Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
HyndaDan

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#181 Příspěvek od HyndaDan »

Když se tu probírá ACC:

Včera jsem jel okresky, ACC na 110 a všiml jsem si, že když jedu prudčeji do zatáčky, tak mi to ubere. Prostě jedu 90 i když mám nastaveno 110 a předemnou nikdo. Na rovince za zatáčkou to zase zrychlilo. To je to ACC propojené i s podvozkem, nebo co je tohle za funkci? :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od JaraX »

ano to ACC "přemýšlí" a aby z toho v zatáčce nevypadl tak povolí plyn, a když máš nastavené třeba 110 a jedeš zatáčku 60, tak začně zrychlovat až za ní, prostě to vychází z přetížení atd,
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od JaraX »

RomanM3 píše:mě nejvíc fascinuje jak byly tato auta pokročilá už v té době svého vzniku...generace aut E65 i E60 (ač ji tu nikdo nemá rád) měla možnost už někdy v roce 2001 nebo 2002 (znalejší jistě upřesní) věci jako ACC které umí jet tuším až 180km/h. dnešní okta 3. generace po facu (mám jako služebák) umí max 160. e60 zase má headup. to je jediná věc co mi chybí u e65 (a jedná ze dvou věcí proč žena chce zůstat u e60. jo správně, ta druhá je xdrive :) ) mnoho automobilek ani dnes neumí dát headup do auta. nebo tam dají jakýsi ten průhledový display, což mi příjde uplně ujeté oproti řešení od bmw

nepřemýšleli jste někdo doděat headup do e65? šlo by to nabastlit z E60, nebo je to totalní utopie?
sorry, HUD není žadný arugment při výběru auta, možná tak u člověka po lobotomii, je to fajn vidět přehledně kolik jedeš a kam máš jet, ale na druhou stranu HUD docela ruší v noci, jelikož se odráží ta vrsta, ve dne to taky extra přijemný není, prostě výhled z auta s hudem je horší než bez něj. nevím na co by E65 měla HUD když všecko zobrazuje předhledně na budíkách, jasně že u E60 která nic zobrazit neumí je to asi lepší. ale že bych si vybíral auto podle toho jestli má hud to fakt ne.
myslím že když ženě řekneš že její děti ani nemají vzadu blbý odpalovače pásů, tak by za to byla vděčná víc než ja nějaký headup.

a čtyřkolka je prostě věc každýho, dřív to auta vubec neměli a taky se jezdilo, ja mám 4ks BMW, žádný není xdrive a vždycky jsem si všude dojel. a i kdybych bydlel v horách tak bych si nekoupil poruchový nepohodlný krám kvuli tomu že pár dní v roce potřebuju čtyřkolku, to si radši koupím za 30 passata synchro jako druhé auto, ona ta pětka stejně moc neprojede, jak je víc sněhu, sedne na břicho a stojí a každý škrábanec stojí nesmysl, vzít adaptivní světlo nebo mpaketový nárazník stojí prostě kotel, to je lepší odřít plečku za 30 a zatřít to základovkou.
dogeatdog

#184 Příspěvek od dogeatdog »

Me HUD u e60 vadil pri jizde za slunecneho pocasi. V urcitych uhlech se ten displej hodne odrazi od celniho skla a vylozene me stval. U sedmicky mi tohle vubec nechybi a nechtel bych to tam.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Pavel 528 »

JaraX píše:
RomanM3 píše:mě nejvíc fascinuje jak byly tato auta pokročilá už v té době svého vzniku...generace aut E65 i E60 (ač ji tu nikdo nemá rád) měla možnost už někdy v roce 2001 nebo 2002 (znalejší jistě upřesní) věci jako ACC které umí jet tuším až 180km/h. dnešní okta 3. generace po facu (mám jako služebák) umí max 160. e60 zase má headup. to je jediná věc co mi chybí u e65 (a jedná ze dvou věcí proč žena chce zůstat u e60. jo správně, ta druhá je xdrive :) ) mnoho automobilek ani dnes neumí dát headup do auta. nebo tam dají jakýsi ten průhledový display, což mi příjde uplně ujeté oproti řešení od bmw

