Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Poskrabane BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Killca
Klubové ID: 1648

#21 Příspěvek od Killca »

xxRobertoxx píše:Jinak pan MRDKA by mohl založit nové téma - problémy s manželkou :wink:
čím větší hovado, tím na tomto foru evidentně větší borec a pan BMW!!!
co to meles :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
xxRobertoxx
Klubové ID: 2354

#22 Příspěvek od xxRobertoxx »

to neřeš :roll:
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od BMWPower »

Killca píše:
xxRobertoxx píše:Jinak pan MRDKA by mohl založit nové téma - problémy s manželkou :wink:
čím větší hovado, tím na tomto foru evidentně větší borec a pan BMW!!!
co to meles :-D

:lol: :lol: :lol:
pjotr

#24 Příspěvek od pjotr »

vyzkousej brusnou lestenku TEMPO. cena cca.80kc a umi divy!
Mam s ni vyborne zkusenosti a dokaze nechat zmizet i trochu hlubsi ryhy.
mel jsem poskrabanou modrou E46 klicem az na bily podklad.-cely bok
Je to sice hodne pracne,ale vysledek stoji zato a natrvalo.
Nepouzivat na teply lak! Ja to delal jen rucne,ale muzes pouzit lestici kotouc
CZAirwolf

#25 Příspěvek od CZAirwolf »

pjotr píše:vyzkousej brusnou lestenku TEMPO. cena cca.80kc a umi divy!
Mam s ni vyborne zkusenosti a dokaze nechat zmizet i trochu hlubsi ryhy.
mel jsem poskrabanou modrou E46 klicem az na bily podklad.-cely bok
Je to sice hodne pracne,ale vysledek stoji zato a natrvalo.
Nepouzivat na teply lak! Ja to delal jen rucne,ale muzes pouzit lestici kotouc
Zajimalo by me, jak brusna lestenka nabarvi bily podklad na odlisnou barvu laku... :?:
pjotr

#26 Příspěvek od pjotr »

vyzkousej a uvidis. castecnym odbrousenim puvodni vrstvy laku dojde k vyhlazeni a zalesteni ryhy. opravdu to funguje,ale chce to trpelivost.
Hlubokou ryhu samozrejme jiz nerozlestis.
Kdybys videl moje poskrabani ,neveril bys,do jake miry obycejna brusna pasta dokaze pomoct. stalo me to celkem cca.20hod usilovne rucni prace,kdy jsem krouzivymi pohyby pres ryhu zabrusoval lak.
Je to pakarna.ale kdyz vidis,jak se ryha pomalu ztraci,je to super motivace. Muzes zabrusovat i strojove lestickou,ale s citem.
ironpipi

#27 Příspěvek od ironpipi »

A nenechává to ruční leštění na laku čmouhy?
xxRobertoxx

#28 Příspěvek od xxRobertoxx »

ironpipi píše:A nenechává to ruční leštění na laku čmouhy?
po 20 hodinách leštění 8O musí být okolo leštěné rýhy vybledlé fleky jak prase!!! :o
pjotr

#29 Příspěvek od pjotr »

mam zkusenost s metalizou u E46,ktera bude docela kvalitni . neni dobre moc tlacit. Staci nanest trochu pasty,krouzivymi pohyby lehce brousit do doby nez pasta zaschne. potom pretrit suchym hadrem do lesku a zase znovu.znovu,znovu...
tech 20h bylo potreba na celou ryhu po celem boku

Jen jsem se snazil nabidnout moji zkusenost a alternativu jak nevyhodit par tisic za novy lak. Opravne barevne voskove tuzky jsou nanic a jiny zpusob opravy neznam. Jestli mas strach.ze probrousis lak na podklad.vyzkousej nekde na kousku nebo starem kusu plechu s podobnym lakem,ale myslim,ze na poskrabane karoserii neni moc co pokazit
xxRobertoxx

#30 Příspěvek od xxRobertoxx »

pjotr píše:mam zkusenost s metalizou u E46,ktera bude docela kvalitni . neni dobre moc tlacit. Staci nanest trochu pasty,krouzivymi pohyby lehce brousit do doby nez pasta zaschne. potom pretrit suchym hadrem do lesku a zase znovu.znovu,znovu...
tech 20h bylo potreba na celou ryhu po celem boku

Jen jsem se snazil nabidnout moji zkusenost a alternativu jak nevyhodit par tisic za novy lak. Opravne barevne voskove tuzky jsou nanic a jiny zpusob opravy neznam. Jestli mas strach.ze probrousis lak na podklad.vyzkousej nekde na kousku nebo starem kusu plechu s podobnym lakem,ale myslim,ze na poskrabane karoserii neni moc co pokazit
Ale jo, v poho :wink: ........, já to taky na metle dělám - leštičkou, ale na normalním laku to musí být vidět - ruční zaleštění pouze v tom místě poškrábání!!! no myslím???
pjotr

