Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vyhřívané zrcátka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Slid

#21 Příspěvek od Slid »

to já osobně nevím, Radim bude asi první :lol: ale každej prodejce řekl že jsou stejný. :roll: A pokud se změří tak opravdu rozměr je stejný.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Radim046 »

Rozměrově jsou opravdu uplně stejný a i na krabičce je to napsaný.Zejtra ho tam cvaknu.Teda doufám.Přišlo totiž ppl rozbitý tak mi posílaj nový.Tady fotka krabičky že je tam fakt že je na E36 i na E46 a řekli mi i třeba na http://www.autocora.cz že jsou uplně stejný.Tak doufám že jo.
Fotky jsou co přišlo z http://www.mjauto.cz je tam psaný že stejný je na E46,E36 a E34
Přílohy
zrcatko2.jpg
zrcatko2.jpg (112.6 KiB) Zobrazeno 104 x
zrcatko1.jpg
zrcatko1.jpg (112.21 KiB) Zobrazeno 104 x
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Maikl »

v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..
michal09

#24 Příspěvek od michal09 »

Maikl píše:v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..

Mno dobrej dotaz... Hele myslim že to moc řešíte.

1) Pokud by jsi měl elektriku v zrdcádku na spínač, tak ten spínač prostě zapneš vždy, když budeš potřebovat naštelovat zrdc. (což si myslim že neni zas tak často) nebo zapnout výhřev...

2) Pokud necháš vše origo a nebudeš nic bastlit, štelování i výhřev ti půjde při každém otočením klíčku.

3) No a nebo pokud chceš výhřev a štelování zvlášť, tak sežen dost dlouhý kabílky (drátky) -> Mezi motorkem a sklem jsou dva hnědý drátky ke sklu zrdcátka, tak by mělo stačit na jeden drátek přiletovat dlouhej kus drátku, protáhnout ho dveřma až na místo vybráné pro spínač (zapojit spínač) a od tud druhej dlouhej drátek zpátky rovnou do sklíčka.... Tak aby jsi vypínačem celej okruh spojit - rozpoji... No a když to nějak takhle uděláš, nastavovat zrdcátko budeš moct kdykoli (pro motorek se nic nezmění) a samotnej výhřev zapínat pouze na stiskutí tlačítka, nebo vypínače, spínače atd... :D

Snad tady nekecám nějaký s*ačky, kdyby jo, tak mě někdo opravte a sry.... Ale myslim že to co jsem napsal docela dává smysl :wink:

PS: Taky se mě udělaly mapy na skle zrdcátka, ze spoda takový hnědý (jakoby vypálený fleky, už je to dýl)... No už jsem je vyměnil za new zrdadla, skla tam byly původní originál, takže od roku 94 měněný až letos! Takže si myslim že když zrdcátka v zimě v létě hřejou, je to jedno, když to vydrží takový roky... :)
davidj
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od davidj »

Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit :(
Předem díky
Toydolls

#26 Příspěvek od Toydolls »

davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit :(
Předem díky

No bud muzes zezadu Ulomit ty kryty zrcatek:-)) nebo zepredu (zespodu a zeshora) opatrne pres hadr (nebo umelou hmotu) budes pacit sklo - ale pozor rado to praska, takze bych se byt tebou na to vy.... Ale takto se to ma delat.

To sklo je proste jen nacvakly (natlaceny) na takovy drzacek.
davidj
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od davidj »

Toydolls píše:
davidj píše:Ahoj , a jak se sundávají skla ze zrcátek? Chci se podívat na to topení a nechci něco zprznit :(
Předem díky

No bud muzes zezadu Ulomit ty kryty zrcatek:-)) nebo zepredu (zespodu a zeshora) opatrne pres hadr (nebo umelou hmotu) budes pacit sklo - ale pozor rado to praska, takze bych se byt tebou na to vy.... Ale takto se to ma delat.

