A důvod? My máme 530d v manuálu a spokojenost...fotobobo píše:Diesela v manualu uz bych v zivote nechtel....
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
automat nebo manual ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Whizkyn píše:Manuál manuál manuál. Automat si kup až ti bude 60. Manuál je nejlepší, automat žere a jede míň a ještě je to nuda, fakt nuda. Takže MANUÁL
proč by 4.4litr v automatu nejel ?

-
- Kontaktovat uživatele:
kamos co ma servis nesehnal v manualu 4litr, tak to predelaval na manual a pokud chces jezdit ze 4l na dedka, tak si ho nekupuj a kup si 3ldiesel v automatu. vec nazoru. taky zalezi co budes jezdit. bejt v praze a jezdit praha, dalnice atd..pracovne, tak asi taky automat. ale pro me, co tak nejezdim, tak si rad uziju s manualem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já teda nevim, ale lidi, co tu 540i maj, mi zase píšou ber v automatu, že se steptronicem neni co řešit. A co jsem tak pozoroval videa youtube, tak nenabývám myšlenkou, že by ten steptronic byl nějak línej nebo nejel. 530d a 540i je výkonem asi rozdíl a že by ten výkon nějak extrémě brzdil automat?
Tak je mi jasny ze si něco navíc ten automat veme, že časová prodleva u steptronicu v zařazení určitě nějaká bude... Sice stim nemám praktickou zkušenost, ale dle toho, co tu psal player a ostatní, dle videí jsem se toho nějak přestal bát. Navíc jak už se tu psalo, 540 shánět v manualu asi bude hrozná sranda...
Tak je mi jasny ze si něco navíc ten automat veme, že časová prodleva u steptronicu v zařazení určitě nějaká bude... Sice stim nemám praktickou zkušenost, ale dle toho, co tu psal player a ostatní, dle videí jsem se toho nějak přestal bát. Navíc jak už se tu psalo, 540 shánět v manualu asi bude hrozná sranda...
-
- Kontaktovat uživatele:
no a jinak v Praze sice taky jezdím, ale bydlím za prahou. Takže mám denně takovou tu kombinovanou jízdičku i po dálnici, navím můj denní nájezd zase netkví v převratných číslech, proto je spotřeba nejspíš to poslední, co bych měl řešit, ale jak to tu je skoro u všech lidí, auto pro mě neni jen dopravní prostředek, ale i hobby, takže to je jeden z dalších důvodů proč osmiválec.
-
- Kontaktovat uživatele:
jacob píše:Tak je mi jasny ze si něco navíc ten automat veme, že časová prodleva u steptronicu v zařazení určitě nějaká bude...
Ztrata u bezneho automatu neni ani tak v dobe razeni, jako v hydrodynamickem menici. Lopatka ze strany motoru se vzdy toci rychleji nez ta ze strany prevodovky. Uzamknuti na vyssich rychlostnich stupnich maji az novejsi verze automatu, nejsem si uplne jisty, jestli to e39 automat umi. A to uzamknuti se pak projevi hlavne pri jizde konstantni rychlosti, pokud zrychlujes 0-100, tak to moc nepomuze protoze to stejne meni rychlosti rychle. Odhaduju, ze automat oslabi auto tak o 10%.
Ale stale si myslim, ze je to vykoupeno vyhodami.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Já jsem byl taky tvrdej zastánce manuálu a jako zasloužilej kamioňák
jsem prostě byl zvyklej na klacek.Pak jsem změnil firmu a strčily mi do ruky automat,no a od tý doby se ho nemůžu nabažit.
A v 540ce je úplně ideální,teda pro mě.Nemyslím si že e39 je auto na kravení,spíš je to klidná limuzína s bestií pod kapotou
Jo a jinak s tou spotřebou to není vůbec špatný,mám dlouhodobou 11,2 a jinak Vary-Praha jsem jel i za 9.9 a to jsem jel tak nějak normálně,takže to podle mě není tak zlý.
Takže já zvedám ruku pro automat

A v 540ce je úplně ideální,teda pro mě.Nemyslím si že e39 je auto na kravení,spíš je to klidná limuzína s bestií pod kapotou

Jo a jinak s tou spotřebou to není vůbec špatný,mám dlouhodobou 11,2 a jinak Vary-Praha jsem jel i za 9.9 a to jsem jel tak nějak normálně,takže to podle mě není tak zlý.
Takže já zvedám ruku pro automat

-
- Kontaktovat uživatele:
jacob píše:Tak já teda nevim, ale lidi, co tu 540i maj, mi zase píšou ber v automatu, že se steptronicem neni co řešit. A co jsem tak pozoroval videa youtube, tak nenabývám myšlenkou, že by ten steptronic byl nějak línej nebo nejel. 530d a 540i je výkonem asi rozdíl a že by ten výkon nějak extrémě brzdil automat?
Prosimtě,nenech se tady zbytečně rozptylovat názorama na dědkovatost s automatem a ztrátou výkonu.Prostě a jednoduše,se 6-kvaltem je 1-2-3 s kratším převodem,tím pádem to má větší zrychlení o 0,2s na 100km/h,no to je teda fakt rozdíl.