Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 - automatické otevírání kufru - problémy, rady, tipy..
-
- Kontaktovat uživatele:
5 plus prace...njn, sou to ranyHolin píše:Dvacet to snad nestojí, myslím, že ta hydraulika (č.11) přijde na cca 5tis..
A co ti na řekl ten maník, který to opravoval, že to po té jeho opravě opět nechodí?
Je to super věc, lepší než nový kolaa byla by škoda to nerozchodit..

On to vlastne jenom zkusil, rikal, ze nevi, jestli to rozchodi, tak abych to nebral, ze to opravuje a ze to bude fungovat - udajne tohle otvirani dost zlobilo (ze prej ty dvere sou halt moc tezky)
jako, je to fakt bomba, kolikrat se pristihnu, ze otviram kufr u sluzebaku a divim se, ze se neotevre sam

jjjj, je to presne tak, jak to popisujes...tay zalezi, jak stojim, jestli z kopce nebo do kopce, to se mi ten kufr treba ani neotevreRSak píše:jedna vzpěra je hydraulická, ta otvírá a zavírá zadní dveře a potom jsou tam plynové vzpěra a ty pokud jsou už unavené, jako že určitě jsou, tak málo pomáhají té hydraulice a proto to stěží otvírá a nebo s prásknutím zavírá
prostě musíš koupit nové ty plynové vzpěry, minimálně tu druhou co je na dveřích ale lépe i další dvě co jsou na okně - teda pokud máš touringa
jj, mam touringa...mas, prosim te, tuseni, kolik stoji ty vzpery?
diky za info

Tak pokud by to někoho zajímalo,otevírání mi už funguje jako víno.Vyměnil jsem 2x vzpěru zadního okna a 2x vzpěru 5tých dveří.Musí se demontovat část stropnice,kryty repráků,plasty pantů,část těsnění dveří a krycí plasty.No a pak už to docela jde.Na stropě jsou imbusy č.8.Ty se povolí, na pantech dveří se demontují závlačky a vzpěry se vytáhnou směrem ven.Pak hodinu lovíte správný směr nacvaknutí těch nových vzpěr.Na to maj v BMW určo nějakej přípravek.Důležité je nezapomenout nacvaknout vzpěry na ty imbusy(na konci maj kulák) !!Jinak cena origo vzpěr je 2x1380,- a 2x800,-.Ale ten výsledek je fantastický,dveře se zavírají i otevírají na dálku bez velkého bouchnutí.Olej samozřejmě dolitý
Myslím si ,že určitě stačí vyměnit ty plynové,mají na sobě pružinu jako kráva.Takže ta hodně pomůže,ta se zřejmě unavila nejdříve.Co se týče těch malých vzpěr na okno,tak jsem je preventivně vyměnil též,neboť asi také trochu pomáhají a hlavně už to nechci v nejbližší době rozebírat opětovně.Hydrauliku si nedokážu ani představit jak rozebrat,protože v té střeše je tak mááááálo prostoru??!!Přeci tam musí někudy vést ty trubičky s olejem od toho kompresoru od rezervy,ne?!
-
- Klubové ID: 756
Aha, tak to jsem netušil, že tomu ty vzpěry na páté okno taky pomáhají..
Já právě myslel, že bude potřeba vyměnit i č.11 a očekával jsem právě pakárnu s nedostatkem místa, tak se mi do toho moc nechtělo, idkyž vyměnit ty plynový asi taky nebude žádná pohoda, jak píšeš..
http://bmwfans.info/original/E39/tou/54 ... l-41_1332/
Já právě myslel, že bude potřeba vyměnit i č.11 a očekával jsem právě pakárnu s nedostatkem místa, tak se mi do toho moc nechtělo, idkyž vyměnit ty plynový asi taky nebude žádná pohoda, jak píšeš..
http://bmwfans.info/original/E39/tou/54 ... l-41_1332/
No tak třeba ne,ale když otevíráš dveře,tak se přeci natahujou i ty tlumiče toho okna,ne?Možná si to myslím blbě,každopádně okno se teď otevírá také lépe,takže - už mi těch 1600,- nezabije.Jinak zas tak hrozný to není,vzhledem k tomu,že jsem to dělal na ulici v -5°C.Nejhorší pro mne bylo,trefit se na ten kulák a nacvaknout vzpěru ,pak ty kryty pantů,vedou tam totiž kabely s gumovýma průchodkama.Nezapomeň na nějakou násadu od lopaty na podepření,jinak Tě to zabije do hlavy
.Pokud teda nemáš pomocníka,já ho neměl.Dobrá story je ,že nevěděli v Inveltu,že všechny ty vzpěry jsou dvojmo.

-
- Klubové ID: 756
Nevím, jestli tomu nějak pomáhají, ale hlavně jsi eliminoval riziko, že bys to jednou ty vzpěry na okno musel taky vyměnit a celý to znovu rozebírat..
No, právě mě to taky čeká na ulici, tak se mi do toho moc nechce, ještě k tomu, když venku furt padá to bílý svinstvo a hlavně ty plasty v tom mrazu moc nevydrží..
Jak to myslíš, že ty vzpěry jsou dvojmo? Myslel jsem, že na každé straně je jen jedna..?!
No, právě mě to taky čeká na ulici, tak se mi do toho moc nechce, ještě k tomu, když venku furt padá to bílý svinstvo a hlavně ty plasty v tom mrazu moc nevydrží..

Jak to myslíš, že ty vzpěry jsou dvojmo? Myslel jsem, že na každé straně je jen jedna..?!