Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
pomyslná hranice mezi soukromou a komerční inzercí
-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
KamilAC píše:...ŽÁDNÉ UPOZORNĚNÍ PŘEDEM...
To si snad děláš prdel?

-
- Klubové ID: 1262
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz sem dal odpovedet tak tam tvuj post jeste nebyl, tak hned nekul ocima...GeorgosAc píše:prvni tvoje veta jsem snad uz odpovedel , ne ??????youwee píše:Nad tim co psal Leveler uz sem taky premyslel a taky by me to zajimalo...
a s FXem taky naprosto souhlasim, ta komerecni inzerce ma divokou podobu..
A Surfis ja myslim ze to berez mozna az moc prisnym metrem... (jinak nic proti tobe)

-
- Klubové ID: 870
Tomu věřím že si to obhájíš.surfis píše:Já si to obhájím...

Zeptám se tedy jinak - JAK MOHU NYNÍ INZEROVAT, ABYS TO NEPOVAŽOVAL ZA KOMERČNÍ INZERCI? A jsme zpět u toho, když jsem se tě ptal na tu hranici mezi soukromou a komerční inzercí, na což jsi mi neodpověděl s tím že se mnou o tom nebudeš polemizovat. myslím že pokud jsi tu od toho, abys tu inzerci hlídal, tak bys polemizovat měl. Ten metr je myslím až moc přísnej, a není možnost nápravy. Chápu že toho máš jistě moc, pokud to máš všechno hlídat a že jsi jen automaticky reagoval, ale proč tohle nejde řešit normálně, napsat mi "heleď přibrzdi nebo ti to budu muset zpoplatnit"?

-
Blackie
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1458
Koukám,že surfis je aktivní jako svině...
Co je na tom,že tu někdo rozprodává svoje auto nebo věci co se mu válí doma... Je tu od toho inzerce,navíc je to platící člen,tak jak ještě budete tahat z lidí peníze... V pokecu se nesmí blbě kecat,v prodeji prodávat,tak aby sme se za chvilku mohli přihlásit 

BMW E34 540iA

-
Tak aspoň že něco, zrovna tohle mi opravdu nepřijde dvakrát fér. Přitom by stačilo aby existovalo předem nějaký upozorňování, a ne rovnou lidi stavět před hotovou věc.Speedy píše:Teď se to řeší v radě, jak ten metr lépe nastavit.
Také by možná stála za úvahu varianta, která funguje třeba na http://www.e39-forum.de kde do sekce "prodej" mohou příspěvky přidávat pouze ti, kdo mají určitý počet příspěvků v jiných sekcích, myslím že tam je ten počet 100. Rozhodně by se tím eliminovali všichni, kdo se do fóra registrují jen za účelem něco prodat. Pokud má bmwklub fungovat, neměli bychom si tu vzájemně házet klacky pod nohy, a možná by ani nebylo špatné trošku víc v tomto zvýhodňovat platící členy před neplatícími, nebo ty platící alespoň upozornit.
Asi tak nějak, je to tu opravdu čímdál horší. Je fakt že je tu stále víc lidí kteří tu řeší absolutně off topic věci, spousty rýpalů a prudičů. Na jednu stranu surfise chápu a oceňuju že tu inzerci hlídá, na druhou stranu ale ten systém je fakt moc přísnej bez možnosti nápravy, ale to už bych se opakoval.Blackie píše:Koukám,že surfis je aktivní jako svině...Co je na tom,že tu někdo rozprodává svoje auto nebo věci co se mu válí doma... Je tu od toho inzerce,navíc je to platící člen,tak jak ještě budete tahat z lidí peníze... V pokecu se nesmí blbě kecat,v prodeji prodávat,tak aby sme se za chvilku mohli přihlásit

