Maikl píše:v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..
davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit![]()
Předem díky
Toydolls píše:davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit![]()
Předem díky
No bud muzes zezadu Ulomit ty kryty zrcatek:-)) nebo zepredu (zespodu a zeshora) opatrne pres hadr (nebo umelou hmotu) budes pacit sklo - ale pozor rado to praska, takze bych se byt tebou na to vy.... Ale takto se to ma delat.
To sklo je proste jen nacvakly (natlaceny) na takovy drzacek.
Toydolls píše:davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit![]()
Předem díky
No bud muzes zezadu Ulomit ty kryty zrcatek:-)) nebo zepredu (zespodu a zeshora) opatrne pres hadr (nebo umelou hmotu) budes pacit sklo - ale pozor rado to praska, takze bych se byt tebou na to vy.... Ale takto se to ma delat.
To sklo je proste jen nacvakly (natlaceny) na takovy drzacek.
Slid píše:davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit![]()
Předem díky
No vyčkej na Radima on ti poradí jak se sundává sklotaké se jen chtěl podívat zda má vyhřívání a teď kupuje nové sklo
Radim046 píše:Slid píše:davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit![]()
Předem díky
No vyčkej na Radima on ti poradí jak se sundává sklotaké se jen chtěl podívat zda má vyhřívání a teď kupuje nové sklo
Slide ty šmejde škodolibej![]()
![]()
Jo je to tak taky jsem se chtěl kouknout jeslti mi tam vedou drátky a sklo jsem naklopil do horní polohy a zespoda zapáčil ,fakt sem to dělal opatrně ale drželo jak přilepený a naskočil mi pavouk.A tím sem pak zjistil že mám bez výhřevu tak objednávám s výhřevem
![]()
jestli tohle celý byla reakce na mě, tak mi šlo o to, že moc nechápu smysl zapojení výhřevu na motorek, když se motorek spíná tlačítkem.. (ja el. zrcadla mám)michal09 píše:Maikl píše:v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..
Mno dobrej dotaz... Hele myslim že to moc řešíte.
1) Pokud by jsi měl elektriku v zrdcádku na spínač, tak ten spínač prostě zapneš vždy, když budeš potřebovat naštelovat zrdc. (což si myslim že neni zas tak často) nebo zapnout výhřev...
2) Pokud necháš vše origo a nebudeš nic bastlit, štelování i výhřev ti půjde při každém otočením klíčku.
3) No a nebo pokud chceš výhřev a štelování zvlášť, tak sežen dost dlouhý kabílky (drátky) -> Mezi motorkem a sklem jsou dva hnědý drátky ke sklu zrdcátka, tak by mělo stačit na jeden drátek přiletovat dlouhej kus drátku, protáhnout ho dveřma až na místo vybráné pro spínač (zapojit spínač) a od tud druhej dlouhej drátek zpátky rovnou do sklíčka.... Tak aby jsi vypínačem celej okruh spojit - rozpoji... No a když to nějak takhle uděláš, nastavovat zrdcátko budeš moct kdykoli (pro motorek se nic nezmění) a samotnej výhřev zapínat pouze na stiskutí tlačítka, nebo vypínače, spínače atd...![]()
Snad tady nekecám nějaký s*ačky, kdyby jo, tak mě někdo opravte a sry.... Ale myslim že to co jsem napsal docela dává smysl
PS: Taky se mě udělaly mapy na skle zrdcátka, ze spoda takový hnědý (jakoby vypálený fleky, už je to dýl)... No už jsem je vyměnil za new zrdadla, skla tam byly původní originál, takže od roku 94 měněný až letos! Takže si myslim že když zrdcátka v zimě v létě hřejou, je to jedno, když to vydrží takový roky...
Maikl píše:jestli tohle celý byla reakce na mě, tak mi šlo o to, že moc nechápu smysl zapojení výhřevu na motorek, když se motorek spíná tlačítkem.. (ja el. zrcadla mám)michal09 píše:Maikl píše:v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..
Mno dobrej dotaz... Hele myslim že to moc řešíte.
1) Pokud by jsi měl elektriku v zrdcádku na spínač, tak ten spínač prostě zapneš vždy, když budeš potřebovat naštelovat zrdc. (což si myslim že neni zas tak často) nebo zapnout výhřev...
2) Pokud necháš vše origo a nebudeš nic bastlit, štelování i výhřev ti půjde při každém otočením klíčku.
3) No a nebo pokud chceš výhřev a štelování zvlášť, tak sežen dost dlouhý kabílky (drátky) -> Mezi motorkem a sklem jsou dva hnědý drátky ke sklu zrdcátka, tak by mělo stačit na jeden drátek přiletovat dlouhej kus drátku, protáhnout ho dveřma až na místo vybráné pro spínač (zapojit spínač) a od tud druhej dlouhej drátek zpátky rovnou do sklíčka.... Tak aby jsi vypínačem celej okruh spojit - rozpoji... No a když to nějak takhle uděláš, nastavovat zrdcátko budeš moct kdykoli (pro motorek se nic nezmění) a samotnej výhřev zapínat pouze na stiskutí tlačítka, nebo vypínače, spínače atd...![]()
Snad tady nekecám nějaký s*ačky, kdyby jo, tak mě někdo opravte a sry.... Ale myslim že to co jsem napsal docela dává smysl
PS: Taky se mě udělaly mapy na skle zrdcátka, ze spoda takový hnědý (jakoby vypálený fleky, už je to dýl)... No už jsem je vyměnil za new zrdadla, skla tam byly původní originál, takže od roku 94 měněný až letos! Takže si myslim že když zrdcátka v zimě v létě hřejou, je to jedno, když to vydrží takový roky...
Radim046 píše:A zjsitil jsem že stálej prod nejni ani v jednom z těch 3drátu na fotkách ani po otočení klíčku ani po nastartování ale až po sepnutí jojsticku zrcátka.Ale do jojsticku jde ještě jedna svorkovnice asi s 5ti drátama a tam jde do zelenožlutýho drátu stálej proud ale až po uplném nastartování auta.Dřív ne.Musel jsem proto od skla zrcátka natahnout dráty skrz dveře až k jojsticku na ovládání zrcátka a tam to píchnout na ten žlutozelenej drát a na hnědej kostru a už to frčí všechno jak má.