Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Osvětlení prostoru nohou řidič + spolujezdec

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
marcocz78

#21 Příspěvek od marcocz78 »

na překlepy nehraju, :mad: mám 7mého BAWORA, a FAKTa jsou pro mě důležité,ale už neřeším ,ztráta času :mad: :mad: :mad:
Tompo

#22 Příspěvek od Tompo »

To je zas debata 8O
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Brátn Moderátor »

MOD: pánové laskavě se prosím sklidněte a vyřeště si to někde jinde nebo oba bez rozdílu mažu příspěvky a napomenutí (při dalším napomenutí bezmilostný BAN)
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Kane

#24 Příspěvek od Kane »

trochu to oživím svým dotazem.
Koupil jsem do své e39 sedan nový tapecy, který mají dole i osvětlení. Ve dveřích jsem našel dráty, který pasují do těch konektorů (navíc asi nic jiného tam zapojit nejde), dal nový žárovičky a ... nesvítí... nevíte, co může bejt špatně? Díky za postřehy ...
Kane

#25 Příspěvek od Kane »

nikdo nic? :cry:
Raadii

#26 Příspěvek od Raadii »

a měřil jsi jestli tam máš při otevřených dveřích štrom?
Kane

#27 Příspěvek od Kane »

neměřil, nevím, jak, je tam dost malej konektor a mám jen obyč. zkoušečku ... nejde to ani u jedněch dveří ...
Raadii

#28 Příspěvek od Raadii »

Tak sehnat multimetr a změřit, nebo do toho konektoru strčit drátek aby se dotýkal ( nevim jak konektor vypadá ) a ten změřit. Nebo to dej nějakýmu průměrně zručnýmu elektrikářovi za flašu a máš po pr....li. A ostatní světýlka v introši ti svítí? Vzadu za sedačkama, na stropě vepředu?
Kane

#29 Příspěvek od Kane »

právě, že vše ostatní svítí ... koukal jsem jestli to nemá třeba extra pojistky, ale nezdálo se ...
Raadii

#30 Příspěvek od Raadii »

Nebo si jen vytáhni drátek od toho osvětlení normálního a napoj ho tam... Ale to je asi celkem pakárna, to spíš fakt dej někomu at ti to proměří a pak budeš moudřejší
jurasis

#31 Příspěvek od jurasis »

Ve dveřích E39ky lze celkem jednoduše zaměnit konektory repráků, lišty dojezdu okna a osvětlení... Bez multimetru bych to jen tak neprohazoval...
Navíc, nikdy nevíš, kdo se v tom hrabal a co to je zač...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Kane

#32 Příspěvek od Kane »

no to mě také napadlo, konektory od repro a ty na osvětlení vypadají fakt hodně podobně, ale právě, že repra hrají, okna se stahují, jen to světlo nesvítí ... :D
asi to teda budu muset nechat někomu, kdo je přes auto elektriku větší borec než já (což bude asi každý :D )
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DjPILLI »

Tak co?..vyřešil to někdo?..taky mám na spodku dveří lampičky pro osvětlení prostoru pro nastupování, ale nesvítěj... a když sem to rozendal, zjistil sem že nejsou zapojený.. neví někdo kterej kokentor k tomu má sloužit? :)
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Brátn Moderátor »

je to ten nejdelší ve dveřích, (ten co vede přichycený podél repráků, když jsi předtím neměl lampičky v předních dveřích)
jinak je nutné dovést dráty do sloupků bez toho vám to kluci nepojede,
elektrika předních dveří je stejná, zadních ne, ale svazek v autě máte jiný podle toho, jestli to má nebo nemá lichtpacket, takže rozebrat interiér až pod koberec a rozebrat sloupky najít v nich konektory a do těch napojit paralelně dráty na osvětlení, vypinovačka je pod palubkou na levé straně, takže sundat i palubku, je to strašná drbačka a výsledek nic moc, ale good luck
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DjPILLI »

Jelikož mám vyměněné oboje dvěře, nebo tapecy, tak mám dveře s osvětlením, ale auto ho původně nemělo :)
Dnes sem na to vlítnul a už to svítí jak vánoční stromek :) ale netahal jsem nic nikam do sloupků - napojil jsem to na osvětlení spínače na stahování oken, u spolujezdce brnkačka, u řidiče trošku jebárna zjistit který z těch 40 káblíků to je :D ale povedlo se :) takže při zapnutí světel svítěj i spodky dveří - osvěujou hezky prostor pro nohy a při otrevření dveří svítí kam že to vlastně šlapete. a ještě si můžete regulovat intenzitu společně s podvesvětlením palubovky, krytky jsem přebarvil experimentálně jen červenou lihovou fixou, ovšem vznikl z toho přesně odstín přistrojovky, takže už to tak i zůstane :)
takže to jest méé řešení dodělání osvětlení prostoru pro nástup/výstup.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Brátn Moderátor »

DjPILLI píše:...napojil jsem to na osvětlení spínače na stahování oken...

takže ti to svítí podle toho jestli máš rozsvícené světla, hm takže když vystupuješ z auta, tak pak zhasínáš světla z venku a když nastupuješ, tak aby ti to svítilo, tak prvně rozsvítíš světla, pak nastoupíš a pak nastartuješ, protože jestli ne, tak ti to nesvítí přesně v té době kdy to potřebuješ a navíc ti to svítí celou dobu jízdy
hmmmm :respect:

sorry ale takhle bastlit auto je prostě kravina, ale dělej jak umíš, ve výsledku zjistíš, že děláš kraviny :tutuk:

Obrázek Obrázek
bibikuba

#37 Příspěvek od bibikuba »

jestli si dobře vzpomínám měl jsem tohle osvětlení-pod palubovkou v Tourové E36 a tam mi to fungovalo s vnitřním osvětlením tedy zároven i přes klíč dálky.Bylo to origo ale nějak extra napojené,když jsem vypl vnitřní osvětlení tak osvštlení nohou svítilo pořád..U E39 to ted nemám tak se od toho bud upustilo nebo jsem měl v E36 nějakej osvětl.balíček :wink:
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od DjPILLI »

for Bratn: Já to tak ale chtěl, aby to svítilo po dobu jízdy, a osvětlovalo to prostor pro nohy červeně, prostě mě se to líbí tak..Jinému se zsae líbí když se to rozsvítí jen při otevření nebo rozvícení osvětlení interiéru. Jiní to tam nemaj vůbec a taky bez toho žijou, tak proč to mít nutně jako osvětlení při otevřenejch dveřích když to může vypadat i jinak.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#39 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

sice to postrada logiku a vetev na osvetleni je nejspis lehce pretizena, ale proc ne, hlavne ze to sviti barevne na nohy po dobu jizdy :oops:
“Ability is what you're capable of doing.”
Lucifer

#40 Příspěvek od Lucifer »

Zeptám se to světlo co je v tapecu tzv. "na hovna" je pevnou součástí tapece ?
Odpovědět