Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna turba E39 530d
Tak trochu lituji budoucího majitele. Ten aby se chudák šel zastřelit po těch všech "vylepšeních". Proč si dopr**le nekoupíte hned silnější auto. Rozumím těm úpravám když se staví auto na okruh, ale proč bastlíte auto do normálního provozu. Kolik platíte za to abyste prošli STKčkem a co s tím až STK přitvrdí a jednoho dne auto neprojde. Nějak tomu nerozumím já mám BMW na normální, každodenní ježdění a ani by mě nenapadlo auto takhle prasit.
Zd
Zd
Eks píše:Tak trochu lituji budoucího majitele. Ten aby se chudák šel zastřelit po těch všech "vylepšeních". Proč si dopr**le nekoupíte hned silnější auto. Rozumím těm úpravám když se staví auto na okruh, ale proč bastlíte auto do normálního provozu. Kolik platíte za to abyste prošli STKčkem a co s tím až STK přitvrdí a jednoho dne auto neprojde. Nějak tomu nerozumím já mám BMW na normální, každodenní ježdění a ani by mě nenapadlo auto takhle prasit.
Zd
Co na to říct.když vyměním turbo,tak neprojdu STK?
Každej druhej co má 530d,tak má čip a auto používá na každodení ježdění a je to bastění?
Popravdě řečeno jsem i takouhle reakci čekal...vždycky se nějakej takovej "chytrák" na foru najde

Pokud jsi už měnil turbo,tak se poděl o info a pokud né,tak to tu nešpiň

mari píše:280 Ps v e39 530d díky čipu a turbu z e60 je utopie.
Jak to mám chápat "utopie"?
jako,že to nejde?
http://www.youtube.com/watch?v=MIUYRZVQdeI
Jak už jsem,ale napsal...já chci max 250ps víc ne.
Co to tu meleš za hovadiny?!?Eks píše:Tak trochu lituji budoucího majitele. Ten aby se chudák šel zastřelit po těch všech "vylepšeních". Proč si dopr**le nekoupíte hned silnější auto. Rozumím těm úpravám když se staví auto na okruh, ale proč bastlíte auto do normálního provozu. Kolik platíte za to abyste prošli STKčkem a co s tím až STK přitvrdí a jednoho dne auto neprojde. Nějak tomu nerozumím já mám BMW na normální, každodenní ježdění a ani by mě nenapadlo auto takhle prasit.
Zd

Jinak co to máš za naproto zcestné úvahy? proč tě vůbec trápí, že někdo je šikovný a dokáže si ze svého motoru vyždímat větší krouťák než má motor v základu? Jsi magor?!? Ty si měj BMW na co chceš, je mi to u prdele, já jej taky používám k normálnímu provozu a to, že mám posunutou hlavici na čerpadle už automaticky znamená že je z toho auta vrah dětí a hrozně nebezpečné auto?? Co je na tom za prasení auta, když vyměníš turbo za technologicky novější a schopnější pracovat efektivněj?! Chceš jako tvrdit, že díky tomuto bude to auto nebezpečné na silnici a nemělo by vůbecn na dopravních komunikacích co dělat?! Ty voe, prober se nebo přestaň už fetovat, nedělá ti to evidentně moc dobře

to: DaweTDS
info o tom jestli je snazší vyndat turbo horem nebo spodem oceňuji. Díky Bohu jsem nikdy na svém autě turbo měnit nemusel. Nechápu čím jsem to tady pošpinil, moje reakce je na to, že vyhodíš katy, jen se rozhoduješ jestli je vymlátíš nebo nahradíš trubkou a to je prasárna. No že bych měl chuť je vždy před STK vracet, to neměl. Takže jak probíhá STK si každý domyslí. Je fajn, že myslíš i na životní prostředí, ještě, že se tak nechováme všichni. Na čipování mám svůj názor. Ještě jsem tady neviděl hodnoty z brzdy před a po načipování. Takže jen subjektivní dojem. Když auto načipuješ, tak ty katy v autě zůstanou. Zvýšený tlak na turbu jistě motoru který má nalítáno 323 ooo km prospěje a pak z to bude letadlo. Tak ať ti to BMW pěkně lítá.
A toho chytráka si nech pro sebe.
Zd
info o tom jestli je snazší vyndat turbo horem nebo spodem oceňuji. Díky Bohu jsem nikdy na svém autě turbo měnit nemusel. Nechápu čím jsem to tady pošpinil, moje reakce je na to, že vyhodíš katy, jen se rozhoduješ jestli je vymlátíš nebo nahradíš trubkou a to je prasárna. No že bych měl chuť je vždy před STK vracet, to neměl. Takže jak probíhá STK si každý domyslí. Je fajn, že myslíš i na životní prostředí, ještě, že se tak nechováme všichni. Na čipování mám svůj názor. Ještě jsem tady neviděl hodnoty z brzdy před a po načipování. Takže jen subjektivní dojem. Když auto načipuješ, tak ty katy v autě zůstanou. Zvýšený tlak na turbu jistě motoru který má nalítáno 323 ooo km prospěje a pak z to bude letadlo. Tak ať ti to BMW pěkně lítá.
Zd
Eks píše:to: DaweTDS
Zd
Katy jsou potřeba na emise a né STK

