Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě 7 e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sweden

#21 Příspěvek od Sweden »

přesně tak :wink: a barva už je jenom na tobě :-)
Přílohy
komfort
komfort
komfort1.jpg (78.87 KiB) Zobrazeno 1444 x
obyč
obyč
obyč.1.jpg (48.79 KiB) Zobrazeno 1444 x
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Petinek »

Super truper :D tak v tomhle už mám jasno, je zajmavý co se všechno člověk o tom autě dozví když má chvilku času na čtení a pár lidí co mu poradí :D

Dál teda čekám jestli se někdo vyjádření a ještě mi objasní systém lednice v autě :)

A dál rada jestli diesel nebo LPG :) benzínový motory nechci protože všechny žerou nad 15 a to je fakt už moc :)
Sweden

#23 Příspěvek od Sweden »

tak co se motoru týče,pokud píšeš že trávíš 3/4 času za volantem tak si pod tím představím asi moře km,v tom případě bych volil 730d,ne 745d bych asi radši zapomněl,moc spokojenosti ohledně spolehlivosti tam asi nebude,ale zase se najde pár lidí co naní nedá dopustit.Ale v tom případě bych šel pouze do nějakého kousku kde je jasně podložená historie jak servisní tak fakrurační aby bylo jasno že se o to člověk staral.Náhradní díly na ní asi jenom orig.,použitých a v druhovýrobě to bude trochu problém.Jestli jezdíš dálky tak bych se 745i nebál,pokud vybereš dobrý kousek a nebudeš investovat do základního servisu budeš na tom líp ikdyž budeš mít vyšší spotřebu.Ono u nafťáků je ten nákladnější servis v podobě turba,vstřiků,žhavičů,DPF filtrů apod. jistojistě zaručen.Více méně kopíruju to co je tady všude psáno,ale tak snad ti to aspoň trochu pomůže. :wink:
items

#24 Příspěvek od items »

hurvajs77
Jasne ale myslel som ze 740D vs. 730D :D ja si osobne myslim ze i tak nafta nie je na niake salenie keby som chcel zavodit a vychutnat si co to sportovu jazdu kupim si benzin :D (ak ma chapes )

a ta TV mi asi nechita uz zato ze u nas sa preslo na digitalne vysielanie to ma uz tiez napadlo no neviem ci to ma na to vplyv akurat co tu v Kosiciach chytim je niaky madarsky program a dajake cienro biele sumy:/ skoda a chytam to len ak stojim nemam to odblokovane ze by som to mohol pozerat aj za jazdy

a ano ja som pri kupovani auta skusal vsetko aj stierace a svetla a pozerali na mna ako na debila :D ale kaslal som na nich pri jednej 730D som daval dole okno a bum rana ako z dela :D

A pri dalsej zasa idem otvorit kufor (ale ten co sa otvara sam neviem ako sa tomu nadava) a hupss nic nikde akurat v smerovke vytecena kvapalina :D

Akurat tu nervacim lebo neviem nikde naist CD do Navigacie :( tak som z toho smutny
Sweden

#25 Příspěvek od Sweden »

koukni na tuto,sice je to 735i kterou Jarax moc nechválí kvůli slabšímu výkonu v poměru k spotřebě a taky kvůli vyšším otáčkám ale je od fandy značky,vypadá luxusně,solindně vybyvená a za ty peníze není asi o čem,akorát je v SK. :wink: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=112792
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Petinek »

jop na tu už jsem koukal a psal si s majitelem, ale přece jenom je to z ruky celkem a asi tam bude i nějaký poplatek jako clo atd... takže by mě to vyšlo na ještě víc.