Čau Toy,věděl jsem že se ozveš .
Díy za odpověď , prdím na to , podívám se tam přes krajní polohu malým zrcátkem
michal09

#28 Příspěvek od michal09 »

Toydolls píše:
Předem díky

No jasně, ale ten hadr a ostaní mi přijde jako zbytečný... Vůbec bych se toho nebál, skla od zrdcátek jsem (na 36ce) vyndaval a zandaval snad desetkrát. Buď holíma rukama, nebo šroubovákem a ješte se mi nepovedlo sko jakkoliv poničit, vždycky akorát cvak - cvak a je to, myslim že by se toho člověk bát neměl... :wink:
Slid

#29 Příspěvek od Slid »

Předem díky

No vyčkej na Radima on ti poradí jak se sundává sklo :D také se jen chtěl podívat zda má vyhřívání a teď kupuje nové sklo :lol:
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Radim046 »

Slid píše:
Předem díky

No vyčkej na Radima on ti poradí jak se sundává sklo :D také se jen chtěl podívat zda má vyhřívání a teď kupuje nové sklo :lol:

Slide ty šmejde škodolibej :D :D

Jo je to tak taky jsem se chtěl kouknout jeslti mi tam vedou drátky a sklo jsem naklopil do horní polohy a zespoda zapáčil ,fakt sem to dělal opatrně ale drželo jak přilepený a naskočil mi pavouk. :D A tím sem pak zjistil že mám bez výhřevu tak objednávám s výhřevem :D :D
davidj
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od davidj »

Radim046 píše:
Slid píše:
Předem díky

Slide ty šmejde škodolibej :D :D

Jo je to tak taky jsem se chtěl kouknout jeslti mi tam vedou drátky a sklo jsem naklopil do horní polohy a zespoda zapáčil ,fakt sem to dělal opatrně ale drželo jak přilepený a naskočil mi pavouk. :D A tím sem pak zjistil že mám bez výhřevu tak objednávám s výhřevem :D :D

No , upgradeoval jsi na lepší ale za jakou cenu.
8O

Uvidíme .....
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Radim046 »

No zatím jen to jedno za 485kč ale pokud to bude fachčit dokoupim druhý a ten litr mi za to stojí protože jsem si na to zvykl u Vectry a vim že tenhle doplněk výbavy určitě užiju.
davidj
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od davidj »

Radim046 píše:No zatím jen to jedno za 485kč ale pokud to bude fachčit dokoupim druhý a ten litr mi za to stojí protože jsem si na to zvykl u Vectry a vim že tenhle doplněk výbavy určitě užiju.

Jasný , taky bych to tak viděl .
Bojím se , že taky nemám :?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od dsvatos »

Zdarec. Hele, a jak se vyndávají skla z origo M3 špíglů? Úplně stejně jako z normál sériovek? Nejde mi o výhřev, chci ty špígly lakovat.. A nerad bych to sklo rupnul, na M3 asi nebude stát jen 485 Kč :(

Jo a pokud někdo výhřev nemá a chtěl by ho asi tak do 10 Kč, není problém :wink: Stačí zezadu na sklíčko přilepit třeba silikonem malou kontrolkovou žárovičku (2, nebo 4 Watty) a připojit k napájení motorků.. Akorát je potřeba to po přilepení začernit, aby špígly nesvítily :wink:
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Maikl »

michal09 píše:
Maikl píše:v motorku v zrcatkach je stalej proud..??? jak teda funguje stelovani, kdyz se spina cudlikem..

1) Pokud by jsi měl elektriku v zrdcádku na spínač, tak ten spínač prostě zapneš vždy, když budeš potřebovat naštelovat zrdc. (což si myslim že neni zas tak často) nebo zapnout výhřev...

2) Pokud necháš vše origo a nebudeš nic bastlit, štelování i výhřev ti půjde při každém otočením klíčku.

3) No a nebo pokud chceš výhřev a štelování zvlášť, tak sežen dost dlouhý kabílky (drátky) -> Mezi motorkem a sklem jsou dva hnědý drátky ke sklu zrdcátka, tak by mělo stačit na jeden drátek přiletovat dlouhej kus drátku, protáhnout ho dveřma až na místo vybráné pro spínač (zapojit spínač) a od tud druhej dlouhej drátek zpátky rovnou do sklíčka.... Tak aby jsi vypínačem celej okruh spojit - rozpoji... No a když to nějak takhle uděláš, nastavovat zrdcátko budeš moct kdykoli (pro motorek se nic nezmění) a samotnej výhřev zapínat pouze na stiskutí tlačítka, nebo vypínače, spínače atd... :D