Neříkám,že je dobré vyhodit katíky,ale rozhlídni se.. Nová auta co mají DPF se taky kazí a co udělá majitel? nechá ho odstranit,protože na novej nemá.Tohle není můj případ,ale nejsem a nebudu v tom sám.
Co se týče čipu,tak ten budu mít samozřejmě s grafem a tak ho potom sem můlžu dát.
Co je pro 3,0d motor 323000km? u Omegy 2,5td měl motor najeto 450000 a místo 1,1 baru to tlačilo poslední rok 2 bary a vydržel,ale to byla extremní úprava. E39 mám taky jen na ježdění do práce,ale pochop,že touhle úpravou,co mě vyjde na cca 7000,- se dostanu na slušnej bezpečnej výkon. Turbo mám v regále a je mi k hovnu,tak proč ho tam nedat a to se ještě nebavím o tom,že někomu udělá to moje "staré" turbo službu.
A to je dobrý.. tady Tě někdo posílá do prde*e a Ty řešíš "chytráka"

To: Misanek
Co to plácáš člověče. Jaký vrah dětí jaký hrozně nebezpečný auto. Kde jsi to četl. Dojdi si k doktorovi on tě toho zbaví.
Problém je už ve výběru, koupíš si vylítanýho ropáka v lepším případě 530d 142kW a chceš, aby to jezdilo jako M5. To posunutí hlavice způsobí, že to odspodu více zarachtá a za tebou je černý oblak. Možná máš subjektivní pocit jak to letí a jaký jsi šikovný borec. Pokud to technologicky novější turbo bude jako náhrada toho původního, tak proč ne, ale to asi víš že to tak není. Klidně si ždímej co chceš, natáčej hlavici jak je libo, ale ono to stejně nepojede.
Zd
Co to plácáš člověče. Jaký vrah dětí jaký hrozně nebezpečný auto. Kde jsi to četl. Dojdi si k doktorovi on tě toho zbaví.
Problém je už ve výběru, koupíš si vylítanýho ropáka v lepším případě 530d 142kW a chceš, aby to jezdilo jako M5. To posunutí hlavice způsobí, že to odspodu více zarachtá a za tebou je černý oblak. Možná máš subjektivní pocit jak to letí a jaký jsi šikovný borec. Pokud to technologicky novější turbo bude jako náhrada toho původního, tak proč ne, ale to asi víš že to tak není. Klidně si ždímej co chceš, natáčej hlavici jak je libo, ale ono to stejně nepojede.
Zd
Eks píše:To: Misanek
Zd
Ale to turbo co tam budu dávat je technologicky novější.Dokonce i stejně velký a tak nevidím důvod proč ho tam nedat. aa M5 z toho fakt nechci.
Abych vysvětlil,proč jsem chtěll E39 530d.. je to pěkný pohodlný auto a za "pár" korun to má i slušnej výkon s pořád pěknou spotřebou.
Nárust na 250ps není nic vražednýho pro motor ani převodovku a ten výkon stejně bude využíván jen na předjetí...závody už nejezdím.
To: DaweTDS
Psal jsem "proč si dopr**le nekoupíte" a ne jděte do ...
OK, každý na to máme jiný náhled. Až mi odejde filtr pevných částic tak ho vyčistím a když to nepůjde tak hold koupím nový. Když se rozhlídneš kolem sebe tak lidi hází staré pneu po škarpách či vozí odpadky do lesa. Je to sice jiné, ale hodně podobné. Já to dělat jako ti ostatní nebudu, to jen za sebe.
Jinak ten graf z brzdy, před a po výměně bych rád viděl.
Zd
OK, každý na to máme jiný náhled. Až mi odejde filtr pevných částic tak ho vyčistím a když to nepůjde tak hold koupím nový. Když se rozhlídneš kolem sebe tak lidi hází staré pneu po škarpách či vozí odpadky do lesa. Je to sice jiné, ale hodně podobné. Já to dělat jako ti ostatní nebudu, to jen za sebe.
Zd
Eks píše:To: DaweTDS
Zd
Graf před neuvidíš protože ho nemám...Auto už je čiplé.Tak bude jen ten výslednej,ale to myslím stačí.Ta výchozí hodnota není až tak důležitá.
No dostáváme se uplně někam jinam. když si 100 lidí koupí nový DPFko,tak zeměkouli stejně nezachrání,protože ještě jezdí Avie,Liazky a Tatry.
Něříkám,že meleš blbosti,nebo že nemáš pravdu.Taky doma třídím odpad,jen nemyslím,že ty katy jsou tak tragickej zásah do přírody.
Se škarpama a lesem s Tebou souhlasím.
Tohle téma jsem založil jen proto,že jsem chtěl radu.Původně jsem ani nechtěl psát,že tam přijde jiný turbo a kdesi cosi (protože vím jak to dopadá) ale stejně na to přišla řada a tak co už.
Třeba to někoho ještě inspiruje

