Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 - radio Business CD
no ja to mam jen jako nouzové řešení a pořád přemyšlím co...už i přemyšlím o tom že vezmu orig. radio a necham vyměnit vnitřek aby mělo výstup na "flešku" (USB)samozřejmě zezadu mam hodně šikovného člověka na elektroniku tak pak dám vědět myslím si že se vyplatí investovat cca5tis kvůli vzhledu BC atd než tam bastlit obyč. radio.... jinak FM vysílač mi chodí na 107,9 a nikdy!nepřelaďuji zvuk samozřejmě nic moc proto to hodlám řešit jo a vysílač se mi zapíná aut.po mp3 spustění
Tak jsem to včera vyřešil tak, že jsem napojil MP3 na výstup předzesilovače kazetového přehrávače, dám tam vykuchanou kazetu, rádio si myslí, že má kazetu a v pohodě přehrává MP3. Chtěl jsem to napojit místo AM, jenže rádio má vstup z AM jen mono (na elektronickém přepínači), takže tohle řešení nepřipadá v úvahu. Navíc tohle má výhodu, že všechny funkce rádio jsou zachovány. Připojit to na vstup měniče CD není zas tak jednoduché, ale prodávají se zařízení (aux vstup), co ho umí napodobit a rádio si pak myslí, že tam má měnič. Nejlevnější cca 1000 Kč. Některá rádia ale zezadu AUX vstup mají, moje bohužel ne. Celé řešení mě stálo jen jeden kabel od rozbitých sluchátek a cca hodinu práce i s demontáží, montáží rádia a hledávý vhodného místa na připojení.
Jo a musel jsem obětovat jednu starou kazetu, kterou jsem vykuchal. 

Zaza píše:Dnes jsem narazil na dobrou věc v katalogu velkoobchodu Makro.Je to přístroj ,který elegantně řeší spojení MP3 a radia v autě.Jedná se o výrobek firmy Belkin za 1189,-Kč,který pracuje jako vysílač FM.Takže spojíte MP3 a Belkin ,nastavíte frekvenci v pásmu FM a naladíte svoje radio v autě na tuto frekvenci.Napájení a držák do auta je součástí dodávky. Tento pátek si pro Belkin pojedu a zveřejním skušenosti.
Podobný FM Transmiter jsem měl půjčený a byl jsem hodně zklamaný.Ořezané frekvenční pásmo nahoře i dole a ještě značné rušení při zarušeném signálu.Takže člověk nic jiného nedělá než mění kanály pro lepší frekvenci.