V autě trávím celej den, ale i dost času nejezdím a sedím jenom v autě. A jedu sice třeba dálku ale pak i popojíždím, takže já bych nejradši volil 730D. Nevím o kolik víc si vezme 740D ale po měste sem četl i 14.7 což už mi zas přijde dost, když 730D si veme po měste 10-11. Snad teda mám správné informace... A LPG si prý bere 8L/100km ale tam se to nějak přepočítává a tomu moc nerozumím :)
hurvajs77

#27 Příspěvek od hurvajs77 »

Sweden píše:Ale mám 5er,myslím že u 7er to bude standart
není to standard - pouze příplatkové

Sweden píše:...Pamět u sedaček je v 7er myslím standart
bohužel není, je dost holomám, které paměti nemají

Lednicech - co já vím, tak existuje možnost mít vzadních sedačkách, jinde ne, ale pak zase nemůžeš mít skyvak, který třeba já využiji.

Petinek píše:U těch sedaček máš někde nějaký foto jak vypadají komfort ?
foto není třeba, poznáš jednoduše, protože mají vysouvací část sedáku, což znamená, že si čahouni mohou prodloužit délku sedáku. Typ sedáku je samozřejmě úplně jedno - můžeš mít všechny barvy (nejrozšířenější je asi černá a krémová). U komfortního sedáku máš bererku, takže si můžeš přifouknout / odfouknout, tak aby jsi byl správně prohnutý, sedák se dá ještě "zlomit" cca v polovině zad. Takže co se týče možnosti, jak nastavit sedačku, poloh je opravdu hodně a najdeš si přesně svou, která Ti bude vyhovovat. U komfortu jsou ještě vytahovací hlavové opěrky (bohužel už ručně... :-( ).
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Petinek »

[quote="hurvajs77"]Lednicech - co já vím, tak existuje možnost mít vzadních sedačkách, jinde ne, ale pak zase nemůžeš mít skyvak, který třeba já využiji.[/quote]

Počkej, snad standartně je lednice nejdříve ve předu v loketce a pak ještě může být vzádu, ale vepředu je primárně všude, jen záleží že asi všechny nejsou chlazené(vyhřívané) tudíž to pak není lednice, ale box :)
hurvajs77

#29 Příspěvek od hurvajs77 »

V podstate. Prostor v predni loketni operce je pouze klimatizovany, resp. ma teplotu takovou jakou mas nastavenou. Takze v lete je tam zima, a zime teplo :D.

V zadnich sedackach je lednice - ma vlastni kompresor, takze o ten je pak zase mensi kufr.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Petinek »

Jo aha :-) a ten box vepředu je vždy chlazený nebo je to zase příplatková výbava ?

EDIT: Jak je to s parkovacíma senzorama ? někde jsem četl že nejsou všude ? Jak to tedy je u takovýhleho auta je to celkem důležitý :)
roti

#31 Příspěvek od roti »

vybirat auto a cist forum neni dobra kombinace :)
Ja uz se 2 mesice rozhoduji mezi 745i, 530i a Audi A6 4.2i a o kazdym aute ctu, co se tam sere. Takze fakt nevim. Asi si postavit ty auta vedle sebe, pekne si je prohlidnout, project a pak jedno vybrat. A necist forum :D
jozin7

#32 Příspěvek od jozin7 »

hurvajs-jak to myslis rucne vytahovaci operka hlavy??vsak do jezdi na el.nahoru dolu.k te spotebeOd doby co jsem to dovezl z nemecka je prumer 12,1l.Bydilm na okraji mesta,samy kruhac.Ma polovina umi za deset jezdit ,ja umim za 15.Nejsem hovado za volantem ani hlemyzd.
hurvajs77

#33 Příspěvek od hurvajs77 »

Nevim o tom, ze by byla moznost mit v loketni operce lednici. Jde tam vydech z ventilace, ktery je mozny zavrit. Takze se to proste ridi tim, kolik si nastavis teplotu v interieru. Priklad: das si tam cokoladu, v lete, protoze mas teplotu nastavenou treba na 20st, nebude cokolada k jidlu bez hrube sily, v zime, protoze jsi treba teplomil, budes mit v aute 28st, takze si muzes na cokolodu vzit lzicku... :D. Vazne jsem nikdy neslysel, ze by ve stredove loketni operce byla jen lednice

jozin7 píše:jak to myslis rucne vytahovaci operka hlavy?
operka je samozrejme elektricky stavitelna (nahoru a dolu). Ale komfortni sedaky maji jeste "krcni" (nebo jak to nazvat) a jsou stelovatelne jen rukou.

