Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
100W žárovky na e34
-
- Kontaktovat uživatele:
Milda píše:Bambim píše:to Milda: ja vim, ale kazda zarovka se zahriva a ohrivá i prostor kde se nachazi, cimz je i svetlo jako takove, staci pak jen lehce trefeny kaminek od jineho auta a rozehrate sklo praskne.
Tak to jsem měl zatím štěstí na kamínky.
Asi jo, ja mam celkem smulu, alespon kazdy tejden, me trefi nejaky ten kaminek. Jen na skle mam 5 dir od toho....

Bambim píše:Milda píše:Bambim píše:to Milda: ja vim, ale kazda zarovka se zahriva a ohrivá i prostor kde se nachazi, cimz je i svetlo jako takove, staci pak jen lehce trefeny kaminek od jineho auta a rozehrate sklo praskne.
Tak to jsem měl zatím štěstí na kamínky.
Asi jo, ja mam celkem smulu, alespon kazdy tejden, me trefi nejaky ten kaminek. Jen na skle mam 5 dir od toho....
moc jazdis za vsetkymi.... chlapee... ved mas bawosaa.... mal by si mat vsetkych za chrbtom...

-
- Kontaktovat uživatele:
Borec píše:http://www.military.cz/slovak/vozidla/aligator/aligator1.jpg
http://www.military.cz/slovak/vozidla/a ... gator2.jpg
http://www.military.cz/slovak/vozidla/a ... gator3.jpg
http://www.military.cz/slovak/vozidla/a ... gator4.jpg
http://www.military.cz/slovak/vozidla/a ... gator5.jpg
HEHEHE
Dik, uz jsem zase chytrejsi...

100W mám v hmlovkách - gutn
v potkávačkách mám zenony - gutn
--- doporučuju
Myslím, že je lepší každej večer / noc líp vidět i za cenu toho, že možná za nějakej čas budu muset měnit paraboly.
Na druhou stranu:
-je asi na hovno stát v 50 stupňovejch vedrech v koloně a svítit 100W žárovkama - to asi dostane zahulit hodně.
No jo, je to diškutábl.
Takže zenony jsou jasná volba.
v potkávačkách mám zenony - gutn
--- doporučuju

Myslím, že je lepší každej večer / noc líp vidět i za cenu toho, že možná za nějakej čas budu muset měnit paraboly.
Na druhou stranu:
-je asi na hovno stát v 50 stupňovejch vedrech v koloně a svítit 100W žárovkama - to asi dostane zahulit hodně.
No jo, je to diškutábl.

Takže zenony jsou jasná volba.

Mám H7 a jsou v pohodě.
Xenony to nejsou, ale svítí perfektně. Právě jsem koukal na http://www.bmwbychl.cz a mají tam H7 s větší svítivostí. Kdyžtak na to mrkněte.
Jinak bych asi fakt dával bacha na watáž. Možná nejde ani tak o paraboly, jako, že se nebudou tak chladit a budou ty žárovky přinejmenším často praskat.
Při tom horšim se za pár měsíců vytaví kabeláž vedoucí ke světlu.
Je to na každym.. 

Jinak bych asi fakt dával bacha na watáž. Možná nejde ani tak o paraboly, jako, že se nebudou tak chladit a budou ty žárovky přinejmenším často praskat.

Maxiczech píše:Při tom horšim se za pár měsíců vytaví kabeláž vedoucí ke světlu.
Ach jo, to je zase blábol. 100W zarovky jsem měl na E21 pet let, na Felicii jsou uz 8 let, na M5 jsou dva a pul roku a nikdy mi nepraskla a nikdy mi neshorel (ani nevytavil

To, že maš jiné zkušenosti, než ostatní neznamená, že to musí být blábol. Každá parabola a vodiče jsou nastaveny od výrobce na doporučený waty s určitými rezervami. Parabola odejít nemusí. Jde o to, že se nemusí dostatečně chladit žárovka. Kdyby jsi četl předešlé komentáře pozorně, tak by jsi byl chytřejší.
Jinak o Felícii se tady s Tebou bavit nikdo asi nebude