nepřemýšleli jste někdo doděat headup do e65? šlo by to nabastlit z E60, nebo je to totalní utopie?
sorry, HUD není žadný arugment při výběru auta, možná tak u člověka po lobotomii, je to fajn vidět přehledně kolik jedeš a kam máš jet, ale na druhou stranu HUD docela ruší v noci, jelikož se odráží ta vrsta, ve dne to taky extra přijemný není, prostě výhled z auta s hudem je horší než bez něj. nevím na co by E65 měla HUD když všecko zobrazuje předhledně na budíkách, jasně že u E60 která nic zobrazit neumí je to asi lepší. ale že bych si vybíral auto podle toho jestli má hud to fakt ne.
myslím že když ženě řekneš že její děti ani nemají vzadu blbý odpalovače pásů, tak by za to byla vděčná víc než ja nějaký headup.

a čtyřkolka je prostě věc každýho, dřív to auta vubec neměli a taky se jezdilo, ja mám 4ks BMW, žádný není xdrive a vždycky jsem si všude dojel. a i kdybych bydlel v horách tak bych si nekoupil poruchový nepohodlný krám kvuli tomu že pár dní v roce potřebuju čtyřkolku, to si radši koupím za 30 passata synchro jako druhé auto, ona ta pětka stejně moc neprojede, jak je víc sněhu, sedne na břicho a stojí a každý škrábanec stojí nesmysl, vzít adaptivní světlo nebo mpaketový nárazník stojí prostě kotel, to je lepší odřít plečku za 30 a zatřít to základovkou.
Sorry JaraXi,ale ty jsi fakt neuveritelny maniak a neuznas absolutne vubec nic,co by chybelo a nebo bylo horsi v E65...

Proste to co ma a nebo byla moznost v E65 mit je vsechno spravne,cokoli nema a nemela uz byt nemusi a je to vse SPATNE :D :D :D

ano to auto je fajn,pokud clovek zkousne ten venkovni design predFL,jakoze z meho pohledu je to hruza,ale to je vec individualni.....nicmene NEDELEJ z toho auta MODLU a ze je to nejlepsi auto na svete...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od JaraX »

a mužu se tě zeptat kolik jsi v tom autě najel km?
kawaman

#187 Příspěvek od kawaman »

Za tu cenu, co stojí E65/6, si prostě lepší auto koupit nejde.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Pavel 528 »

JaraX píše:a mužu se tě zeptat kolik jsi v tom autě najel km?

Skoro nic....maximalne 1000km,ale to nemeni nic na veci co jsem napsal jiz nekolikrat...

Malinko by to chtelo take trosicku objektivnejsiho pohledu,ne jen Tvuj pristup typu: kupujte jen E66,pac vse ostatni stoji za h.vno :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od JaraX »

a tos četl kde?
u E65 máš prostě nejvíc auta a nejvíc komfortu za nejmín peněz, + nejlepší motor,
ale kdybys pořádně četl moje příspěvky, tak bys vyčetl spoustu dalších věcí

např
- že pro lidi co chcou zkusit BMW tak je super volba E90 325i, 330i N52, s tím ke mě jezdí mraky studentů atd,. a ty auta jsou celkem dost spolehlivy, jen to nic neumí
- že pokud chceš sedět výš v autě a hrkat se do práce a občas projet nezpevněnou cestu je super X5 E53 předface a X3 E83
- že pokud chceš sportovní svezení tak je super E63-4, jen je to strašně drahy na provoz a taky to nic neumí a furt musíš něco řešit
- že pokud chceš nejevětší emoce tak je dokonala M5 E60 a M6 E63

atd. ale prostě pokud chceš takovy normalni auto co trochu jede, něco umí a nemusíš do toho házet peníze lopatou, tak ti z toho vyjde E65.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od JaraX »

kawaman by mohl napsat dojmy od svého švagra.
kawaman

#191 Příspěvek od kawaman »

