Kail píše:A jak to všichni měříte?Zkuste natankovat po hrdlo,najet pár set kilometrů a zase po hrdlo - pak počítejte...Věřit BC nebo že načepuju za 300 a ujedu 100km,to je hloupost - to jako jedeš dokud to nezdechne?A víš přesně kolik tam máš při tankování?To je pořád litr sem,litr tam...
přesně tak to je vždy plus minus autobus.
Já to měřím plná km plná atd.vždy tankuju do plné
Kail píše:A jak to všichni měříte?Zkuste natankovat po hrdlo,najet pár set kilometrů a zase po hrdlo - pak počítejte...Věřit BC nebo že načepuju za 300 a ujedu 100km,to je hloupost - to jako jedeš dokud to nezdechne?A víš přesně kolik tam máš při tankování?To je pořád litr sem,litr tam...
Mám tam 20 litrů natankuju a pokud mám pod, tak to prozatím poznám, už to mám očíhnutý, prostě rád si to hlídám.
Jo ona tam je jakási zpětná vazba, při vyšší spotřebě do sebe hltá a pokud ho pak úplně lehtám, tak se to vrací zpět. Pak se mi zdá, že s tím najedu jednou tolik a proto jsem tak znejistěl...
Mno, já věřím BC.
Natankuji plnou, odjedu 700 km a přesně mi spotřeba sedne v průměru i ujetých km do konce nádrže. V tomhle problém tedy nemám.. Tedy: 520i 170 koní_8,2 venku_9,1 město. A jsem v pohodě.. Jel jsem i Prostějov - Praha za 89 minut. To bylo o něčem jiném.. Sucho v nádrži..
na plnou nadrz najedu neco pres 800km... kazdy den dojizdim 22km coz je dost malo... a pak cukam po meste... ale na dalku jsem bez problemu na 8litrech...ale jenom to mesto mi dost vadi:-D a nohu mam fakt tezkou....u nas v okrese lidi radi zavodej:-D a preci se nenecham predjet zj....
No nevím jak u e39,ale u e34 většinou BC neukazuje moc přesně...
Ale občas se těm spotřebám nestačím divit,kdybych měl s Tds jezdit za 10 nebo dokonce i víc s normální jízdou,tak jde okamžitě z domu a jdu do vysokoobsahovýho benzína - vždyť do 12 litrů se už dá jezdit skoro se vším,včetně osmiválů ...
jsem s kamosem takovy dva pripady at si koupime co si koupime vzdycky mame spotrebu o 2litry vetsi...takze me by jezdil 8val za 16litru.. ne-li vic... s tim tdsem se da jet za 8 i min..ale to bych nesmel nikoho na silnici potkat kdo chce zavodit.... a tu cestu co dojizdim prevazne do kopce... a samy zatacky takze hold proste nekde to znat je.. a ono pri 100km/h si pripadam ze auto stoji na miste..takze prumerna rychlost na trase 20 km je neco pres 110 za hodinu..
Tak auto mám chvilku a dálku jsem jel na spotřebu jen jednou, přes tempomat z Ovy do Phy na plnou tam a zpět, no a ten zbytek co jsem měl v nádrži jsem odjel pár km s plnou náloží a vozíkem, pak nějaký ten odtah a pak začal svítit palivoměr, to ještě nezlobilo podávací čerpadlo...
Victor525 píše:No plnou nádrž ujedu cca 1000 Km, takže spotřeba taky okolo 8l/100Km. Jezdím v normálním provozu normální jízdou a občas si pro radost taky zazávodím
já jezdím furt za 10-12l ..lehká noha těžká noha...docela dost..ale zase je jedno jeslti letím 210 nebo 50 vyjde to nastejno ..ale mylsel sem že TDS bude žrát míň
Tak to vypadá jako kdybys měl v háji snímač teploty motoru pro řj motoru.Jeto to čidlo na hlavě válců druhé zprava.Pak řj dostává údaje jako kdyby byl motor studený a zvyšuje dávku.
Zkus udělat autodiagnostiku,tím,že při rozsvícených kontrolkách počkáš až zhasne kontrolka vstřiku,a pak 5krát sešlápneš pedál plynu na max/za 5vteřin a kontrolka ti vyblikne blikáním nějaký kod,který vyjadřuje určitou chybu.
vím že je to trošku mimo mísu, ale mám 730D a podle BC dlouhodobá 10,2. Rekord mám na spotřebu OVa-Praha- 6,9. Ale po městě žere klidně i 12. Mám zkušenost, že když na steptronicu využívám ruční řazení, tak se ve městě dostanu i o litr níže...
Když jsem si TDS přivezl jezdil jsem průměr za 8,6 l a to byla polovina po městě a polovina mimo město. Teď je auto 4 měsíce po servise v BDS a dlouhodobá spotřeba za stejných podmínek je 6,8 l dle BC, i po přepočtu na plnou nádrž to tak cca vychází.
Poho píše:Když jsem si TDS přivezl jezdil jsem průměr za 8,6 l a to byla polovina po městě a polovina mimo město. Teď je auto 4 měsíce po servise v BDS a dlouhodobá spotřeba za stejných podmínek je 6,8 l dle BC, i po přepočtu na plnou nádrž to tak cca vychází.