-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Aktivní jsem, to máš pravdu, jinak to nejde. To že si někdo platí členský poplatek, nemá pranic společného s komerční inzercí. Mícháš hrušky s jablkama. Tady nikdo nenamítá, aby si inzeroval ze svého auta, ale KamilAC prodává díly nejen z celého auta, ale i desítky dalších dílů a nejen na jeho E39.Blackie píše:Koukám,že surfis je aktivní jako svině...Co je na tom,že tu někdo rozprodává svoje auto nebo věci co se mu válí doma... Je tu od toho inzerce,navíc je to platící člen,tak jak ještě budete tahat z lidí peníze... V pokecu se nesmí blbě kecat,v prodeji prodávat,tak aby sme se za chvilku mohli přihlásit
Kamile já moc dobře vím, že si předěláváš auto k obrazu svému a v tomto ti fandím, ale rozprodáváš tu mraky dílů... Nejde někoho upozorňovat předem. To není možné z logického důvodu. Když na tom profituješ, tak je jedno, jestli prodáváš jednu žárovku, nebo 50 dílů...
Příkladem:
2.3.2008 - E36 přední + zadní nárazník compakt
17.8.2008 - E36 přední + 2x zadní nárazník
1.9.2008 - E36 compact - auta prodej
25.9.2008 - interiér E39
25.9.2008 - blinkry, pedály, brzdový válec E36
28.9.2008 - plastové sání E36 320i
28.9.2008 - interiér E39
5.10.2008 - plastové křídlo E36
9.10.2008 - M volant poface E36
9.10.2008 - navi 4:3 E39
31.10.2008 - středový tunel E39
8.11.2008 - 17" alu E39
12.11.2008 - 19" pneu
2.1.2009 - nářadí E39
10.1.2009 - E36 sedan - auta prodej
28.1.2009 - samosvor M5 E39, polosy, kardan
3.2.2009 - monitor 16:9 E46
3.2.2009 - přední PDC lišty E39
4.2.2009 - černý koberec, tunel, přední držák nápojů E39
9.2.2009 - rádio business, cd changer E39
21.2.2009 - navi TV komplet E39
22.2.2009 - 17" M3 motorsport
2.3.2009 - přední nápoják, plexi budíků
2.3.2009 - kontakt. kroužek pod volant (více kusů) - E39, E46
2.3.2009 - raildrucksenzor (více kusů) E39
2.3.2009 - přední nárazník E36
3.3.2009 - kliky dveří E39
10.3.2009 - 16" a 19" pneu
3.4.2009 - interiér E39
3.4.2009 - interiér E36
5.4.2009 - celá E36 na díly
Není to úplně všechno, ale asi 90% věcí, co si tu nabízel. Ani sem nepíšu, co si psal do inzerátů lidem, kteří něco scháněli... To by bylo jednou tak delší a na to nemám náladu, ani čas.
-
- Klubové ID: 775
Kamile, kdybys věděl, s jakou arogancí se někteří jedinci chovají, chápal bys ho ještě o kousek víc. Řízek by Ti povykládal...KamilAC píše:
Tak aspoň že něco, zrovna tohle mi opravdu nepřijde dvakrát fér. Přitom by stačilo aby existovalo předem nějaký upozorňování, a ne rovnou lidi stavět před hotovou věc.

Ozval ses, podle mého názoru správně, a myslím, že to vyřešíme v klidu...

