Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zhasínání komplet přístrojovky u e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
nuny

#21 Příspěvek od nuny »

radokrno píše:
nuny píše:
radokrno píše:podle mýho to bude spínač.

Není (u mě) vše jsem měl rozebraný a proměřený :roll:

tak třeba v tu chvíly je to ok,ale i tak bych to zkusil prohodit pro vyloučení...

Tak jsem spínač prohodil a je to stejné :(
Prostě hledat a hledat...... :roll:
pazda
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pazda »

tak se taky pripojuji.. dela mi to pouze kdyz je pod nulou a zrovna nastartuji.. zatim mam podezreni na kontakt u regulace podsvetleni, ale jeste nebyl cas na to mrknout.
beny-maser

#23 Příspěvek od beny-maser »

klucy co máte za auto?s kámošem jsme řešily jestli to není špatná kostra,
a mě později napadlo jestli se to netáhne již od zadních dveří,protože mám touring a klasicky přelámaný dráty. Dělá vám to na touringách nebo i na sedanech?
nuny

#24 Příspěvek od nuny »

beny-maser píše:klucy co máte za auto?s kámošem jsme řešily jestli to není špatná kostra,
a mě později napadlo jestli se to netáhne již od zadních dveří,protože mám touring a klasicky přelámaný dráty. Dělá vám to na touringách nebo i na sedanech?

Mě to dělá u kombíka, 520i-E34, ale už jsem řešil snad vše, včetně kostry pod palubkou, opravy všech kablíků do zadních dveří, jak mi tady poradily i kontaktů do zadních světel, prohlídky tištěných kontaktů na přistojovce, výměnu spínače světel......a dělá to stále!

Kdo mi poradí... 8O
beny-maser

#25 Příspěvek od beny-maser »

nuny píše:
beny-maser píše:klucy co máte za auto?s kámošem jsme řešily jestli to není špatná kostra,

Mě to dělá u kombíka, 520i-E34, ale už jsem řešil snad vše, včetně kostry pod palubkou, opravy všech kablíků do zadních dveří, jak mi tady poradily i kontaktů do zadních světel, prohlídky tištěných kontaktů na přistojovce, výměnu spínače světel......a dělá to stále!

Kdo mi poradí... 8O

tak to jsi mě moc nepotěšil,protože jsi mi vzal asi všechny možnosti,které jsem chtěl vyzkoušet nadruhou stranu se stím nemusím trápit takže taky dobře,ale chtěl bych to opravit,protože mě to vyloženě sere jak to zhasíná čím dál víc
beny-maser

#26 Příspěvek od beny-maser »

tak už jsem přišel na to čím to je!
příčinou je ovládáním intenzity osvětlení přístrojovky,regulace sice normálně funguje,ale když si ten poťák vyndáte a otevřete tak ho stačí lehce zmáčknout rukou a už to svítí normálně bez občasného problikání takže výměna regulace a je opraveno,
pozor na staré většinou jsou už taky vyklepané a špatně se to hledá
pazda
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pazda »

jo takze to bylo presne to co jsem tipoval o par radku nad tim :-D
524td

#28 Příspěvek od 524td »

Mám také na své E34 naprosto stejné příznaky této nemoci. Zrovna včera jsem to řešil. Vyměnil jsem spínač světel i regulaci podsvícení a žádná změna. Tak to tak jednoznačné asi nebude. Už mě ta barevná hudba docela rozčiluje. :?
beny-maser

#29 Příspěvek od beny-maser »

a vyměnil jsi tu regulaci intenzity za novou?
524td

#30 Příspěvek od 524td »

Za novou jsem ji neměnil, ale za 100% dobrou, protože v druhém autě mi funguje normálně.
beny-maser

#31 Příspěvek od beny-maser »

a bliká ti koplet celá přístrojovka včetně podsvícení spínačů?venku nic nebliká?
524td

#32 Příspěvek od 524td »

Přesně jak píšeš, uvnitř bliká kromě rádia vše i podsvícení výhřevu sedaček. Venku funguje vše tak jak má.
beny-maser

#33 Příspěvek od beny-maser »

tak to bude tím poťákem,ten starý zkus vyndat z toho obalu a když podržíš ty dva plošňáky trochu k sobě tak to začne svítit normálně
podle mě když přehodíš tu regulaci z druhýho auta zase zpět, tak tam začně taky blikat, rokama je to vyklepaný
skákal jsem kolem toho 14dní ale nic jinýho tam není
ještě přemíšlím že tu regulaci nastavým na tvrdo abych to nemusel kupovat nový protože podle etk stojí nová 1200 bez daně.
524td

#34 Příspěvek od 524td »

Díky za radu, zkusím to jak říkaš. Také jsem koukal do ETK kolik stojí nový a cca 1500,-Kč mi stojí za to, než abych dostal infarkt. :lol:
Napíšu jestli to pomohlo. Jen je mi pořád divné, že v druhém autě mi to funguje bez problémů.
nuny

#35 Příspěvek od nuny »

524td píše:Díky za radu, zkusím to jak říkaš. Také jsem koukal do ETK kolik stojí nový a cca 1500,-Kč mi stojí za to, než abych dostal infarkt. :lol:
Napíšu jestli to pomohlo. Jen je mi pořád divné, že v druhém autě mi to funguje bez problémů.

"Přátelé, kamarádi" tak jsem udělal vše možné i nemožné, ale bliká mi pořád :cry: Je to závada, kterou nenávidím, ať to zhasne úplně a já na to rosvítím, ale takhle , fakt dál nevím..... :roll:
beny-maser

#36 Příspěvek od beny-maser »

tak závada vyřešena a vyzkoušena! funguje to!
protože jsem vrt-koleno a podsvícení mám stejně puštěné naplno tak jsem v regulaci sletoval přívod s výstupem.
výsledkem je žádné blikání svítí to normálně jako když je nastaveno maximum žárovky taky zatím nic neříkají, už na to jezdím 14 dní a nemůžu si stěžovat a hlavně je to zadarmo :wink:
nuny

#37 Příspěvek od nuny »

beny-maser napsal.... "tak jsem v regulaci sletoval přívod s výstupem"...

Díky za radu, opravdu to zatím nebliká....hurá :wink:

Mimo jiné, také jsem zkoušel regulaci z jiného BMW, bylo to stejné... :roll:
Odpovědět