Maxiczech píše:To, že maš jiné zkušenosti, než ostatní neznamená, že to musí být blábol. Každá parabola a vodiče jsou nastaveny od výrobce na doporučený waty s určitými rezervami. Parabola odejít nemusí. Jde o to, že se nemusí dostatečně chladit žárovka. Kdyby jsi četl předešlé komentáře pozorně, tak by jsi byl chytřejší.![]()
Ty si vazne trdlo. To vis, ze jsem si to precetl a o tehle problematice toho vim vic nez dost. Nevim, proc by se tu se mnou nikdy nebavil o Felici. Navic nevim proc to sem tahas. Ja to daval jen jako priklad. Kdybys jen trochu uvazoval, tak bys prisel na to, ze kdyz vydrzi pojistka, kde je jedno vlakno, tak musi vydrzet i kabel, kde je tech vlaken mnohonasobne vice. Parabola je stavena na nejakou 60 W zarovku, ale neznamena to, ze nevydrzi i 100W, kdyz to nebudes palit na miste pri padesati stupnich na slunicku. Ale proc ja se s Tebou tady vubec bavim. Nerikal si, ze uz sem nepachnes? Tak se tim drz.
Maxiczech píše:Pavel H píše:Ty tomu proste nerozumis. Nema cenu ti to vysvetlovat.
Hlavně, že ty jsi chytrej a radíš tady lidem pěkný blitky.![]()
Myslíš to tak, aby si i ostatní vykurvili elektriku v aute jako ty? Tak to seš fakt dobrák
Já mám 100w v E34,žádnou elektriku jsem si nevykurvil a jsem maxmalně spokojený.Ty jsi je měl na autě?
Na krabkách 100W žárovek jsem dycky četl, že se nemaj prodávat / používat v Evropě.
Tak mě napadlo, esli třeba v USA se třebas seriově v autech nepoužívaj ?
To kdyby někdo věděl, to by bylo slovo do debaty.
Jináč to jestli se vytavěj kabílky ( jako, že by ztvrdla izolace, zkřehla měď ? ) se dá lehce spočítat, jak jsou tepelně namáhány, když jima protéká 100W / 12V = cca 8.3 Ampér
Daleko víc jsou namáhány tepelně spoje v konektorech, u pojistky.
Takže si myslím, že kabílky se rozhodně poškoděj až naposled. 100W při 12V "přetáhnou" uplně v pohodě, jsou dimenzovaný na víc.
Pak je taky potřeba si uvědomit, že víc je zatěžován alternátor --- řemen.
Největším problémem je teplo v parabole. Tam, je vedro jako svině.
Ale taky by to čecko mělo přežít. A jestli ne, tak a? to jde do prdele, dyk je to jen posraná věc.
Tak mě napadlo, esli třeba v USA se třebas seriově v autech nepoužívaj ?
To kdyby někdo věděl, to by bylo slovo do debaty.

Jináč to jestli se vytavěj kabílky ( jako, že by ztvrdla izolace, zkřehla měď ? ) se dá lehce spočítat, jak jsou tepelně namáhány, když jima protéká 100W / 12V = cca 8.3 Ampér
Daleko víc jsou namáhány tepelně spoje v konektorech, u pojistky.
Takže si myslím, že kabílky se rozhodně poškoděj až naposled. 100W při 12V "přetáhnou" uplně v pohodě, jsou dimenzovaný na víc.
Pak je taky potřeba si uvědomit, že víc je zatěžován alternátor --- řemen.
Největším problémem je teplo v parabole. Tam, je vedro jako svině.

Ale taky by to čecko mělo přežít. A jestli ne, tak a? to jde do prdele, dyk je to jen posraná věc.