Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Auto Grál v UL

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
yannou75

#21 Příspěvek od yannou75 »

Do tohoto servisu bych už nešel ani za nic, měl jsem problm na mém 120d s dešťovým senzorem , z ničeho nic se zastavily stěrače a po 5-10 min zase fungoval . U Grále mi řekli , že to bude softem ( přehrání cca 4000kč) nebo motorkem , tak jsem jim oponoval , že by to asi nefungovalo na manual , kdyby nešel motorek ne? no nic nechal jsem to přehrát u Bychla za 1523Kč velkej rozdíl 2500Kč za ten samý úkon a navíc to nebylo tím , ale pouhým relé v pojistkovce. Odborníci na slovo vzatí. A když se jich člověk zeptá na nějaký přídavný věci na tento model tak ani neví , že něco takového existuje. musí se hrabat v kompu a to i já to najdu rychlejc na etk on line. ceny si házej od od oka . a pan majitel když nejste spokojeni s něčím , tak vám řekne , " si jezděte do Bychla nebo do něměcka" takhle se tam chovaj . a pozor vždycky si předem přečíst všeobecné podmínky , někde tam budou, je už na vás , aby jste si tam "někde " našli. prostě berou jen prachy a jsou sprostí. proto schopní lidi co tomu rozuměj , dělaj na sebe a ne pro ně , že?
GRÁL NEDOPORUČUJU::::[/b]
haarosh

#22 Příspěvek od haarosh »

Dnešní zkušenost s BMW Grál. Já: "Dobrý den, ztratil jsem ořech na pojišťovací šroub, mohl bych si u Vás objednat náhradní?" Nagelovaný borec s pošklebkem: "To jste tenhle týden už čtvrtej" Já: "A???, mohl bych si tedy objednat nový?" Nagelovaný borec: "Nevedeme, ale za 1400,- kč Vám to povolíme a dáme novou sadu šroubů" Já (lehce nasraně): "Dle ETK je to normálně dostupný náhradní díl" Nagelovaný borec: "To je možný ale to je plný kufr ořechů" Já: "Výborně! A může ten kufr někdo přinést, najdeme ten správný a objednáme ho?" Nagelovaný borec se snaží problém přehodit na druhého, méně nagelovaného, nicméně stejně arogantního borce a ten mi odpovídá: "To asi momentálně nepůjde, ale ten ořech by stejně stál kolem 1500,- kč a trvalo by tak měsíc, něž by přišel a to se Vám vyplatí radši ta námi nabízená varianta" Já (již více nasraně): Pánové, blbečka dělejte z někoho jiného, nejen že vím, jak dlouho trvá, než dorazí náhradní díl, neobjednávám poprvé ale také se orientuju v ETK a umím si ověřit cenu dílu online, což je v tomto případě 207,- Kč s DPH. Takže Vám velmi děkuji za ochotu a sbohem!" S tímto zklamaně odcházím a vyprovází mě dva posměšné pohledy. Co tím chci říct? Nemám problém zaplatit 1400,- kč za mou blbost ale rozhodně ne tímto způsobem. Po špatných zkušenostech, jezdím do Grálu už jen pro díly a po této zkušenosti už ani kvůli nim. Takto totiž vzniká to image hogo fogo značky jen pro bohaté. Pokud si člověk nejde pro nové auto za dvě mega, případně předražený servis, je rázem totální nýmand.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Poslal jsem tvoji reakci druhýmu nejvyššímu. Uvidíme, jak se vyjádří
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
haarosh

#24 Příspěvek od haarosh »

Vlasta píše:Poslal jsem tvoji reakci druhýmu nejvyššímu. Uvidíme, jak se vyjádří

Dnes mi volali, poslechli si mojí verzi, přeptali se, kdo to byl a uznali chybu a následně se omluvili a doufají, že i přes toto zůstanu jejich zákazníkem...
jazet

#25 Příspěvek od jazet »

A zůstaneš?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Co nám zbejvá, buďme rádi, že tu jsou, aspoň co se nákupu náhradních dílů týká. Najdu si v ETK, přijedu, objednám podle čísel. Je to pořád efektivnější než jezdit do Drážďan nebo do Prahy
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
haarosh

#27 Příspěvek od haarosh »

Jak píše Vlasta, zákazník pouze ve smyslu odběratel orig. náhradních dílů :wink:
jarda

#28 Příspěvek od jarda »

Já musím Auto Grálu poděkovat, minulý týden jsem zůstal v Ústí viset s nepojízdnou E36kou (v ceně asi tak 20k včetně notebooku v kufru). Žádný servis v okolí na mě neměl čas, jen v Grálu mi řekli, že se mi na to mohou podívat tak za hodinu.

Auto mi zvedli, konstatovali rozpadlý diferenciál a protože jsem to samozřejmě nechtěl řešit v autorizovaném servisu, jel jsem pryč aniž by si řekli o nějaké peníze. (normální sazba je asi 140Kč za 5 minut bez DPH).

Sice to byla záležitost 10 minut, ale v té chvíli bych se bez zvedáku a odborného oka nehnul, hodně mi to pomohlo. Díky...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
JH76

#29 Příspěvek od JH76 »

Mám okolo sebe dost lidí s BMW a na Grál jsem slyšel zkušenosti jak pozitivní, tak negativní. Když jsem předloni koupil sám jetou E61 jako své první BMW, potřeboval jsem nějaký díl, tak jsem tam jel s kamarádem, který tam své novější auto běžně servisuje. Slušný a hodně ochotný je tam p. Kocour, ten když zjistil, že jsem mojí ojetinu právě koupil, načetl mi gratis klíč, ujistil mě, že kilometry sedí, potvrdil mi, že auto bylo servisované až do koupě v autorizáku a v jakém, zjistil, že předchozí majitel neabsolvoval jednu svolávačku (tuším na kontrolu kabeláže od baterky nebo tak něco) a rovnou mi na ní zarezervoval termín, dal mi gratis nové podložky pod značky místo původních olámaných atd. Takže první kontakt pozitivní. Kromě toho správně diagnostikoval, co asi způsobuje některé dysfunkce na autě (kabeláž 5. dveří), každopádně finanční rozpočet jejich řešení autorizákem už mě moc nezaujal :-) Pak jsem tam byl několikrát objednávat nějaké originální díly, co bylo předem dohodnuto po telefonu, tak platilo. Na servis tam nejezdím, u 7,5 roku starého auta ho řeším u fachmanů mimo autorizák, takže servis posoudit neumím. Kamarád má mladší auto/auta, takže tam ještě jezdí servisovat a jeho zkušenosti, když se to zprůměruje, prý celkem OK. Jsou tam asi taky různí důležití machýrci, ale image firmy vylepšuje ten p. Kocour, který je ochotný, slušný k zákazníkům a snaží se pomoct.
Jinak pokud někdo nechce Grál, tak za rohem je v Německu Pirna, dealerství BMW (hned u výpadovky na Děčín) tam teď vlastní firma mobilforum Lausitz a pracuje tam jako prodejce Češka (asi provdaná do Němec), která obstarává české zákazníky a je prý taky velmi ochotná a kompletní komunikace probíhá v češtině, takže zajímavá výhoda pro ty, co nevládnou němčinou. Pokud jste tam někdo poptával díly nebo servis, napište srovnání s Českem, docela by mě zajímalo (i když kurs CZK/EUR teď žádnou velkou výhodnost asi neslibuje).
Odpovědět