Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

čidla abs demontáž

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
vonderka

#21 Příspěvek od vonderka »

tak to sem na to fakt zvědavej
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#22 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Už jsem to dělal 3x, jedno čidlo mne ještě čeká - někdy. Problém je ten, že původní čidla jsou z hliníku a ten se v oceli zažere. Ty novější plastová už jdou ven dobře.

Vezmi malou elektrickou vrtačku, s velkou se nedostaneš blíž k brzdovému štítu a nebudeš vrtat v ose díry. Spíš je vhodný elektrický šroubovák a začni třeba vrtákem 1,5mm a vrtej, až budeš jako skrz, ale né dál - takže opatrně. Potom dej větší a větší vrták, až to čidlo vlastně na tom vrtáku vytáhneš. Potom to ještě vyfoukej stlačeným vzduchem, aby zbytky čidla nezůstaly mezi signálními zuby na náboji kola. Je to pakárna, ale jde to.
Kalasnikov
Klubové ID: 2343

#23 Příspěvek od Kalasnikov »

tak já dneska tahal přední čidlo 10 hodin, vrtal jsem, zkoušel vytahovače zalomených šroubů a nic plášť pořád držel, ve snaze ho uvolnit jsem si poškodil tu část blíže magnetu takže to nešlo i po uvolnění protlačit skrz. Nakonec jsem ho teda musel po milimetrech odsekat, šroubováky v prdeli, nakonec jsem ho zkrátil dost na to abych mohl bezpečně zlomit magnet a pak ho protlačil šroubovákem s ohnutým koncem skrz.

A tohle s něho zbylo

Obrázek