Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dopravni predpisy
Re: Dopravni predpisy
červený, modrý, zelený.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prida se jeste nekdo???
Modry, zeleny, cerveny. Modry nedava prednost cervenymu, protoze to dava prednost protijedoucimu (zelenymu), to ale dava prednost modrymu z prava...
Jestli tohle nekdo nevi, tak ho nechci potkat na silnici
Jestli tohle nekdo nevi, tak ho nechci potkat na silnici

-
- Kontaktovat uživatele:
To je prekvapko, co -))))))))))))) Nejsmutnejsi na tom je to, ze bez havarijky by tady toto mohlo hodne bolet...
Teorie hovori modry, zeleny, cerveny (bavim-li se o prujezdu krizovatkou), praxi si nejsem jist uz kvuli tomu, ze to je v praxi dost tezko realizovatelny.
Cerveny musi nejdriv jako prvni najet do krizovatky a ucpat tomu prvnimu modrymu cestu, jinak by modry muselo davat prednost cervenymu.
Klasicky autoskolovy chytak.
Cerveny musi nejdriv jako prvni najet do krizovatky a ucpat tomu prvnimu modrymu cestu, jinak by modry muselo davat prednost cervenymu.
Klasicky autoskolovy chytak.
V cem je to spatne ? Je to jedna z vyjimek pravidla prave ruky.
Vzdyt je to jedno. Stejne se tam behem par vterin nekdo nasere jako prvni a pokud ty ostatni nejsou idioti, tak ho nechaj projet a pak uz je to jasny.
Je to tak. Proto se snazim rozhlizet (bejt opatrnej) i tam kde vim, ze mam prednost. Havarijko sice mam, ale ty problemy s tim spojenym za to nestoji. Plus mam kameru vepredu i vzadu, taky by mohla pomoctmatiz píše:To je prekvapko, co -))))))))))))) Nejsmutnejsi na tom je to, ze bez havarijky by tady toto mohlo hodne bolet...

Naposledy upravil(a) Corleon dne úte 07.01.2020 19:17, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jedno to moc neni, protoze kdo to oprvdu zna tak jede a rozpare cervenakovi bok od ucha k uchu. Cervenak se bude vztekat, ale smolik, prijde o bonusy a 4 bodiky mu prileti jak nic.
Taky uvazuju ze by se mi hodila, alespon ta predni. Vali se mne doma ale nemam nikoho kdo by mne ji zapojil...
Taky uvazuju ze by se mi hodila, alespon ta predni. Vali se mne doma ale nemam nikoho kdo by mne ji zapojil...
-
- Kontaktovat uživatele:
Odbocuje vlevo, tak musi dat prednost protijedoucimu vozidlu a loni to tak bylo urcite stejne, i predloni...
Je to tak. Tohle si pamatuju jeste z autoskoly, kterou jsem delal pred 7 rokama. Vyjimka je v tom, ze mu nedavas prednost zprava, kdyz on dava prednost protijedoucimu vozidlu.
Corleon má pravdu, skutečně existuje vyjímka 

Netuším, o akej výnimke tu hovoríte, ale žiadnu výnimku pri križovatkách si z autoškoly nepamätám.
Správne by sa mali tie autá poskladať nasledovne:
Červené auto vojde do križovatky a dáva prednosť zelenému autu, ktoré stojí oproti a dáva prednosť modrému autu sprava. Keďže červené auto je už v križovatke, modré auto už nemusí dávať prednosť sprava a prejde križovatkou. Následne prejde zelené auto a ako posledné sa z križovatky dostane červené auto.
Správne by sa mali tie autá poskladať nasledovne:
Červené auto vojde do križovatky a dáva prednosť zelenému autu, ktoré stojí oproti a dáva prednosť modrému autu sprava. Keďže červené auto je už v križovatke, modré auto už nemusí dávať prednosť sprava a prejde križovatkou. Následne prejde zelené auto a ako posledné sa z križovatky dostane červené auto.
Prosim o paragraf te vyjimky, taky jsem to v zivote neslysel.
Ucil jsem se to jak pise Pilifo, takze jsem dost sokovanej
Nicmene po 20 letech se leccos zmenit mohlo.
Ucil jsem se to jak pise Pilifo, takze jsem dost sokovanej

jakou resite vyjimku? Tohle je skoro uloha systemovy dynamiky, my ted vidime ten obrazek jako snapshot situace, ale to je spatne - ty auta budou v pohybu takze prvni projede zeleny, druhy cerveny a pak modry. Prednost neprednost. Pokud ale zeleny jede jak s hnojem tak mu to tam mozna ty dva ostatni poslou, jde o to jak hbity ta auta jsou.
V realu zalezi na tom v jakym aute jede kurevtor.
1. Pokud jede kurevtor v zelenym tak zeleny projede rovne jako prvni, protoze logicky vy vostatni mi tam chcete vjet takze pls gimme prednost debilci, protoze ja si to seru rovne a nerad brzdim, takze dostanu prednost, kterou si vynutim. Proste to projedu a pak cus.
2. Pokud bych jel v modrym tak si prednost zelenyho taky vynutim, normalne najedu do krizovatky a de facto ho bloknu. Pozor dulezite upozorneni: Ja se pak samozrejme jeste divim, ze ho to nasralo a jeste se na nej vztekam proc tim zablokoval cestu cervenymu.
3. Pokud jede kurevtor v cervenym tak se jedna o chytak. V cervenych autech ja nejezdim. Nehlede na to kolikatej ale do krizovatky cervenej prijede, mel by zachovat urcitou racionalitu a proste pustit oba.
Uprimne ale rikam, ze ridit to ja tak dam prednost jen zelenymu a modryho nechavam cekat
V realu zalezi na tom v jakym aute jede kurevtor.
1. Pokud jede kurevtor v zelenym tak zeleny projede rovne jako prvni, protoze logicky vy vostatni mi tam chcete vjet takze pls gimme prednost debilci, protoze ja si to seru rovne a nerad brzdim, takze dostanu prednost, kterou si vynutim. Proste to projedu a pak cus.
2. Pokud bych jel v modrym tak si prednost zelenyho taky vynutim, normalne najedu do krizovatky a de facto ho bloknu. Pozor dulezite upozorneni: Ja se pak samozrejme jeste divim, ze ho to nasralo a jeste se na nej vztekam proc tim zablokoval cestu cervenymu.
3. Pokud jede kurevtor v cervenym tak se jedna o chytak. V cervenych autech ja nejezdim. Nehlede na to kolikatej ale do krizovatky cervenej prijede, mel by zachovat urcitou racionalitu a proste pustit oba.
Uprimne ale rikam, ze ridit to ja tak dam prednost jen zelenymu a modryho nechavam cekat

Muzes mi prosim realne vysvetlit, jak si ma cervene auto "najet do krizovatky" tak, aby modre auto mohlo podle tveho vysvetleni projet ? To ho jako preleti nebo objede po trave ??Pilifo píše:Červené auto vojde do križovatky a dáva prednosť zelenému autu... Keďže červené auto je už v križovatke, modré auto už nemusí dávať prednosť sprava a prejde križovatkou.