Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Má smysl shánět(kupovat) použitý kompresor na měchyE61 2004?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
eEDOo

#21 Příspěvek od eEDOo »

vsak ako pises "pouzite", nie repasovane s novymi dielmi
to ako keby si si znova svoj pokazeny namontoval a dufal ze pojde.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jendix »

eEDOo píše:vsak ako pises "pouzite", nie repasovane s novymi dielmi
to ako keby si si znova svoj pokazeny namontoval a dufal ze pojde.

můžu se zeptat v čem potom spočívá ta repase? co všechno je vyměněno za nové? případně opraveno?
eEDOo

#23 Příspěvek od eEDOo »

ako som pisal vyssie, co konkretne treba menit sa zisti az po rozobrati. Najcastejsie sa poskodi mechanicka cast, kde sa vytvara tlak. A potom v zavislosti od toho ako dlho sa s poskodenym kompresorom behalo, moze byt KO elektromotor (spaleny), pripadne este elektro ventil, co uz je potom takmer cely kompresor.
Ostatne casti co netreba menit sa ocistia,osetria, premazu.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jendix »

eEDOo píše:ako som pisal vyssie, co konkretne treba menit sa zisti az po rozobrati. Najcastejsie sa poskodi mechanicka cast, kde sa vytvara tlak. A potom v zavislosti od toho ako dlho sa s poskodenym kompresorom behalo, moze byt KO elektromotor (spaleny), pripadne este elektro ventil, co uz je potom takmer cely kompresor.
Ostatne casti co netreba menit sa ocistia,osetria, premazu.

no nevim, když se podívaš třeba na tuhle nabídku.. máš novej, sice neoriginální, ale novej.. kompresor..

http://www.ebay.de/itm/BMW-E61-Luftvers ... 5d2d1c54be

navíc včetně příslušenství..

kdyby se oprava pohybovala v rozmezí 100-200€ má smysl o ní uvažovat.. ale jak si sám psal.. může to být i daleko víc než tebou udaná cena.. navíc člověk musí počítat min. 14 dní na opravu.. tzn. nepojízdný auto..

nechci radit, ale když už opravovat, tak výměným systémem.. z důvodu času a mobility auta..
eEDOo

#25 Příspěvek od eEDOo »

ta oprava bezne stoji v rozmedzi tak 250 max 280, co je cca tak 50-60% uspora ceny co uvadzas. Pre niekoho to moze byt vela, pre niekoho nie.

(ak zhori ten motor vtedy je to viac, PS: ak este pocujes vracat kompresor ale auto uz nedvihne, tak motor je este OK)
A je to tak do tyzdna aj s postou hotove a vymena sa da zvladnut aj doma, dokonca aj bez zdvihaku.
Teoreticky by sa to dalo spravit aj tak, ze ja poslem uz hotovy (zopar kusov mam hotove doma), takze to clovek moze mat hned a potom ten zly mi posle (ale to v pripade, ze sa nejak rozumne dohodnem napr. na nejakej zalohe aby mi isto ten stary poslal spat)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jendix »

eEDOo píše:ta oprava bezne stoji v rozmedzi tak 250 max 280, co je cca tak 50-60% uspora ceny co uvadzas. Pre niekoho to moze byt vela, pre niekoho nie.

(ak zhori ten motor vtedy je to viac, PS: ak este pocujes vracat kompresor ale auto uz nedvihne, tak motor je este OK)
A je to tak do tyzdna aj s postou hotove a vymena sa da zvladnut aj doma, dokonca aj bez zdvihaku.
Teoreticky by sa to dalo spravit aj tak, ze ja poslem uz hotovy (zopar kusov mam hotove doma), takze to clovek moze mat hned a potom ten zly mi posle (ale to v pripade, ze sa nejak rozumne dohodnem napr. na nejakej zalohe aby mi isto ten stary poslal spat)

jj.. přesně to s tou zálohou jsem to měl na mysli.. pokud to tak u tebe funguje, je to parádní řešení.. já tedy zatím takové problémy nemám.. pokud přijdou, je dobrý o tobě vědět.. ;)
Odpovědět