Jo dostali, to máš pravdu a je to na jiné téma.
To zvýšení výkonu na 250HP, pokud máš 142kW je zhruba 32% ze 135kW to je 38%. To není zas tak málo.
Svojí E39/142 kW mám čipovanou, ale E61/173kW už ne a i tak to jede jako střela.
LukesE39
co pístní čepy, ale ojniční a hlavní pánve jsou nalité určitou tvrdostí kompozice (ten kluzný materiál) pokud je velký tlak na píst, postupně se uvolní a vznikne vůle ve které se začne ztrácet tlak oleje. Tlak a průtok oleje je životně důležitý pro turbo. Při otáčkách 10 000-200 000 podle velikosti turba stačí opravdu málo.
Zd
To zvýšení výkonu na 250HP, pokud máš 142kW je zhruba 32% ze 135kW to je 38%. To není zas tak málo.
Svojí E39/142 kW mám čipovanou, ale E61/173kW už ne a i tak to jede jako střela.
LukesE39
co pístní čepy, ale ojniční a hlavní pánve jsou nalité určitou tvrdostí kompozice (ten kluzný materiál) pokud je velký tlak na píst, postupně se uvolní a vznikne vůle ve které se začne ztrácet tlak oleje. Tlak a průtok oleje je životně důležitý pro turbo. Při otáčkách 10 000-200 000 podle velikosti turba stačí opravdu málo.
Zd
To Eks:
Když už se patláš v té ekologii,tak doufám že jistě výš,že letecká doprava má několikanásobně horší dopad na životní prostředí než 500 E39 bez katu a 1200 E60 bez dpf. A nemluvě o tom že třeba v Usa nemají kontrolu emisí vůbec,jen STK(pokud se teda něco nezměnilo)Evropa je jedna z mála která má přísnější limity emisí,všude jinde ve světě se na to dost prdí.
Jinak nic proti tobě,jsem taky zastánce třídění odpadu a nějaké ekologie,ale drbání do jednoho člověka kvůli vyndáni katu je absolutně bezpředmětný.

Když už se patláš v té ekologii,tak doufám že jistě výš,že letecká doprava má několikanásobně horší dopad na životní prostředí než 500 E39 bez katu a 1200 E60 bez dpf. A nemluvě o tom že třeba v Usa nemají kontrolu emisí vůbec,jen STK(pokud se teda něco nezměnilo)Evropa je jedna z mála která má přísnější limity emisí,všude jinde ve světě se na to dost prdí.
Jinak nic proti tobě,jsem taky zastánce třídění odpadu a nějaké ekologie,ale drbání do jednoho člověka kvůli vyndáni katu je absolutně bezpředmětný.

Já ti fandim, ale zajdi si teď na brzdu ať víš kolik tam opravdu teď máš (ne že ti někdo řek že ti to chipnul na 220 koní) a kolik to turbo pak přidalo. Osobně si myslim že to tolik nebude. A to že někdo napíše že má 276 Ps a natočí video jak zrychluje z kopce na 240 je nicneříkající. Každej si nechá chipnout auto a hlásí kolik tam má, ale ve skutečnosti je to o mnoho míň. Uvidíš že ani těch 250 PS tam nenahoníš.
No tak ten pocit úplně tak subjektivní ani neniEks píše:To posunutí hlavice způsobí, že to odspodu více zarachtá a za tebou je černý oblak. Možná máš subjektivní pocit jak to letí...

Eks píše:...a jaký jsi šikovný borec.
Tak o tomhle samozřejmě vůbec nepochybuju!

A jak to tedy podle tebe je? Takže výměna technologicky novějšího a efektivnějšího turba nastává pouze v tom okamžiku, kdy výkon, krouťák a průběhy těchto dvou veličin zůstávají stejné něbo jak to mám chápat? To by byl asi celkem zcestný krok, nemyslíšEks píše: Pokud to technologicky novější turbo bude jako náhrada toho původního, tak proč ne, ale to asi víš že to tak není.