Už jsem to tady někde psal, ale klidně napíšu znovu. Švagr má eSkového mercedesa 2013 tuším a vždycky, když někam jedem mojí sedmou, tak konstatuje, že se v tom cítí daleko lépe. Je to víc prostorné, sedačky pohodlnější, hudba hraje skvěle, je v tom ticho atd. Jediné, v čem má mercedes navrch, je klasická vlastnost MB a to, že si po cestě doslova pluje, je to jak na lodi. Tím pádem se asi lépe vypořádá s nerovnostma a dírama v cestě(ne že by sedma s vybaveným podvozkem měla problém), ale nesmí s tím člověk naletět do zatáčky! Je to jen na jízdu rovně. Takže abych to shrnul, ideální vozový park pro mě by byla sedma co mám + M6 e63
rhinos

#192 Příspěvek od rhinos »

Kluci ale ja myslim ze Pavel nerozporoval to co tu pise treba kawaman.
Jen to ze E65 je proste designove hnusna.
A pak tu Jara vzdy napise ze to co ona nema je zbytecne nebo se sere.
Zaznamenal jsem treba aktivni rizeni a nebo ted ten HUD.

Ja jsem prave ten pripad po lobotomiji :D
Me HUD v jinych autech chybi a uz si nedokazu predstavit ze koukam nekam dolu na budiky kolik zrovna jedu...
Pravda je ze treba v manzelcine aute hledam tlacitko na start :lol:

Jinak to nerozporuju ze E65 ma urcite super motor a komforty mohou byt tezce navykove.
Kdyby se E65 delala pro 7 lidí tak je to jasná volba na testik ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od JaraX »

no vidíš a já si zas nedovedu představit že bych seděl v malých nepohodlných sedačkách, nebo poslouchal logica co nehraje, to by mi u 5er vadilo asi nejvíc a nebo to že si nemam kam dat chladit pití.
rhinos

#194 Příspěvek od rhinos »

je to marný , je to marný ,je to marný :lol:

Novidíš to járo a když s tebou někdo diskutuje a nekonfrontačně argumentuje tak ho setřeš nějakým pochybným argumentem.
kawaman

#195 Příspěvek od kawaman »

V týdnu jsem byl třeba vyzkoušet novou X5, měla HUD, nebylo to špatné, ale nejel jsem s ní v noci, tam mi příjde, že to bude spíš nepříjemné. Ale nemohu posoudit, protože jsem nezkoušel. Jinak nová X5 mi příjde hrozně malá, uvnitř stísněná. Určitě bych za ní tolik peněz nedal..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od JaraX »

rhinos já si jen prostě nedovedu představit aby pro mě byl HUD jako rozhodující faktor pro koupi auta,

to vám to fakt vyváží všechny ostatní věcí jako lednička v loketce, chlazené držáky napoju, zadní elektrické boční roletky aby nesvítilo na děti, podstatně vyšší bezpečnost, zadní komforty, pohodnlější podvozek, pohodlnější sedačky atd atd. atd.
jasně že když kupuju třeba F01, tak muže být faktor třeba že nemá dobrou V8, nebo nemá možnost LPG, to sou podle mě třeba rozhodující faktory, i ta 4kolka se dá brát jako rozhodující faktor pro někoho. stejně jako bych si nekoupil 3er, protože nenabízí V8 ani dynamic drive.
jazet

#197 Příspěvek od jazet »

Fakt jak malej Jarda, hlavně se z těch sedmiček nep...... :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od JaraX »

no ne, tak pojdme se bavit normálně, opravdu je pro někoho HUD rozhodující faktor při výběru auta a radší oželí desítky dalších věcí?
TANN3R

#199 Příspěvek od TANN3R »

Taková hádka kvůli HUDu, kterej je přitom úplně k hovnu :D
rhinos

#200 Příspěvek od rhinos »

ne HUD nebyl rozhodujici faktor.
Byla to jen dalsi vec ktera v danem aute byla.
Odpovědět