Na základní věci by pravidla být určitě měla a taky se to snažíme dolaďovat...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je čistá výmluva. To že někteří prudí nadmíru neznamená, že může moderátor "seknout" bez výzvy někoho jiného. Jestli to s nervama neustojí, ať nedělá moderátora, ať se nechá vyměnit.jurasis píše:... kdybys věděl, s jakou arogancí se někteří jedinci chovají, chápal bys ho ještě o kousek víc...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Rád bych se vyjádřil k tvému výpisu mé inzerce, i když je to uplně zbytečné. Pokud sleduješ Klubová auta, zjistíš že vše na E39 pochází z mého auta, jelikož sem pořídil lepší věci. Zbytek se mi až na pár výjimek válel někde doma z minulých aut. K tvé poznámce, že i kdybych prodával žárovku tak profituju-ano je to tak, ale přesně to dělá v té inzerci každý, i kdyby prodával vyjetý motorový olej, to je základním principem prodeje a pokud ne, budem si vše dávat zadarmo a sekci přejmenujeme na "Darujte díly".surfis píše:Není to úplně všechno, ale asi 90% věcí, co si tu nabízel. Ani sem nepíšu, co si psal do inzerátů lidem, kteří něco scháněli... To by bylo jednou tak delší a na to nemám náladu, ani čas.
Tady jsem se pokusil ti ke každé položce přidat vysvětlení:
2.3.2008 - E36 přední + zadní nárazník compakt
- měl jsempředtím i kompakta, dával jsem ho do M-paketu takže obyč nárazníky šly do světa
17.8.2008 - E36 přední + 2x zadní nárazník
- inzerce pro kamaráda, nyní klubáka"compound".Dělal sem mu taky paket a opět šly původní nárazníky do světa
1.9.2008 - E36 compact - auta prodej
-prodej mého výše zmíněného Compacta za účelem koupě E39
25.9.2008 - interiér E39
- koupil jsem potrhanej interiér z M5, vlastní jsem tedy nabízel. Pokud sleduješ klubová auta, víš o čem je řeč.
25.9.2008 - blinkry, pedály, brzdový válec E36
- oranž blikny za bílé, tři roky nazpět jsem měl 320i a toto mi z ní zbylo
28.9.2008 - plastové sání E36 320i
- stejně jako předchozí, mám to snad vyhodit?
28.9.2008 - interiér E39
- koupil jsem nový M5 interiér a ten starý opět prodávám, viz klubová auta
5.10.2008 - plastové křídlo E36
- to sem vyhrabal v garáži ještě z mojí první 320i
9.10.2008 - M volant poface E36
- to si nějak nevybavuju, takovej sem nikdy neměl
9.10.2008 - navi 4:3 E39
- pořídil jsem 16:9, viz klubová auta
31.10.2008 - středový tunel E39
- M5 má tunel obšitý kůží, s interiérem jsem ho neprodal, proto až teď
8.11.2008 - 17" alu E39
- původní alu z mé E39 když jsem jí koupil
12.11.2008 - 19" pneu
- stejné pneu jako příspěvek o pár řádků dole
2.1.2009 - nářadí E39
- dostal sem ho k interiéru a nebudu s sebou vozit dvě sady
10.1.2009 - E36 sedan - auta prodej
- opět klubák"compound",prostě to že on je lama a já udělám inzerát za něj. Pokud si inzerát prohlídneš, stojí v němže neprodávám já.
28.1.2009 - samosvor M5 E39, polosy, kardan
- koupil sem to v naději že to půjde do mýho auta, ale nešlo. Takže pryč s tím
3.2.2009 - monitor 16:9 E46
- to byl byznys, přiznávám
3.2.2009 - přední PDC lišty E39
- PDC nemám,ale lišty jo, chtěl sem obyčjný tak šly tyhle do světa
4.2.2009 - černý koberec, tunel, přední držák nápojů E39
- koberec sem měnil protože byl špinavej, držák rozlámanej, tunel viz nahoře
9.2.2009 - rádio business, cd changer E39
- po montáži navigace mi logicky zbylo obyč rádio a changer
21.2.2009 - navi TV komplet E39
- za celou dobu jí nikdo nekoupil, tak jsem inzeroval znovu
22.2.2009 - 17" M3 motorsport
- zbyly známýmu z prodeje auta a neníregistrovanej
2.3.2009 - přední nápoják, plexi budíků
- nápoják furt stejnej, plexi sem koupil z M5 a tohle jde do světa
2.3.2009 - kontakt. kroužek pod volant (více kusů) - E39, E46
- opět-můj nefungoval tak sem koupil jinej a mezitím mi známej ten starej spravil
2.3.2009 - raildrucksenzor (více kusů) E39
- o tom sem se zmiňoval na několika místech, pokud sis všimnul tak jeho cena byla doslova symbolická, mám je snad vyhodit?
2.3.2009 - přední nárazník E36
- furt stejnej nárazník, sériovky moc lidí nekupuje
3.3.2009 - kliky dveří E39
- koupil sem titanový z M5, tak co s těma starýma
10.3.2009 - 16" a 19" pneu
- sjetý starý za symbolický peníze, pokud jsi koukal i do Alu-koupě, víš že jsem sháněl lepší a jinej rozměr
3.4.2009 - interiér E39
- to mě poprosil jeden známej
3.4.2009 - interiér E36
- to taky
5.4.2009 - celá E36 na díly
- opět"compound", stálo to i v inzerátu
Spoustu z těch věcí, pokud srovnáš třeba i se sekcí ND-Koupě, vypozoruješ že jsem měnil za lepší nebo rozbité.
Heleď nechci už kejhat jak potrefená husa, přiznávám že párkrát sem třeba i udělal chybu a místo aktualizace inzerátu ho založil znovu, ale já v tomhle fakt nevidím komerci, kterou v soukromé inzerci provozují jiní, a myslím že valná většina z nás vidí, kteří inzerenti se stále opakují.