A to, co z něj vypláchneš zmizí kam? To se jako přetransformujou ty zase co v dpf jsou na čistý svěží vzduch nebo jak?Eks píše: Až mi odejde filtr pevných částic tak ho vyčistím a když to nepůjde tak hold koupím nový.
Zd

chalani bavite sa o blbostiach, napriklad taky elektromobil je urcite menej ekologicky ako nase 530d (vyroba baterie je urcite velmi ekologicky proces:)
co sa tika cipovania m57 vs m57n vs m57n2 tak praveze m57 je najrobusnejsi motor ktory toho znesie najviac, m57n2 - cize najnovsi 3d ktory sa montuje ma problemy uz pri 160t - praska retaz, je cely z hliniku, otazne kolko vydrzi este blok, pri m57 taketo hovadiny nieje potrebne riesit ani pri 400t (no dobre, 100e za retaz)
vyhodit tie prve 2 katy nieje az tak skodne, autu ostanu este dalsie 2 na 2 potruby (spolu 4 katy v defaulte), ide o velmi neprijemny zahyb ktory ma v ceste a vcelku slusne brani prudeniu plynov. mimoto katalyzator sice znizuje tvorbu CO2, avsak prispieva k tvorbe CO ktory je ovela horsi v konecnom dosledku. hold ruzove okuliare jednosmerneho pohladu.
mimochodom nieke som cital, ze idu pouzit vstreky a niekde zase ze nie z 535d. bolo by inac mozne nafotit postup? ako si to robil, zvazim tuto upravu do buducna.
co sa tika cipovania m57 vs m57n vs m57n2 tak praveze m57 je najrobusnejsi motor ktory toho znesie najviac, m57n2 - cize najnovsi 3d ktory sa montuje ma problemy uz pri 160t - praska retaz, je cely z hliniku, otazne kolko vydrzi este blok, pri m57 taketo hovadiny nieje potrebne riesit ani pri 400t (no dobre, 100e za retaz)
vyhodit tie prve 2 katy nieje az tak skodne, autu ostanu este dalsie 2 na 2 potruby (spolu 4 katy v defaulte), ide o velmi neprijemny zahyb ktory ma v ceste a vcelku slusne brani prudeniu plynov. mimoto katalyzator sice znizuje tvorbu CO2, avsak prispieva k tvorbe CO ktory je ovela horsi v konecnom dosledku. hold ruzove okuliare jednosmerneho pohladu.
mimochodom nieke som cital, ze idu pouzit vstreky a niekde zase ze nie z 535d. bolo by inac mozne nafotit postup? ako si to robil, zvazim tuto upravu do buducna.
[quote="Eks"]Jo dostali, to máš pravdu a je to na jiné téma.
Omega měla sérii 130ps a naposledy na brzdě měla 209ps Potom se dávalo to turbo GT2260v a pak už to na brzdě nebylo,ale podle měření stejných úseků to jelo lépe a tak vykon byl ještě vyšší...to je pořádná porce procent.Jo a s tou úpravou to jezdilo přes 2 roky.
Omega měla sérii 130ps a naposledy na brzdě měla 209ps Potom se dávalo to turbo GT2260v a pak už to na brzdě nebylo,ale podle měření stejných úseků to jelo lépe a tak vykon byl ještě vyšší...to je pořádná porce procent.Jo a s tou úpravou to jezdilo přes 2 roky.
mari píše:Já ti fandim, ale zajdi si teď na brzdu ať víš kolik tam opravdu teď máš (ne že ti někdo řek že ti to chipnul na 220 koní) a kolik to turbo pak přidalo. Osobně si myslim že to tolik nebude. A to že někdo napíše že má 276 Ps a natočí video jak zrychluje z kopce na 240 je nicneříkající. Každej si nechá chipnout auto a hlásí kolik tam má, ale ve skutečnosti je to o mnoho míň. Uvidíš že ani těch 250 PS tam nenahoníš.
Teť na brzdu nepůjdu,ale jak jsem už napsal mám to čiplé a ve výsledku je jedno jestli to má teť 220 nebo 200. Důležitej je výsledek po výměně turba a přečipování.
Problém E39tkovýho turba je,že na něm nemůžeš moc zvedat tlak.Má malou kompresorovou část.Nedá totiž tolik množství vzduchu,aby ten výkon byl vyšší.Proto to všichi čipaři ladí na +/- 220ps kdyby chtěli víc,byla by z toho auta dýmovnice.
Origo střikovače zvládnou do 300ps chce to jen víc vzduchu.
GT2556V (turbo z E39) nedá tolik vzduchu při tlaku třeba 1,4baru jako GT2260V