Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nejde nastartovat vlažný motor u e39 530D

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
landys
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od landys »

Diagnostika nic nejistí, v Renocaru v Brně mě dali nové common-railové čerpadlo i to čidlo a stejně nic :-)
KamilAC píše:Každopádně myslím že diagnostika to jistí. :wink:
jura666

#22 Příspěvek od jura666 »

Jeden mechanik mi prochází elektroinstalaci v motorovém prostoru, zatím bezvýsledně. Ale nový poznatek při startování. Pokud nechce chytnout, tak točím startérem 6-8 sekund a lidi divte se, ono to vždy chytne. A bez použití plynu. Zajímavý. Tak v čem může být problém?
jura666

#23 Příspěvek od jura666 »

Tak konečně po nekonečně dlouhé době zkoumání této závady se přišlo na to, proč motor nechtěl startovat. Chyba byla v elektroinstalaci-zlomený svazek drátů u řídící jednotky, což mělo za následek i odvaření čidla vačky. To vše spraveno a nyní bmw chytá nadrc za každých podmínek. Uff.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Prosím, pošli fotku, kde u řídící jednotky to bylo poškozené.
jura666

#25 Příspěvek od jura666 »

starML píše:Prosím, pošli fotku, kde u řídící jednotky to bylo poškozené.

Bohužel fotku ani nic jiného poslat nemohu, poněvadž já jsem u toho nebyl, když se to spravovalo. To jeden mechanik, který má svoji dílničku a dělá do baworáků a trochu jim rozumí. Aspoň teda to moje spravil a já jsem mu tímto za to vděčný, poněvadž kdybych to nechal dělat v origo bmw servisu, asi bych se nedoplatil a bůh ví jestli by to spravili, zkoumat auto do hloubky, proměřovat drát po drátu. A pochybuju, že prozradí, jak na to všechno přišel, to je jeho know-how a to si jen tak vzít nenechá. Každopádně mě překvapil, ani já jsem nedoufal, že nad tím vyzraje.
Co mohu tak snad jedině kontakt na něj.
Odpovědět