to má pramalý vliv..

tak trida oleje je momentalne to posledni co resim. predevsim si chci bejt 100% jistej, ze tam prijde ATF. a mam tam tuhle: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=05
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Netopyr »

zsteiner píše:co jsem cetl, tak by to oznaceni melo bejt na prave strane prevodovky vedle napousteciho sroubu. ale ze by to bylo nastrikane, to slysim poprve. ta nalepka se dokonce da dle ETK koupit :D zkousel sem to i hadrem otrit, ale nic jsem nenasel :(

nafotim, to bude lepší :c)

Net.
BMWIIIPower

#23 Příspěvek od BMWIIIPower »

zsteiner píše:
BMWIIIPower píše:
zsteiner píše:poradi mi nekdo prosim? mam e36 323i 12/1996 s prevodovkou bez stitku (nebyl nebo ztratil?) a nevim jakej olej tam nalejt. volal jsme do BMW, dle VIN to prej zjistit nejde. mam si prej trosku odpustit a dle barvy koupit. hnedy olej je prej MTF a cerveny ATF. po ,,maknuti,, dovnitr bych rekl, ze olej je cervenej. bude tam tedy ATF? trida Dextron IID nebo III? jak jsem to porovnaval, tak prevodovku mam tuhle. ma nekdo zkusenost? Diky

Já lil červený....už nepamatuju třídu,atp.Je jasný,že dextron III bude kvalitnější....

A další věc,nechápu,proč řešíte furt takový sr*čky...dextron II,nebo III..Myslím,že na životnost manuální převodovky to má pramalý vliv..

tak trida oleje je momentalne to posledni co resim. predevsim si chci bejt 100% jistej, ze tam prijde ATF. a mam tam tuhle: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=05

Ať do manuální převodovky naleješ jakýkoliv převodový olej,pořád bude uvnitř krásně čistá a promazaná....a vo tom to je....A že máš tu z obrázku?A v čem je jiná,než ostatní manuální převodovky? ( v souvislosti s volbou vhodného oleje)....Já lil ATF
libovka

#24 Příspěvek od libovka »

Ať do manuální převodovky naleješ jakýkoliv převodový olej,pořád bude uvnitř krásně čistá a promazaná....a vo tom to je....A že máš tu z obrázku?A v čem je jiná,než ostatní manuální převodovky? ( v souvislosti s volbou vhodného oleje)....Já lil ATF[/quote]

No s tou čistotou nevím nevím.Měl jsem tu zákazníka kterému u 323 špatně řadila převodovka za studena.Nejeto měla asi 200tis. a vypustil jsem z toho cosi co nemělo s olejem nic společnýho.Hnědou sračku.Nalil jsem tam ATF a řazení se podstatně zlepšilo. Pán přijel za půl roku znovu tak že to znovu vyměníme.A opět sračky.Prostě ta převodovka byla totál zajetelená od toho starýho oleje.Po druhé výměně olej řazení super.

Je jedno jestli ATF nebo dextron II nebo III. Rozdíl mezi II a III je že ta trojka je při vyšší teplotě stabilnější.
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Netopyr »

tak jsem to vyfotil - je to fakt na pravé straně :c)
je to převodovka z r.96
Přílohy
prevodovka_M44B19r1996_1_1.jpeg
prevodovka_M44B19r1996_1_1.jpeg (189.56 KiB) Zobrazeno 106 x
zsteiner

#26 Příspěvek od zsteiner »

super, diky :thumbsup:
radekc

#27 Příspěvek od radekc »

V Renocaru v Brně odlívají MTF-LT2 za 308,- litr. Musite si donést vlastní nádobu.
Odpovědět