#31 Příspěvek od pjotr »

jasne,nejdriv zabrousit ryhu a potom decentne zalestit do zbytku laku
dandy

#32 Příspěvek od dandy »

Mrknite na http://www.quixx.com je to špeciálna sada na odstraňovanie rýh z laku.Mne nejaký debil popísal blatník niečím ostrým a ryhy boli dosť hlboké.Najprv som vyskúšal brśnu pastu z tejto sady podľa návodu ale s tou to nešlo, takže bolo treba použiť brúsny papier 2500, tiež súčasťou sady a pod vodou som brúsil ryhy veľmi opatrne aby som nezbrúsil celú vrstvu vrchného laku metalízy.Samozrejme lak zostal potom úplne matný až som sa ľakol.Ale potom som použil prene podľa návodu brúsnu a potom leštiacu pastu a výsledok fakt stojí za to. Ani nie je poznať, že auto bolo poškriabané a to dosť hlboko.Samozrejme ak má niekto ryhu až do podkladu tak tu už nepomôže nič, len prestriekať, alebo sa uspokojiť s nejakou korektúrou ryhy farbiacou tyčinkou, ale to bude vždy vidieť.
Vanour
Klubové ID: 1842

#33 Příspěvek od Vanour »

Dnes ta tuska s tim lakem dorazila jelikoz ta firma nabyzi jen zakladni barvy tuzek tak jsem obednal cervenou... Dorazila ale barva je to uplne jina tak jsem to radsi ani nezakresloval aby to nebylo jak Pesti do oka....
Ta lestenka je supr.....Ale jelikoz nam tu napadl snich tak jsme udelali vcera jen kamosovo auto a na dnesek sme planovali moje ale nejak to nevyslo :)
radokrno

#34 Příspěvek od radokrno »

Zdravim prosím vás mohlby mi někdo poradit jak na lak po zimním mití v mičce a po attacku holubů,,,zároven bych si já sám osobně chtěl pěkně namazlit autí,,zbavit se drobných škrábancků které jsou způsobeny stářím laku,žádné extrémy či prodřeniny až na plnič,ale prostě škrábanečky které vidíte jako kola pod světlem...rád bych si objednal,brusnou pastu,leštěnku,cokoli co by pomohlo..mmt používám leštěnku od sonaxu,,něco co opravdu zabere,,,brusnou pastu na metlu a po pastě leštěnku..??děkuji za radu popřípadě značku,stránku kde si objednat..
Lukys318is
Klubové ID: 1314
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lukys318is »

Killca píše:a kdyz by byly skrabance jeste vetsi, tak s to ak muze vzit opravnou tuzkou laku origo z bmw, ja kupoval hellrot 314 za nejaky 3 kila http://bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0253/#212
Ja se na to ptal pred nejakou dobou v autecu a rekli mi ze uz to neprodavaj, tak nevim co je na tom pravdy... sem zklamane odesel a jel si nechat namichat barvu
TMC
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od TMC »

Lukys318is píše:
Killca píše:a kdyz by byly skrabance jeste vetsi, tak s to ak muze vzit opravnou tuzkou laku origo z bmw, ja kupoval hellrot 314 za nejaky 3 kila http://bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0253/#212
Ja se na to ptal pred nejakou dobou v autecu a rekli mi ze uz to neprodavaj, tak nevim co je na tom pravdy... sem zklamane odesel a jel si nechat namichat barvu

u bychla sem to kupoval minulej tejden, ale stálo to teda 650,- :(
Michaj
Klubové ID: 1906
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Michaj »

já teda na většinu věcí používám tempo 8) ale nevíte někdo jestli je nějakej zásadní rozdíl mezi tempem na nový a na starý laky?

dikes za odpovědi :D
angel_1
Klubové ID: 1832
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od angel_1 »

Michaj: na novy laky je to lepsi :-D nevim, jak to popsat, stary ti krasne vse zmizne a na novy Ti to pak krasne blejska :-) Kamoska z tuningu mi nedavno psala a prej zahazuje vsechny drahy lestenky, ze tempo na novy laky je super, ze se to leskne jak kulky :-)
ARMAN

#39 Příspěvek od ARMAN »

Tempo brousi lak pokud si dobře pamatuji takže opatrně s nim pak vidite auta se sundanym lakem misty do plniče. Kdo tomu vic rozumi tak mě snad doplni/opravi.
angel_1
Klubové ID: 1832
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od angel_1 »

ARMAN píše:Tempo brousi lak pokud si dobře pamatuji takže opatrně s nim pak vidite auta se sundanym lakem misty do plniče. Kdo tomu vic rozumi tak mě snad doplni/opravi.
tak to jsem kvuli Tempu nikdy nevidela :-)
Odpovědět