Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poradte s koupi 5

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
beny-maser

#21 Příspěvek od beny-maser »

já kupuju pouze auta s hendikepem :D
a věřím na lásku na první pohled :D pokud vystoupím z auta a přeskočí tam ta spráná jistřička tak do toho jdu i kdyby to bylo dvakrát kouslý :D
GubaXan

#22 Příspěvek od GubaXan »

beny-maser píše:já bych se zase bál jet tou felicií :D

Asi tak :D

Ale tohle auto jezdi))) je tomznamy a sam jsem snim dost jezdil v tomhle jak rikas " vraku" :)
starynovy

#23 Příspěvek od starynovy »

tak co sa tu stale vypytujes, ked je tak skvele za 30 nemas co riesit, uz ti malo davno stat pred domom, a uz si mohol zhanat dalsich 30 na napravy, brzdy, a ten naraznik :lol:

Inac neviem co proti filete mate :D kamos ma 1.3i, najazdil na nej 90k, nestala ani den, proste prides a ides, ja mam este 1.9D, okrem dvoch dni kedy som menil cerpadlo, po 700k, som snou tyzdenne 7 mesiacov robil 600km, a tiez nikdy nesklamala, takze radsej nabliskanu filetu ako zboreny bavor.
GubaXan

#24 Příspěvek od GubaXan »

starynovy píše:tak co sa tu stale vypytujes, ked je tak skvele za 30 nemas co riesit, uz ti malo davno stat pred domom, a uz si mohol zhanat dalsich 30 na napravy, brzdy, a ten naraznik :lol:

Inac neviem co proti filete mate :D kamos ma 1.3i, najazdil na nej 90k, nestala ani den, proste prides a ides, ja mam este 1.9D, okrem dvoch dni kedy som menil cerpadlo, po 700k, som snou tyzdenne 7 mesiacov robil 600km, a tiez nikdy nesklamala, takze radsej nabliskanu filetu ako zboreny bavor.

Zboreny) ty taky pribarvujes))) je jen skrtly o tramvaj. Dily se sezenou za 3000 a plus prace....

Ja se prave furt nemohu rozhodnout, nekdo rika jo nekdo ne )
beny-maser

#25 Příspěvek od beny-maser »

ten interier vypadá hezky v tom bych je do Brna hned :D
starynovy

#26 Příspěvek od starynovy »

ked ta bude mat kto tahat :D
GubaXan

#27 Příspěvek od GubaXan »

starynovy píše:ked ta bude mat kto tahat :D

Haha ))) jezdi to samo)))
LukesE39

#28 Příspěvek od LukesE39 »

"Jen škráblý" o tramvaj? Díly za tři tisíce? No, tak to si k Tobě budu dávat spravovat auta...
GubaXan

#29 Příspěvek od GubaXan »

LukesE39 píše:"Jen škráblý" o tramvaj? Díly za tři tisíce? No, tak to si k Tobě budu dávat spravovat auta...

Ale ja jsem nasel ty dily a cenu jsem taky dohodnul )))
Misanek

#30 Příspěvek od Misanek »

tak tady bude ještě prdel mám ten dojem :twisted:
Perunwit

#31 Příspěvek od Perunwit »

Misanek: no začínám si to myslet taky 8O

jestli je todle "škráblý" auto, tak po pádu ze skály by bylo asi "lehce ťuklý".
e155

#32 Příspěvek od e155 »

Koukej, bavíš se tady s lidma, kteří se snaží dát svá auta do perfektního stavu a investují do toho nemálo času a peněz. Takže ano, E39 za tyhle peníze a v tomhle stavu bude vrak. Jestli to opravíš za 2-3 tisíc, tak sem nahoď fotky, ta oprava by mě hodně zajímala. Taky si myslím, že E34 by byla mnohem lepší volba. A Felda - měl jsem 1,6 GLX v tmavě zelené metalíze - skvělé auto s duší. Prodali jsme ji se 45tis km na tachometru bez jediné tečky rzi manželčině kamarádce. Pravděpodobně jí pak koupím zpět :D
Filozof

#33 Příspěvek od Filozof »

Hlavně nic nekupovat s horkou hlavou ... to je nehorší ...pak auto bude stát před domem a ty řešit díly a opravy ...a kde co ...

Došetřit 20-30tis a pak můžeš vybírat.... 523i nebo 528i může být doma ...

Ale pokud je to auto v dobrém stavu tak stejně počítej musíš platit

... palivo, emise,stk , sem tam něco se posere, pneumatiky ... další prachy povinné ručení, atd. ono se to nasčítá ...

A nepočítej že auto starší 5let je bez investic ... každé auto chce svoje i prodávané jako TOP stav - chce nějaké drobnosti pořešit a jiné má i větší investice nečekané.

Takže nespěchej a došetři prachy. A spočítej kolik tě bude stát provoz se všemi výdaji a kolik měsíčně jsi schopen investovat do auta i s provozem.
GubaXan

#34 Příspěvek od GubaXan »

Filozof píše:Hlavně nic nekupovat s horkou hlavou ... to je nehorší ...pak auto bude stát před domem a ty řešit díly a opravy ...a kde co ...

Došetřit 20-30tis a pak můžeš vybírat.... 523i nebo 528i může být doma ...

