Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jake 5kové BMW
nejsem si spíš jistej výběru značky. Velký,luxusní a spolehlivý auto se sepotřebou do 5litru nafty (či lépe slunečnicového oleje), zřejmě pro ženu, které jedno zda řídí Forda nebo Mercla, ale spíš ji zajímá jak s tim zaparkuje a jak vykydá po malým interiér tady asi v sekci 5 neni
Koupit C-maxe nebo novyho Logana

Koupit C-maxe nebo novyho Logana

-
- Kontaktovat uživatele:
- Don
hlavne to chce naftu... na popojizdeni po meste je idealni, auto se hned ohreje, nedostava kotel motor, spotreba super... no a ted to cele hodime do uvozovek
nevim jestli kvuli kocarku kupovat skoro 5ti metrovou lod, ale kdyz na tom trvas, asi bych vybral spis benzin
nevim jestli kvuli kocarku kupovat skoro 5ti metrovou lod, ale kdyz na tom trvas, asi bych vybral spis benzin
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
taky jsem hodne dlouho premyslel.. chtel jsem kupovat e39. Nakonec jsem koupil 3.0iA faceift a jsem s nim uplne spokojeny.. ohrate je to hned, jezdim jen mensi popojizkdy a spotrebu si drzim na 10l, coz si myslim ze je supr na 3.0benzin v automatu.. kdyz jsem jel dalku jel jsem za 9.0l v pohode (na BC).. motor tichucky, svezeni supr, vykonu si myslim ze tak akorat (snesl bych 540i) ale jsem naprosto spokojeny a vim ze jsem udelal dobre ze sem si nakonec nekoupil 530D
nebo jsem se dival po par kouskach tady u nas..
Ja jsem rozdohne pro banzin:))

Ja jsem rozdohne pro banzin:))
-
Já bych se mé partnerce BMW snažil rozmluvit kvůli zadnímu náhonu a sněhu, popř. ledu, ač třeba já si to právě kvůli tomu kupuju
Ženský a auta... to je prostě takový, že bych pro ni chtěl 4x4. Takže asi 330xd, ale ta bude hezká lehce nad 150t.
jinak 3,0d po městě v automatu jezdí za 9-11l/100km (město pro mě znamená plzeň - žádný obchvaty tipu: okolo celé prahy 80km/h hezky plynule)

Ženský a auta... to je prostě takový, že bych pro ni chtěl 4x4. Takže asi 330xd, ale ta bude hezká lehce nad 150t.
jinak 3,0d po městě v automatu jezdí za 9-11l/100km (město pro mě znamená plzeň - žádný obchvaty tipu: okolo celé prahy 80km/h hezky plynule)
TO MAGICC:
souhlasim s tebou ze zena s beckem na snehu ALE opravdu na snehu na horach bude mit starosti neco vyjet ale jen proto ze se bude bat jezdit jako prase a nakladat tomu,stejne jako ty ja si to kvuli tomu koupil ale nejen proto jen sem fanatik znacky .....zname ktere obcas vozim sem presvedcil ze bmw muze byt i auto do hor kdyz se snim umi-)) dnes sem dokonce predjizdel i ochcavky a fablie a to sem mel neskutecnou radost skoda ze sem nemohl videt ale spis slyset jak na davaj ze sem hovado 

dal jsem na e39 gumy 195/65 15 a na horach ve snehu naprosto bez problemu... elektronika funguje vyborne a i bez ni to neni nejhorsi... kdyz tu pak potkam BMW se zimakama 225 xxxx tak to uz je celkem jedno jestli je za volantem chlap, nebo zenska, ale to se proste ve spatnejch podminkach s tezi pohne
-
zadni nahon a motor vepredu je ve snehu nahovno, to si nemusime nalhavat, ne?
Zásadní nesouhlas. Předokolka je sice více zatížená na hnací nápravu,ale je to zároven náprava řiditelná,takže při ulítnutí to plynem vyrovnávat moc nejde. Pobavit děti driftováním na sněhu v manželky předokolkách se mi nikdy nepovedlo

- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
...zatím mi příjde, že náhon na zadek není opravdu na zimu to nejhorší a to jezdím na 225. Samozřejmě to není jako moje předchozí, kdy jsem jezdil s 4x4, jelikož tam člověk v kopcích zastavoval naschvál a znovu se rozjížděl aby zlobil ty, co nemají šanci vyjet vůbec žádnou - to je se jednalo většinou o přední náhony. Zadokolka se do kopce vč. zatáček opravdu nechová špatně, jenom člověk na ten zadní náhon musí v zimě prostě myslet...
pro přítelkyni ale raději 4x4, to jednoznačně...
pro přítelkyni ale raději 4x4, to jednoznačně...
Taky naprosto nesouhlasim, že BMW s zadním náhonem je na zimu špatný.
Měl jsem jako asi vy všichni více aut a můžu porovnávat. S e39 se mi v zimě na sněhu jezdí nejlíp. Rozložení hmotnosti na nápravy 50:50 hovoří za vše a pamatujte, že do kopce se lépe tlačí než táhne!!! Vyjedu víc než s předokolkou a mám 225/55.
Moje 1. auto byla Sierra (to je zadokolka) a to byla hrůza. Nevyjel jsem ani z parkoviště, ale e39 neni Sierra. Né každá zadokolka je BMW
na to pamatovat.
Měl jsem i Focuse, Octavku, atd.
4x4 je samozřejmě jiná kategorie..
Měl jsem jako asi vy všichni více aut a můžu porovnávat. S e39 se mi v zimě na sněhu jezdí nejlíp. Rozložení hmotnosti na nápravy 50:50 hovoří za vše a pamatujte, že do kopce se lépe tlačí než táhne!!! Vyjedu víc než s předokolkou a mám 225/55.
Moje 1. auto byla Sierra (to je zadokolka) a to byla hrůza. Nevyjel jsem ani z parkoviště, ale e39 neni Sierra. Né každá zadokolka je BMW

Měl jsem i Focuse, Octavku, atd.
4x4 je samozřejmě jiná kategorie..
to snad jenom ja mam skusenost s tim, ze zadokolka v zatackach ustreluje?
Pneumatiky nepneumatiky, proste s predkem nedostanes v lehky zatacce smyk a nerozstrelis auto, tak jak se to treba stalo me s e39 touring s idealnim rozlozenim hmotnosti. A ja mel vlastne jeste i veci v kufru a plnou nadrz
Rozjizdeni do kopce ve snehu nevim, ale se sluzebni fabii jsem dojel uplne vsude a s bmw mam obcas problem. Ja jine auto nechci! Ale pritelkyni bych to nekoupil..
Pneumatiky nepneumatiky, proste s predkem nedostanes v lehky zatacce smyk a nerozstrelis auto, tak jak se to treba stalo me s e39 touring s idealnim rozlozenim hmotnosti. A ja mel vlastne jeste i veci v kufru a plnou nadrz

Rozjizdeni do kopce ve snehu nevim, ale se sluzebni fabii jsem dojel uplne vsude a s bmw mam obcas problem. Ja jine auto nechci! Ale pritelkyni bych to nekoupil..
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
magiccc píše:to snad jenom ja mam skusenost s tim, ze zadokolka v zatackach ustreluje?
no ustřeluje, ale jenom při nešetrném zacházení s plynem. Což přeci předokolka udělá taky, ale tím, že se začne hrnout a srovnává se také při jemném ubrání...
však neboj, my taky nepsali, že to je zrovna ideál a sen každého s bydlištěm v horské oblasti

Zatáčku projedu klidně s plým plynem na sněhu a zadek se mi neutrhne a smyk nedostanu (samozřejmě nesmýš jet 50km/h, ale třeba 25 - 30).
Mě stabilizace funguje výborně......nestalo se mi, že bych se někam nedostal.
Píšeš pneumatiky nepneumatiky - to ale není pravda. Obuj špatný pneumatiky na off-roada nebo SUV a ani si neškrtneš.
Mě stabilizace funguje výborně......nestalo se mi, že bych se někam nedostal.
Píšeš pneumatiky nepneumatiky - to ale není pravda. Obuj špatný pneumatiky na off-roada nebo SUV a ani si neškrtneš.