Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

volant SRS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
kutil

#21 Příspěvek od kutil »

u volantu s pytlem by klakson měl jit přes společný vodič od bagu přes navijak a neměl by tam bejt kluzný kontakt na klakson jako u volantu bez pytle (nesetkal jsem se a asi by tam ani nevešel)
liza

#22 Příspěvek od liza »

trochu to oživím, mám podobný problém jako se tu řešil. Vyndal sem budíky, a když sem je zpět zapojil, najednou na mě bliká červeně SRS, nejdřív bliká a pak jen svítí. Co se stím dá dělat, musím ject na PC a odblokovat? nebo se to dá nějak obejít :?: a co se stane, když to nechám svítit? Nevylítne to na mě někde?
8O
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Mesa »

Zdravim,taky ozivim tema a prosil bych o radu.Mam takovy mensi problem...Mam v aute takovy ten klasicky origo volant bez bagu ("4 ramenny") na E36,proto jsem si koupil tříramenný ten SRS s bagem..Pri montazi jsem ale prisel na jednu nemilou vec,nejde zapojit klakson,protoze muj stary volant tam ma takovy kluzny kontakt,kdezto novy volant s bagem to ma resene na jakem si otocnem kolecku..Kdyz jsem zkousel prehodit cele to ustroji s kontaktem mezi volanty,zjistil jsem,ze to upevneni na 3 srouby ma u kazdyho jiny rozmer,takze tudy cesta taky nevede...Neresil jste prosim nekdo stejny nebo podobny problem?Nebo nevite co s tim?Opravdu bych tam chtel ten triramenak :P ..Jo a jeste navic kdyz tocim tim krouzkem tak v tom tak nejak podvine lupe,je to normalni?...Predem diky za jakkykoliv napady a odpovedi..
Cus Martin
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od xSAFA »

Řešil sem něco podobného sice sem dával volant s bagem novější za volant s bagem ale starší ale princip je stejný. Už si přesně nepamatuju jak sem to vyřešil ale v podstatě dřív se vedl signál klaksonu tím kluznym kontaktem a kostra skrze tyč. U nového je tuším obojí vedeno tím kroužkem. A úprava spočívá v tom demontovat ten kluzný kontakt - normál vycvakneš a signál klaksonu napojíž z toho kruužku na původní drát toho kluznyho kontaktu... Podrobnosti si už přesně nepamatuju ale tak nějak to je :)
bobosnow

#25 Příspěvek od bobosnow »

Zdarec klucí, řešim ted podobnej problem. Po nehodě mam vystřelenej bag a svítí kontrolka. Ted budu kupovat novej volant s bagem. Jak mam postupovat? Stejně tim, že vypojim baterku, rozpojim kontektor, vyměnim volant s bagem, zapojim konektor, zapojim baterku????
Pak bych měl jet na PC, aby mi smazli chybu, aby mi nesvítila kontrolka že?
Jde mi o to aby sem to nezapojil a ten bag nevilítnul. Takže se ptam: mam to takhle udělat???
Dík za odpověď.
Pitrsh

#26 Příspěvek od Pitrsh »

v zadnym pripade jak jednou vyletel bag tak musis vymenit ridici jednotku od baguu je pod zadnima sedacka teda u e36 compacta, vypoj baterku vymen bag vymen ridici jednotku a zapoj baterku melo by to zhasnout na zadny pc nemusis
Miguel

#27 Příspěvek od Miguel »

To bobosnow: postup máš správnej

A na výběr z možností máš:

1) buď se vymění i jednotka
2) nebo stačí zajet na diagnostiku (smaže se pouze crash chyba)
bobosnow

#28 Příspěvek od bobosnow »

Takže to mam takhle udělat a zapojit to na tu řídící jednotku co tam mam. No a nevyhodí mi to ten bag? Ta řídící jednotka bagu určuje jeho funkčnost pokud to chápu správně. Takže když to tak zapojim tak ten airbag nebude funkční. Aby byl funkční musel bych buď sehnat řídící jednotku, která nevystřelila airbag nebo jet na diagnostiku na oživení airbagu??
Je to tak???? Bo se mýlim?
bobosnow

#29 Příspěvek od bobosnow »

Please je to tak?????? :blink:
Ptam se jak blbec ja vim, ale chci to vědět tak pokud někdo víte tak odpovězte. Díkes
Odpovědět