Ale pokud je to auto v dobrém stavu tak stejně počítej musíš platit

... palivo, emise,stk , sem tam něco se posere, pneumatiky ... další prachy povinné ručení, atd. ono se to nasčítá ...

A nepočítej že auto starší 5let je bez investic ... každé auto chce svoje i prodávané jako TOP stav - chce nějaké drobnosti pořešit a jiné má i větší investice nečekané.

Takže nespěchej a došetři prachy. A spočítej kolik tě bude stát provoz se všemi výdaji a kolik měsíčně jsi schopen investovat do auta i s provozem.

Ano, horka hlava se uklidnila :)
Berserg

#35 Příspěvek od Berserg »

Taky přidám svou "troškou" do mlýna. Před 3 léty jsem začal schánět auto, BMW! Původně jsem chtěl E36ku v 1.8, ale po roce přemýšlení,výběru,návštěv atd... jsem koupil 528i z 96 za 42 tis. Na auto jsem si pozval kamaráda,mechanika, který je odborník za slovo vzatý! Auto mělo nějakou kosmetiku (rozbitá mlhovka,nějaké nesvítící světlo...), ale co tam bylo markatní tak spojka byla KO. Interiér nic moc (látka), ale mě to auto zaujalo a líbilo se mi. Kamarád ho prolezl-kupodivu nikde žádný puchýř,nic-je ještě ted bez koroze a to asi z důvodu, že bylo 2009 dotaženo z itálie. Udělal jsem tam tu spojku plus nějaké práce typu filtrů a oleje. No už jsem zainvestoval dalších 25 000 což bylo asi 7 dní po koupi auta. Pak se začali srát věci a zhrnu to tak, že do auta za 2 roky každodeního ježdění zahučelo tak 80 tisíc. Je pravda, že 20 tisíc bylo způsobeno kvalitou našich silnic, když jsme v noci vzal na dálnici díru a urval tlumič. Co tím chci říct: E39ka je bomba, s tím asi většina lidí souhlasí. Ale je to drahý provoz. Nebýt toho že jsem nadšenec a naprostý blázen do BMW, tak každý normální člověk by to už střelil. Pokud nemáš prachy na provoz, ani na prvotní investice a opravy,tak za mě ti radím kašli na to. Podívej se po nějaký 36ce, nebo 34ce nebo počkej nějaký rok. To jsou taky úžasný auta s "duší" a je s nimi zábava. Ale zase počítej že budeš solit jak hrom za ty prachy, za který to chceš koupit ! Mě osobně nápad s felicii nepřipadá nijak zlý-jsou to dobrá auta, ale musíš hledat. Hlavně pořádně vybírej, zjištuj info, ptej se lidi co jsou v oboru-zajed někdy na sraz BMW a promluv si s těma lidma.
JInak hodně štěstí při výběru auta, at bude mít na kapotě bavorskou vrtuli, nebo český hořící šip...
beny-maser

#36 Příspěvek od beny-maser »

už mě s těma škodovkama serete :D svezte se ve felícii a pak v e36 a je tam skok tak 15let vývoje, e39 je proti okřídlenýmu šípu vesmírná loď!
je s nad jasný, že pokud si koupím auto za 30tisíc tak do toho nebudu jenom tankovat a onic se nestarat. Navíc se strašně moc věcí dá pořídit tady v bazaru za dobrý peníze, díky nám všem. E39 už není žádnej top a některý díly dostaneš za hubičku, jen aby se jich dotyčný zbavil
Bobkins

#37 Příspěvek od Bobkins »

koupil sem 525tds za 50k jako moje první auto k osmnáctinám, auto v pohodě, žádná koroze, najel sem zatím 11 000km za 3 měsíce a furt OK, akorát brzdový destičky sem doprasil, uvidíme jak to bude dál
WITT
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od WITT »

Nenech se odradit a hlavne neposlouchej ty kecy, aby sis koupil feldu. Dosetri, nebo kup a dej dokupy. Bude to stat nejaky prachy, ale nemyslim si, ze E39 by byla nejaka extra kasicka. Naftu bych nebral, tam te muzou cekat investice v radech desetitisicu, ale kdyz vezmes neco vic nez 2.0i, tak udelas dobre. Pokud nemas penize, a muzes si dovolit to, ze se neco posere, a auto bude stat pred barakem a budes setrit na opravu, tak bych do toho sel. Jestli te pak ale zaskoci neco, co bude stat 10 tis (treba vaha vzduchu), tak by te to mohlo odradit. S vydajema pocitat musis. A nebo si proste kup nejakou E36, tam je mnohem mene veci na posrani, a oproti felde je to 7er.
LukesE39

#39 Příspěvek od LukesE39 »

Taktak, šel bych do E36, šestivál... :)
JohnyB

#40 Příspěvek od JohnyB »

Tak kdyz uz jste u tech storek......dva roky zpet jsem koupile39 528i za 32 prutisek. Auto bylo hezky vybaveny (el. sitzny, kuze, mko volant...). Autak mel propadlou stk, ta se obratem udelala.....a jezdil mi pres rok a prisaham bohu, nenarval jsem do nej krom oleje a benzinu ani korunu......a co je mi znamo, tak jezdi spokojene do ted :) Takze ono to jde, ale musis dlouho hledat a mit radnou porci stesti :)))
Odpovědět