Lucifer píše:...a hlavně mechanický čerpadlo z e28 524td, samozřejmě upravená mapa vstřikování protože víc tlaku=víc vzduchu=víc paliva.
...a tím že se povolí wesgate na turbu aby to dřív tlačilo tlak nezvedne (jen můj názor).
Vidím že ty tomu taky moc rozumíš co? Wesgate.... No dobré, zbytky zvratků, které ze mě vyšly po přečtení tvého blábolu jsem si už utřel z pusy a teď se zkusíme bavit trochu k věci
Tak za 1. - Můžeš mi prosím vysvětlit jak na mechanickém čerpadlu dokážeš upravit mapu vstřikování? O jaké mapě se vlastně bavíme? Chápu, že jsi si přečetl pár slov o mechanice, pak o mapování a ještě dalších odborných výrazech a teď ti to splývá nicméně takto sprostě se pokoušet krmit bludama další lidi, aniž bys vlastně měl nejmenší tušení o čem mluvíš je opravdu do nebe volající

Ale jinak tvá rovnice víc toho=víc tamtoho=víc něčehodalšího vypadá opravdu působivě. Akorát že když to čtu tak si připadám jak kdybych se díval na pořad kuchaře Babicy - dáme trochu toho, víc toho a to se celé rovná tamto. A pokud nemáte tamto, dejte tam něco jiné, stejně z toho vznikne sračka
Tak a teď k tomu druhému výplodu:
Povolením, utažením wesgate nezískáš vůbec nic, poněvadž se tato věc v autěch nikde nenachází. Pokud tuto proceduru budeš chtít použít u wastegate tak jediné čeho tím docílíš je to že... ..no? Ano, správně - snížíš/zvýšíš tlak v sání, takže to udělá přesně to, co ty předpokládáš že to určitě neudělá

Ale co se naopak zase nestane? Ano, nástup plnění turba tímto úkon absolutně neovlivníš. A proč? Protože ten je daný konstrukcí turbodmychadla jako takového, velikostí kompreosrového housingu, turbínového housingu atd atd... Myslím že to asi na vysvětlenou do začátku stačí.
Rada na závěr - dřív než někde na foru, které navštěvují i normální, vzdělaní a opravdu trochu věci znalí lidé začneš psát podobné hovna a tvrzení, které jsi pochytil tak z prvního dílu Rychle a Zběsile, podpořené textem přečteným evidentně ve velké rychlosti a bez žádného náznaku aspoň zamyšlení se nad danou problematikou tak se na chvíli zastav, popřemýšlej a hlavně si svoje informace a doměnky pořádně ověř, když si nejsi jistý, ať ze sebe znovu neděláš debila,ok?