Jak chemicky očistit ventily ?
-
George_D
- Klubové ID: 49
Ja nechci nějak kazit tema, ale z vlastní zkušenosti vim, že chemický sračky dokážou kolikrát povrch narušit mnohem víc než mechanickou cestou
Jednoduchej případ jestli vyvařuješ spirálu v konvici octem, tak asi moc dobře víš, že časem jde ta spirála do prdele, takže chemie neni vždycky výhra
A s těma ventilama, no co znam par mechaniků, tak už neznam nikoho, kdo by to dělal starou cestou, jako pastou, snad jen muj děda, u něj jsem tu pastu ještě našel 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
Speedy
- Čestný člen
- Klubové ID: 51
Nevím, proč by tě to mělo nasrat. Máš tu několi kodpovědí, jak to udělat dobře a ty se čílíš, že ti sem pak lidi píšou úsměvný rady. Ber to s nadhledem a v kliduStrosek píše:Ty krávo, ještě, že za to tady neplatím.![]()
![]()
Až na tu Coca-Colu - tam je kys. dusičná, takže by na tom něco mohlo bejt - to byla snad jediná věc k tématu.
Dík.
Musím ještě někde sehnat to "máchadlo" a rychle se vod někoho naučit Rumbu.![]()
A co je to pračka ?
Adminy prosím o vymazání celý týde sračky - je k hovnu. Akorát mě to nasralo.
-
Strosek
- Klubové ID: 2567
Máš recht - soryček, reagoval jsem zytečně moc hystericky, podrážděně - NJN - deprese nedělního podvečera.
Ale prostě, když nedostanu odpověď na svou otázku, kterou jsem očekával - protože komerčně distribuovaný chemikálie na odstranění karbonu existujou a fungujou. Tak mě prostě dorazily keci o nějakým máchadle apod. - to musí každej uznat, že to jsou prostě OT, kerý do některejch sekcí prostě nepatřej a nejsou, podle mě ani považovány za vtipný, i kdyby náhodou snad byly a v tomto žřípadě teda nic moc - moc jsem se nezasmál.
Takže čest. Jedno vím jistě, příště si hodně rozmyslím, jestli vás tady budu obtěžovat s nějakejma svejma dotazama.
Jináč, nakonec to teda namočím do novýho mot. oleje 5W-40 a schválně, jestli něco udělá s "karbonem" - jesti se potvrděj ty spekulace, že ve starým zakarbonovaným motoru ten olej může udělat paseku tím, že rozpustí karbon a zacpou se nějaký pro chod motoru "životně důležitý kanály" a ende. Ještě to vylepším tím - že nasimuluju trošku podmínky ohřevem na cca 70 st. .
K tomu to jsem se to snažil nasměřovat - k takový spíš diskuzi o chemii a ne k tomu - proč to neudělám tak, jak se to běžně dělá, když tak se to prostě normálně dělá.
Ale prostě, když nedostanu odpověď na svou otázku, kterou jsem očekával - protože komerčně distribuovaný chemikálie na odstranění karbonu existujou a fungujou. Tak mě prostě dorazily keci o nějakým máchadle apod. - to musí každej uznat, že to jsou prostě OT, kerý do některejch sekcí prostě nepatřej a nejsou, podle mě ani považovány za vtipný, i kdyby náhodou snad byly a v tomto žřípadě teda nic moc - moc jsem se nezasmál.
Takže čest. Jedno vím jistě, příště si hodně rozmyslím, jestli vás tady budu obtěžovat s nějakejma svejma dotazama.
Jináč, nakonec to teda namočím do novýho mot. oleje 5W-40 a schválně, jestli něco udělá s "karbonem" - jesti se potvrděj ty spekulace, že ve starým zakarbonovaným motoru ten olej může udělat paseku tím, že rozpustí karbon a zacpou se nějaký pro chod motoru "životně důležitý kanály" a ende. Ještě to vylepším tím - že nasimuluju trošku podmínky ohřevem na cca 70 st. .
K tomu to jsem se to snažil nasměřovat - k takový spíš diskuzi o chemii a ne k tomu - proč to neudělám tak, jak se to běžně dělá, když tak se to prostě normálně dělá.
-
Speedy
- Čestný člen
- Klubové ID: 51
Jasně, to chápu, holt prostě takovej je svět. Ale jak říkám, nebuď rozladěnej, prostě jsou tu lidi, kteří nechtěj pokusovat a tak píšou, ať to uděláš tak nebo tak. Já osobně jsem rád, že se tím zabýváš, aspoň minimálně jsou to zajímavé zkušenosti. Budu rád, když se pochlubíš s výsledkem a ostatní určitě takyStrosek píše:Máš recht - soryček, reagoval jsem zytečně moc hystericky, podrážděně - NJN - deprese nedělního podvečera.
Jináč, nakonec to teda namočím do novýho mot. oleje 5W-40 a schválně, jestli něco udělá s "karbonem" - jesti se potvrděj ty spekulace, že ve starým zakarbonovaným motoru ten olej může udělat paseku tím, že rozpustí karbon a zacpou se nějaký pro chod motoru "životně důležitý kanály" a ende. Ještě to vylepším tím - že nasimuluju trošku podmínky ohřevem na cca 70 st. .![]()
![]()