Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34: Pár dotazů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
beny-maser

#21 Příspěvek od beny-maser »

Blackie píše:Neví někdo kam vede odtoková hadička ze šíbru? Konkrétně pravá přední? Po velkym lijáku mám u spolujezdce mokro a podezřívám ten odtok šíbru.... :roll:

Odtok šíbru končí až v prahu, měl by tam vést do prostoru držení heveru, stává se, že tam ta hadice nedrží a teče voda do prahu a ten pak rezne zevnitř,do kabiny by se to tudy dostat nemělo,ale koukni na to a uvidíš hned. Osobně bych podezříval přední okno, ale takhle na dálku těžko říct.
beny-maser

#22 Příspěvek od beny-maser »

Perunwit píše:7 ) moje auto nemá klimu. je vůbec reálné poshánět všechny součásti té soustavy a do auta ji nechat dodělat? :oops:

8 ) centrál mám na klíči, dálka chybí. při zamčení zámek vyskočí až při druhém zůstane zamčeno, prý tam zlobí nějaké relátko, zřejmě zůstává sepnunté. tímpádem mě asi čeká výměna řídící jednotky centrálu, relé vyměnit nepůjde - liší se ta jednotka dle stupně výbavy, motorizace apod? nebo mi tam půjde libovolná z E34? A máte někdo zkušenosti, když se v tom už budu vrtat v předělání centrálu na klíč na centrál na dálku?

díky.

klimu dodělat nemá cenu,nechci říct že to nejde,ale je to pakec na rozborku celého auta.
S tím zamikáním to může být i mechanický problém,nevázne ti některý z kolíků? vyzkoušej zamknout na druhé straně jestli to bude taky blbnout. Jinak většina e34 dalku na centrál origo nemá. Jinak Fx zde na fóru ti může poradit i pomoct s tou dálkou, já mám dálku od něho v klíčku. (samo ne origo, ale funguje bez problémů a vypadá normálně)
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Kail píše:Máš tam takový ty gumový záslepky v podlaze?Občas vypadne a nacáká tam zespoda,když prší...

Od šíbru si myslím (ale nejsem si tím teda vůbec jistej) by měla jít sloupkem a končit někde v prostoru pod předním oknem jak máš ŘJ,pod ŘJ je už normální odtok na zem.

Ty záslepky tam jsou,ani žádná jiná díra tam není. Na tý podlaze je vidět,že je voda pod kobercem a rezne to zevnitř auta... :roll: O víkendu budu mít čas,tak to rozhodim a musim na to přijít... :D
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

No kolem předního okna to myslim není,ale to zjistim brzo,protože mě čeká jeho výměna... :wink:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Perunwit

#25 Příspěvek od Perunwit »

9) OLEJ. Předchozí majitel tam nalil "nějakou" 10W40. Co doporučujete Vy? V nějakým rozumným poměru cena/kvalita? Nějakej obyč. Mogul a do něj nalejt potom nějaký aditivum, nebo něco lepšího? Kolik přesně ho tam přijde? Známý tvrdí, že "okolo 6litrů", rád bych to znal přesně, půjdu proštudovat manuál :-). Dáváte tam někdo před výměnou takovou tu sračku na pročistění a chvíli nechat proběhnout na volnoběh? U všech aut jsem to dával...

10) PNEU. Na kolik hustit letní 224/45 R17 kola? Běžné 15" jsem vždy hustil na 2,2-2,3, u těhle nevím, ale měly by mít určitě víc...
beny-maser

#26 Příspěvek od beny-maser »

vzhledem k tomu, že to je benzín a je to na 10w-40 už zviklé tak bych to tam nalil znovu a třeba i ten mogul. Aditiva bych neřešil, ani výplach pravidelně ho měň a není co řešit. Pokud budeš kupovat ten mogul tak klidně kup obyč ne nějakej extreme je to stejný, ale stojí víc.
Gumy hustím na 2,5 bar.
Perunwit

#27 Příspěvek od Perunwit »

Výplach nedělat, aditiva nedávat? Pročpak?

V Mogulu mi chlapík řiká: a do čeho to je? Jo, bavorák, tak to bych obyčejnej určitě nebral, dej tam ten extreme :lol:
No asi mu koupim nějakej lepší, sem trochu hračička :-).

Jenom bych se ještě zeptal, kolik ho tam tedy přesně přijde, protože v manuálu ani v bavorácké obdobě opláckého "Jak na to" jsem ten údaj nenašel...

