Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej přidávat do nafty????

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Netopyr »

tenhle týden jsem se byl podívat na jednu krásnou 530dA, před dvěma lety vezená z "D" se 140kkm, teď má o 20kkm víc a majitel se chlubil, že celou dobu tam leje půl litru nejlevnějšího motoráku z tesca na nádrž, že mu to doporučil člověk na baworáky (někde v okolí Jesenice, ale Bychl to prej nebyl)... myslim, že vstřikům to (obzvláště v zimě) rozhodně neprospívalo, ale běh motoru byl naprosto krásný a hladký...
co na to ale filtr pevných částic těžko říct :c)

Net.
beny-maser

#22 Příspěvek od beny-maser »

já si myslím,že na toto téma co člověk to názor a všichni budou mít svou pravdu,
u starších dieslů se vstřikovacím čerpadlem se dá provozem na olej čerpadlo vyčistit,vyděl jsem to i v jednom servisu na staré astře jak si tam klokotala na M7AD s hadicema svedenejma do 4lit kanystru,nedylo to proto,aby se čerpadlo promazalo,ale protože motorový olej obsahuje aditiva,které rozpouští usazeniny a jiný bordel,té astře to tenkrát pomohlo,
asi by nebylo moc rozumné přilévat olej do motoru s filtrem pevných částic,na druhou stranu u všech ostatních přidáním decky oleje do nádrže nic nepokazíš,kámošovo tatík lil do Renauta Mogul TSF co jsme měli do simsonů, on ale nikdy netankoval u pumpy a stále tam lil naftu kdoví odkud,
takže když to schnu když budete tankovat u pořádný pumpy tak není potřeba tam cokoliv dolévat,pokud šmelíte s naftou a nevíte odkud to přesně je a komu to prošlo pod rukama tak bych tam pro klid v duši tu decku cvaknul
cabatomas

#23 Příspěvek od cabatomas »

Já si taky koupil aditiva TDA od Castrolu,250ml stojí tak 190kč a vydrží to na 250litrů nafty....mam 530d a je to znát...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#24 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

ja dávám každou druhou nádrž VIF vyhrál v testu a piksla myslím 160,-kaček .Každou druhou proto, že se mi nechce si smradit pracky :D
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kantry »

taky pouzivam VIF, setri vstriky a maze cerpadlo.. spotreba mi s nim klesla o litr a motor stichl tak o 30%.. luxusni zalezitost, spotrebuju ho asi 2 litry za rok
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jiriik »

Koukám, že tady je zajimavé téma :lol: Nedovno jsem si koupil SONAX na pročištěni vstřikování, a palivové soustavy... má to přej vyčistit komoru .-)Ma s tím někdo zkušenosti jestli to je k něčemu ? Nádobka měla 250ml a nalije se to do celé nadrže, tak jsem zvědavéj co to udělá
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#27 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jiriik píše:Koukám, že tady je zajimavé téma :lol: Nedovno jsem si koupil SONAX na pročištěni vstřikování, a palivové soustavy... má to přej vyčistit komoru .-)Ma s tím někdo zkušenosti jestli to je k něčemu ? Nádobka měla 250ml a nalije se to do celé nadrže, tak jsem zvědavéj co to udělá

komoru? :D tu si musíš uklidit sám :D
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jiriik »

M3maniac píše:
jiriik píše:Koukám, že tady je zajimavé téma :lol: Nedovno jsem si koupil SONAX na pročištěni vstřikování, a palivové soustavy... má to přej vyčistit komoru .-)Ma s tím někdo zkušenosti jestli to je k něčemu ? Nádobka měla 250ml a nalije se to do celé nadrže, tak jsem zvědavéj co to udělá

komoru? :D tu si musíš uklidit sám :D

Ouuuu :lol: Pro nenechavce upřesním... myslel jsem spalovací komoru :lol:
BMW530DRoman

#29 Příspěvek od BMW530DRoman »

tds píše:Němci na BMW A MB klubech doporučují přidávat do CR motorů polosyntetický olej pro dvou takty v poměru 1:500 na prodloužení životnosti čerpadla a CR vstřiků.to je pravda

TO SAMÉ LEJOU I NĚMCI DO OCTAVII
na prodloužení životnosti čerpadla a CR vstřiků.to je pravda
BMW530DRoman

#30 Příspěvek od BMW530DRoman »

TO SAMÉ LEJOU I NĚMCI DO OCTAVII
na prodloužení životnosti čerpadla a CR vstřiků.to je pravda
Martas99

#31 Příspěvek od Martas99 »

Já bych se asi bál nalejt do auta nějaký přípravek na pročištění palivové soustavy př TEC 3000 nebo něco podobného, protože to uvolní usazeniny a ty pak proženou přes čerpadlo vstřiky ventily a může to udělat pěknej průser. Radši bych nechal palivovou soustavu vyčistit zvlášt- nádrž a hadice, čerpadlo a vstřiky, je to sice zdlouhavé a dražší ale hodně účinné
Odpovědět