roti píše:vybirat auto a cist forum neni dobra kombinace
ale je to dobra kombinace. Muzes byt naveden na co si mas pri koupi davat bacha. Jasne, kazdy ma sve preference, ktere nemusi vyhovovat. No, tak to je snad jasna volba, ne? 745i (rozdil mezi 5er a 7er je neskutecny) - viz forum :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Petinek »

Tak to jsem ze začátku pojem lednice špatně pochopil :-) nicméně jsem ted viděl nějaké video, kde byla lednice klasická vzádu, takže už chápu ten rozdíl mezi lednicí a chlazeným boxem :-)

Ty parkovací senzory jsou všude teda ze základu nebo jsou jenom vzadu a vepředu za příplatek ? Koukám že některý inzeráty uvádějí že je mají právě jenom vzadu...
hurvajs77

#35 Příspěvek od hurvajs77 »

ano, v zadu je opravdu lednice, ktera ma kompresor, takze opravdu jen chladi a furt. Samozrejme je to na ukor mista v kufru a skivaku.

Co se tyce PDC, nevidel jsem E65/E66, ktere by je nemelo. Vim, ze snad existuje i retrofit kit na kameru. Nicmene i parkovani bez PDC je OK. A pokud ti nahodou nejake cidlo odejde, tak se PDC stejne deaktivuje a musis se spolehnout na sebe :)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
caknakis

#36 Příspěvek od caknakis »

ale stejně je to chytré auto, protože i když chcípne senzor a PDC se vypne... tak když auto zjistí, že už pár minut nemůžeš zaparkovat - furt cukáš sem a tam, tak ti milostivě to PDC zapne... i bez jednoho čidla :-)
hurvajs77

#37 Příspěvek od hurvajs77 »

Pockat fakt? To slysim prvne... 8O
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Petinek »

Pořád koukám na tohle to auto co na něj říkáte ? Z toho co sem našel je jednoznačně nejvybavenější a 2 majitel také není špatný...

http://bmw-740.autobazar.cz/inzerat/815 ... da-7-740d/

Ve výbavě kromě keyless go je snad všechno.. minimálně vše co potřebuji. A mohl by mi někdo ještě říct jak je na tom tahle 4.0D se spotřebou ? :)
Sweden

#39 Příspěvek od Sweden »

Co na něj říkám?Imho no fakt nevím V8 v naftě bych asi nebral,se spotřebou polud na ní jezdíš to nebude asi žádnej zázrak,myslím že to celkem pojede,ale těch věcí co se tam může vysrat je celkem dost a těch běžných jako jsou vstřiky apod.je tam tak trochu více.Já osobně nikoho neznám kdo 740d má,nikdy jsem v tom nejel,myslím že to ale bude celkem raketa(naftová :D ),ale prostě bych to nechtěl.Shodou okolností jsem byl tenhle týden za známým v bmw servisu a bavili jsem se tam o 7er před FL.Jednoznačně nejhorší motor jaký se do toho dával podle něj byl právě tenhle nafťák.Může ti sloužit ale tady nemusí,když nebude tak se podlě mě z toho poděláš,ale třeba máš zlatou kartu a penize moc neřešíš,nevím.Aĺe co vím je to že běžného smrtelníka dokáže položit i blbá 530da,natož pak tahle přetechnizovaná 740d.A ten nájezd u ní necelých 170tis.km za 10let :?: Tomu snad memůžeš věřit ani ty a jestli tomu věříš tak jsi bez urážky dost naivní. :wink:
Petinek
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Petinek »

Takových reakcí jsem bohužel na ten 4.0D slyšel už dost, takže se toho celkem bojim, ale podívat bych se na to minimálně jel... Kdyby to byla 3.0 byl bych radši. Je možný že bych tady sehnal někoho s kým bych se domluvil a jel by se na to podívat se mnou ? nejlépe kdo tomu rozumí a má diagnostiku ? Případně ty Sweden ;)
Odpovědět