Gumy na 2,5? Měl jsem tam 2,6, tak to by odpovídalo. Je to pro tenhle rozměr, že jo...
beny-maser

#28 Příspěvek od beny-maser »

s tím olejem jak chceš, ale je to to samé jen za vyšší cenu(je to udělaný přesně pro hračičky co se říděj pěkným obalem a etrémním názvem).Ká mošovo soused je dealer parama tak snad ví co prodává. Potřebuješ 6litrů , pokud to nechceš na deci.
Pokud ten tlak víš tak přesně tak proč se ptáš? Já hustím všechny gumy na všech autech na 2,5 bar a neřeším to.
Perunwit

#29 Příspěvek od Perunwit »

dík za odpovědi

kdyby měl někdo jinej názor, rád si ho vyslechnu.
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

Já mám 17" alu 235ky a tlakuji předek 2,6 a zadek 2,9 jede to dobře ...sedí to perfektně ...spotřeba 9-10litru LPG / 100km (je to tlak při plném autě ale to je fuk. Protože já vozím občas lidi nemohu furt přifukovat a vyfukovat)

Takže jezdím na tyto mezní hodnoty.

Mám 2,5litr vanos

Spokojenost

Na zimu mám 15" 205ky a ty mám 2,6 ale pokud jedu s plným autem mám 2,6předek a zadek mají bejt 2,9 při plném zatížení.

Asi tak.
Každé BMW má tabulku jaký má mít tlak pneu při jakém zatížení ...
Ve dvěřích řidiče většinou pokud se nepletu.

Olej a ostatní záleží dle motorizace. 10w40 je ideal do staré E34 benzínu.

LPG je super v tom že čistí motor a dekarbonizuje jej.

Oleje idealni nějakej slušnej střed 10w40 stačí. Pokud splnuje normu bude dobrej. Ceny jsou směšné kolem 80-130kč na litr záleží u koho to kupuješ zda od kámoše nebo od cizího.

Ber vždy litr navíc do zásoby ...nikdy nevíš kdy budeš potřebovat dolévat.

Já cca 1litr jednou za 3-6tisic km plus mínus ... dle nohy ...

Pokud jezdím na pohodu do 140km/h tak klidně 7-9tisic nedolévám nic.

Pokud si přišlápnu něco si veme ...

jinak oleje do 2,5litru 24v vanos je 5,75litru a beru vždy 7litru protože litr sebou na cesty kdyby náhodou nějaké deci chtěl ... a 6litru se mění po horní rysku cca.
Perunwit

#31 Příspěvek od Perunwit »

Filosof: díky za info.
Perunwit

#32 Příspěvek od Perunwit »

11) sedačky - chci vyměnit v autě látkové za kožené a chci se optat na dvě věci:

A) vzhledem ke spektru toho, co se jeté nabízí. Kdybych koupil sedačky bez loketek, já je tam mám a chci je - zkoušel někdo loketky na sedačky, kde nebyly, přidělávat a jde to nějak aby to vydrželo udělat?

B) moje jsou manuál a vyhřívané, s lordozou - když seženu elektrické, jak moc složitá je zástavba? Je možné že bych tam mohl mít kabeláž, nebo je třeba ji z dárcovského auta vzít a půjde to do jinýho udělat?

Jenom hypotetické dotazy, vím, že trochu blbé, přesto díky, pokud někdo odpoví...
j3ykobim

#33 Příspěvek od j3ykobim »

A) jj jde to dodělat, ale jestli maj přípravu všechny ti hold neřeknu, ale už je to tu někde popsané včetně montáže.

B) netušim
Perunwit

#34 Příspěvek od Perunwit »

A) něco jsem už našel, díky.

B) to bude asi větší oříšek :-)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Pietro »

loketky bez problému, lordoza bez problému, vyhřívání je přišité na látce potahu, což je problém...
Jo a to podsvětlení taky umíme :-)
Perunwit

#36 Příspěvek od Perunwit »

na loketky by tam údajně měla být pod čalouněním předpříprava na každé E34, jestli jsem to dobře pochopil, tak prostě udělat díru přes látku a je... co tam je, to nevím, ale pokud to bude nutné, snad to půjde vyřešit... tam je otvor se závitem nebo maticí zespoda, nebo jak je tam ten čep loketky uchycen?

vyhřívání a lordoza by měly mít konektor na sedačce, kterej by se dal odpojit při demontáži těch mých a zapojit do těch kožených, ze předpokladu, že budou mít stejné funkce ne? Asi nechápu, co myslíš, snad ne, že chci demontovat výhřevy?
Moje sedačky mají loketky, lordozu a jsou vyhřívané a chtěl bych sehnat stejný, pouze kožený, abych se vyjádřil polopaticky :D

jinak koukám taky ze zPlzně ;-) , tady je dobře 8)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Pietro »

Mno... z Plzně... a i svíčky sem-tam měnim... :wink: 8O :lol: :lol:
O kabinových filtrech nemluvě :-) Už jsi doma? ;-)

Jinak jsem se snažil naznačit, že kdybys třeba koupil kožený sedačky bez lordozy, tak jí tam z těch Tvých ex přehodíš bez problému ;-)
Ale přehazovat výhřev do bezvýhřevových bych si osobně netroufal...
Perunwit

#38 Příspěvek od Perunwit »

:D :lol: tak to je moc, tak teďs mě dostal :twisted: :lol: :!:

prej kabinovej filtr :D :lol: no.. nebudem to rozmazávat :lol:

btw. jak se maj ségry? 8)
Odpovědět