Snad tady nekecám nějaký s*ačky, kdyby jo, tak mě někdo opravte a sry.... Ale myslim že to co jsem napsal docela dává smysl :wink:

PS: Taky se mě udělaly mapy na skle zrdcátka, ze spoda takový hnědý (jakoby vypálený fleky, už je to dýl)... No už jsem je vyměnil za new zrdadla, skla tam byly původní originál, takže od roku 94 měněný až letos! Takže si myslim že když zrdcátka v zimě v létě hřejou, je to jedno, když to vydrží takový roky... :)
jestli tohle celý byla reakce na mě, tak mi šlo o to, že moc nechápu smysl zapojení výhřevu na motorek, když se motorek spíná tlačítkem.. (ja el. zrcadla mám)
michal09

#36 Příspěvek od michal09 »

Maikl píše:
michal09 píše:

jestli tohle celý byla reakce na mě, tak mi šlo o to, že moc nechápu smysl zapojení výhřevu na motorek, když se motorek spíná tlačítkem.. (ja el. zrcadla mám)

No nebylo to mířený kokrétně na tebe, ale bylo to pro všechy... Navíc jsem tě špatně pochopil, sry... Jinak v tom svazku pár kabílků jdou 2 (hnědý), který jsou určení na výhřev a v nich je šťáva pořád, když to zbylý kabílky jsou od motorku a do nich jde štáva na povel džojstyku na dveřích, podle kterého se sklo v zrdcadku natáčí :D Jak prosté :D Alespoň doufám :roll:
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Radim046 »

Tak jsem rozebral zrcátko na E46 a to sklo je opravdu uplně stejný jako na E36 jak píšou na ty krabici! A přidávám fotky rozebranýho zrcátka z E46 kde origo nejsou vyhřívané zrcátka.
Přílohy
zrcatko konektor.jpg
zrcatko konektor.jpg (72.14 KiB) Zobrazeno 92 x
zrcatko3.jpg
zrcatko3.jpg (93.13 KiB) Zobrazeno 92 x
zrcatko2.jpg
zrcatko2.jpg (79.17 KiB) Zobrazeno 92 x
zrcatko1.jpg
zrcatko1.jpg (71 KiB) Zobrazeno 92 x
michal09

#38 Příspěvek od michal09 »

Radim046 píše:Tak jsem rozebral zrcátko na E46 a to sklo je opravdu uplně stejný jako na E36 jak píšou na ty krabici! A přidávám fotky rozebranýho zrcátka z E46 kde origo nejsou vyhřívané zrcátka.

Rád bych na to taky mrknul, hoď foto i pro neplatiče pleas :satisfied: Dík
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Radim046 »

A zjsitil jsem že stálej prod nejni ani v jednom z těch 3drátu na fotkách ani po otočení klíčku ani po nastartování ale až po sepnutí jojsticku zrcátka.Ale do jojsticku jde ještě jedna svorkovnice asi s 5ti drátama a tam jde do zelenožlutýho drátu stálej proud ale až po uplném nastartování auta.Dřív ne.Musel jsem proto od skla zrcátka natahnout dráty skrz dveře až k jojsticku na ovládání zrcátka a tam to píchnout na ten žlutozelenej drát a na hnědej kostru a už to frčí všechno jak má. :)
michal09

#40 Příspěvek od michal09 »

Radim046 píše:A zjsitil jsem že stálej prod nejni ani v jednom z těch 3drátu na fotkách ani po otočení klíčku ani po nastartování ale až po sepnutí jojsticku zrcátka.Ale do jojsticku jde ještě jedna svorkovnice asi s 5ti drátama a tam jde do zelenožlutýho drátu stálej proud ale až po uplném nastartování auta.Dřív ne.Musel jsem proto od skla zrcátka natahnout dráty skrz dveře až k jojsticku na ovládání zrcátka a tam to píchnout na ten žlutozelenej drát a na hnědej kostru a už to frčí všechno jak má. :)

To je divný, možná máš pravdu, schválně se na to podívám jak je to u mě.. Jo a žádný foto nevidim :wink:
Odpovědět