Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Olej přidávat do nafty????
-
- Kontaktovat uživatele:
tenhle týden jsem se byl podívat na jednu krásnou 530dA, před dvěma lety vezená z "D" se 140kkm, teď má o 20kkm víc a majitel se chlubil, že celou dobu tam leje půl litru nejlevnějšího motoráku z tesca na nádrž, že mu to doporučil člověk na baworáky (někde v okolí Jesenice, ale Bychl to prej nebyl)... myslim, že vstřikům to (obzvláště v zimě) rozhodně neprospívalo, ale běh motoru byl naprosto krásný a hladký...
co na to ale filtr pevných částic těžko říct :c)
Net.
co na to ale filtr pevných částic těžko říct :c)
Net.
-
já si myslím,že na toto téma co člověk to názor a všichni budou mít svou pravdu,
u starších dieslů se vstřikovacím čerpadlem se dá provozem na olej čerpadlo vyčistit,vyděl jsem to i v jednom servisu na staré astře jak si tam klokotala na M7AD s hadicema svedenejma do 4lit kanystru,nedylo to proto,aby se čerpadlo promazalo,ale protože motorový olej obsahuje aditiva,které rozpouští usazeniny a jiný bordel,té astře to tenkrát pomohlo,
asi by nebylo moc rozumné přilévat olej do motoru s filtrem pevných částic,na druhou stranu u všech ostatních přidáním decky oleje do nádrže nic nepokazíš,kámošovo tatík lil do Renauta Mogul TSF co jsme měli do simsonů, on ale nikdy netankoval u pumpy a stále tam lil naftu kdoví odkud,
takže když to schnu když budete tankovat u pořádný pumpy tak není potřeba tam cokoliv dolévat,pokud šmelíte s naftou a nevíte odkud to přesně je a komu to prošlo pod rukama tak bych tam pro klid v duši tu decku cvaknul
u starších dieslů se vstřikovacím čerpadlem se dá provozem na olej čerpadlo vyčistit,vyděl jsem to i v jednom servisu na staré astře jak si tam klokotala na M7AD s hadicema svedenejma do 4lit kanystru,nedylo to proto,aby se čerpadlo promazalo,ale protože motorový olej obsahuje aditiva,které rozpouští usazeniny a jiný bordel,té astře to tenkrát pomohlo,
asi by nebylo moc rozumné přilévat olej do motoru s filtrem pevných částic,na druhou stranu u všech ostatních přidáním decky oleje do nádrže nic nepokazíš,kámošovo tatík lil do Renauta Mogul TSF co jsme měli do simsonů, on ale nikdy netankoval u pumpy a stále tam lil naftu kdoví odkud,
takže když to schnu když budete tankovat u pořádný pumpy tak není potřeba tam cokoliv dolévat,pokud šmelíte s naftou a nevíte odkud to přesně je a komu to prošlo pod rukama tak bych tam pro klid v duši tu decku cvaknul
jiriik píše:Koukám, že tady je zajimavé témaNedovno jsem si koupil SONAX na pročištěni vstřikování, a palivové soustavy... má to přej vyčistit komoru .-)Ma s tím někdo zkušenosti jestli to je k něčemu ? Nádobka měla 250ml a nalije se to do celé nadrže, tak jsem zvědavéj co to udělá
komoru?

-
- Kontaktovat uživatele:
M3maniac píše:jiriik píše:Koukám, že tady je zajimavé témaNedovno jsem si koupil SONAX na pročištěni vstřikování, a palivové soustavy... má to přej vyčistit komoru .-)Ma s tím někdo zkušenosti jestli to je k něčemu ? Nádobka měla 250ml a nalije se to do celé nadrže, tak jsem zvědavéj co to udělá
komoru?tu si musíš uklidit sám
Ouuuu

-
-
Já bych se asi bál nalejt do auta nějaký přípravek na pročištění palivové soustavy př TEC 3000 nebo něco podobného, protože to uvolní usazeniny a ty pak proženou přes čerpadlo vstřiky ventily a může to udělat pěknej průser. Radši bych nechal palivovou soustavu vyčistit zvlášt- nádrž a hadice, čerpadlo a vstřiky, je to sice zdlouhavé a dražší ale hodně účinné