Rád bych to vyřešil v poklidu, ale taky bych si rád dál svobodně inzeroval.
Co se týče upozorňování pokud to hraničí s komercí, z jakého důvodu to není možné? Co je na tom, když sleduješ jak někdo"valí"jeden inzerát za druhým, napsat mu nejdřív SZ ať přibrzdí, a teprv potom po něm za to chtít platit? To zas tak moc času nezabere.
Dále ještě, pokud tedy někdo provozuje i komerční inzerci v příslušné sekci, tak proč pak v té soukromé mají desítky nabídek na auta a díly? Je sice pravda že do tý komerční nikdo moc nekouká. Ale pokud jsou inzeráty komerční, tak v tý sekci nemají co dělat stejně tak jako podle tebe ty moje-proto jsem narážel na měření všem stejným metrem.

-
Určitě by to bylo řešení, stanovit tu hranici mezi soukromou a komerční inzercí, tak jak jsem zmiňoval už na začátku.matal píše:Je dobře,že jsi se ozval, ale upřímně Surfis má taky pravdu, pravdu máte oba dva, ale každý se na danou věc dívá ze svého pohledu..
Nicméně je to v řešení v VR,nějaké základní nastavení pravidel pro četnost inzerce..

-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
pokud ma ze dvouch aut dvacet dilu a na kazdej ma prizpevek tak v tom nevidim problem jako kdyby mel dvacet aut a udelal si z toho zivnost...
kdyby mel vsechny dily v prispevku jeden na e36 a jeden na e39 a mel tam vypis jako to tu vicero lidi ma tak by to uz komercni nebylo ? chtelo by to stanovit v tomto pravidla ktera by tu hranici urcila...
kdyby mel vsechny dily v prispevku jeden na e36 a jeden na e39 a mel tam vypis jako to tu vicero lidi ma tak by to uz komercni nebylo ? chtelo by to stanovit v tomto pravidla ktera by tu hranici urcila...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
Už existuje nějaké to základní nastavení četnosti inzerce? Zatím spíš ticho po pěšině.matal píše:Je dobře,že jsi se ozval, ale upřímně Surfis má taky pravdu, pravdu máte oba dva, ale každý se na danou věc dívá ze svého pohledu..
Nicméně je to v řešení v VR,nějaké základní nastavení pravidel pro četnost inzerce..

-
- Klubové ID: 775
Žádné ticho po pěšině. Pravidla jsou skoro hotova, brzy se zveřejní, předpokládám už příští týden. Jestli tady někdo čeká, že "nad pět inzerátů měsíčně je to komerční", velmi se plete. Byl jsem tvrdě proti tomu, aby se to takto kvalifikovalo, protože to vůbec nevystihuje podstatu.
Definice bude v pokynech pro moderátory a myslím, že je zdařilá a dobře vystihuje, co od toho chceme. Aby se oddělila skutečná komerce od skutečné nekomerce. Ovšem řešení konkrétních případů bude vždy na moderátorech, jako ve všem, co se moderování týče.
Budou jasně stanoveny opravné mechanizmy, jak řešit konflikty. Pro začátek by si měly obě strany třeba SZ v klidu vyjasnit argumenty, pokud to nepůjde, pak stížnost na radu.
Vzhledem k problémům, které se poslední dobou vyskytly, můžu říct, že co dva dny procházím koš a sleduji, co se maže. A pár věcí bylo podnětem pro doplnění pravidel.
Neříkám, že to bude hned od začátku ideální, ale co bude potřeba se doplní.
Definice bude v pokynech pro moderátory a myslím, že je zdařilá a dobře vystihuje, co od toho chceme. Aby se oddělila skutečná komerce od skutečné nekomerce. Ovšem řešení konkrétních případů bude vždy na moderátorech, jako ve všem, co se moderování týče.
Budou jasně stanoveny opravné mechanizmy, jak řešit konflikty. Pro začátek by si měly obě strany třeba SZ v klidu vyjasnit argumenty, pokud to nepůjde, pak stížnost na radu.
Vzhledem k problémům, které se poslední dobou vyskytly, můžu říct, že co dva dny procházím koš a sleduji, co se maže. A pár věcí bylo podnětem pro doplnění pravidel.
Neříkám, že to bude hned od začátku ideální, ale co bude potřeba se doplní.
.
.
.
myslim ze ziadne "ticho po pesine" nehrozi, posledne dva-tri tyzdne sa snad nezaoberam nicim inym len pravidlami, pravidlami alebo pravidlami
Pracuje sa na tom intenzivne, ale nastavit pravidla tak, aby vlk bol syty aj koza cela je takmer nadludsky vykon. Ale kedze sme nadludia, radi to pre vas urobime 

7er. True definition of luxury. Yours.