Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 PIXELY
Delal jsem to taky - koupeno z tehle stranky a podle navodu. Rucicky se nesundavaji, rozebira se to jinak (po sundani rucicek se musi kalibrovat cele budiky).macho píše:Asi se všichni shodnem, že problem je ve spojení mezi deskou a displejem tj. v tom pásku, který lze nahradit novým viz. odkaz
http://pixelfix.net/eng/bmw.html
Takže kdo má chuť DoItYourself
Nicmene asi uz jsem mel budiky moc dojebane. Predtim na nich nebylo videt skoro nic a ted to k precteni je, ale neni to 100% - porad mi tam 2 nebo 3 radky schazi.
A je to prace na pul dne a docela vojeb.
Prave to je problem ze s tym stravis pol dna, potom to nefunguje na 100% a zvysnu polku dna mas dojebanu naladuWizarDEAD píše:Delal jsem to taky - koupeno z tehle stranky a podle navodu. Rucicky se nesundavaji, rozebira se to jinak (po sundani rucicek se musi kalibrovat cele budiky).macho píše:Asi se všichni shodnem, že problem je ve spojení mezi deskou a displejem tj. v tom pásku, který lze nahradit novým viz. odkaz
Nicmene asi uz jsem mel budiky moc dojebane. Predtim na nich nebylo videt skoro nic a ted to k precteni je, ale neni to 100% - porad mi tam 2 nebo 3 radky schazi.

Ja to robim za cca pol hodinku, ked mam dobru naladu, a to aj so sundavanim a kalibrovanim ruciek

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak nastavím u poFL E39 co se má všechno zobrazovat na velkém BC pod budíkama? Mám tam toho zbytečně moc a než se přes to překlikám zase nazačátek 
Hádam, že to bude přes podržení levé páčky BC, protože se mi tam pak objeví PROG a to by mohlo bejt ono. Ideálně kdybyste měli nějaký návod, co všechno zmáčknout a jak vybírat, byl bych opravdu rád
Děkuji za všechny rady!

Hádam, že to bude přes podržení levé páčky BC, protože se mi tam pak objeví PROG a to by mohlo bejt ono. Ideálně kdybyste měli nějaký návod, co všechno zmáčknout a jak vybírat, byl bych opravdu rád

Děkuji za všechny rady!
ked stlacis to tlacidlo PROG, tak uz si len na boardmonitore, alebo resp. na MID displeji odfajknes ktore veci chces zobrazovat a tie ktore nechces, jednoducho od-odfaknes a potom tam je tusim SET a to sa potom nastavi tak ze ti to bude zobrazovat len tie odfajknute veciAngelos píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak nastavím u poFL E39 co se má všechno zobrazovat na velkém BC pod budíkama? Mám tam toho zbytečně moc a než se přes to překlikám zase nazačátek
Hádam, že to bude přes podržení levé páčky BC, protože se mi tam pak objeví PROG a to by mohlo bejt ono. Ideálně kdybyste měli nějaký návod, co všechno zmáčknout a jak vybírat, byl bych opravdu rád![]()
Děkuji za všechny rady!

Zdravím pánové. Airbona mohu rozhodne doporucit, probehla oprava vadnych pixelu a oprava chyby jineho clena! Pokud si to nahodou nekdo nechate delat jinde nez u airbona, doporucuju si to dobre rozmyslet, ja mel vadnych opravdu jen par sloupcu a dopadlo to hodne spatne, nakonec jsme je posilal airbonovi a podarilo se mu moje budiky opravit!
Pravdu mas. Kdybych vedel ze to bude takova zkurvena prace, a jeste ze to nakonec nebude fungovat, tak bych se do toho vubec nepoustel..airbone píše:Prave to je problem ze s tym stravis pol dna, potom to nefunguje na 100% a zvysnu polku dna mas dojebanu naladuWizarDEAD píše:Delal jsem to taky - koupeno z tehle stranky a podle navodu. Rucicky se nesundavaji, rozebira se to jinak (po sundani rucicek se musi kalibrovat cele budiky).macho píše:Asi se všichni shodnem, že problem je ve spojení mezi deskou a displejem tj. v tom pásku, který lze nahradit novým viz. odkaz
Ja to robim za cca pol hodinku, ked mam dobru naladu, a to aj so sundavanim a kalibrovanim ruciek
Takze DoItYourself z vlastnich trpce nabytych zkusenosti zasadne nedoporucuju.
K Petrovim budikom len nieco dodam - oprava pixelov od ineho opavara nebola 100%-na ked budiky dorazili ku mne, ale o to ani neide, hlavny problem bol ze po oprave nefungoval otackomer, teplomer a ciastocne rychlomer. Problem nebol mechanicky, ako som sa domnieval, mechanicky boli budiky v poriadku. Az po dlhsom skumani som zistil ze problem bol v samotnom riadiacom software - poskodeny obsah eprom. V niektorych riadkoch, stale v rovnakych stlpcoch bola prepisana povodna hodnota bajtov vzdy inou dvojicou bajtov, a to poskodilo aj data ovladania otackomeru, teplomeru a aj rychlomeru (vo vyssich rychlostiach). Podarilo sa to opravit, aj ked Peter si planoval kupit nove budiky zo servisu za vela vela czk...Petr55 píše:Zdravím pánové. Airbona mohu rozhodne doporucit, probehla oprava vadnych pixelu a oprava chyby jineho clena! Pokud si to nahodou nekdo nechate delat jinde nez u airbona, doporucuju si to dobre rozmyslet, ja mel vadnych opravdu jen par sloupcu a dopadlo to hodne spatne, nakonec jsme je posilal airbonovi a podarilo se mu moje budiky opravit!
Ako mohlo dojst k takemu poskodeniu software si neviem relevantne vysvetlit, dokonca som rozpraval aj s clovekom pri ktoreho oprave sa to stalo a podla jeho slov nespravil naozaj nic podozrive preco by k tomu malo dojst. Bola to proste anomalia...... Ale hlavna vec je ze sa to podarilo opravit a vratit do povodneho stavu.
NEW LIFE FOR YOUR INSTRUMENT CLUSTER