Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw kutná hora

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
matik

#161 Příspěvek od matik »

Snad nehodláš srovnávat 323i s M3 ? :D ....Myslím si že kluk co schání 323i nemá jiné auto na ježdění a proto se mu nechce déle čekat...Předpokládám že tu M3ku neměl jako jediné auto :wink:
shade741

#162 Příspěvek od shade741 »

Výměna převodovky mě se vším všudy vyšla na 6tis, tj převodovka práce a olej, dělal mi to místní mechanik :wink: jinak taktéž gratuluji, že jsi to tam nechal :wink: zdálo se mi to jako vražda už odzačátku, auto v hodnotě tak 20 tis s kopou práce:roll: já když jsem nedávno kupoval 325i tak jsem si dával pozor, stejně jsem dva tejdny na to měnil převodovku(odešla dvojka), je KO kloub na poloose a rozrachtal se vanos :roll: někdy si říkám že jsem asi pěkně naštval automobilového boha, protože se mi to dycky nahrne do jedny doby že nevím co dělat dřív, ale naštěstí jsem počítal s investicema, tet do něj otočím tak 20 tis(coz je mimochodem 60% ceny)- karosařina+sem tam lak, vanos repas, naky siláče atd, tak snad bude hezká :)
c4mel

#163 Příspěvek od c4mel »

no mě právě sere že to vrak není kro té převodovky... všechno ok aj ten mechanik řikal že je to škoda že je to jinak vpohodě auto a kdybych věděl že mě to vyjde tak na 6tisíc tak bych se fakt nerozmýšlel a jedu pro něj :-( no taky mu tam odešla dvojka
paca

#164 Příspěvek od paca »

Lucifer píše:Paca : http://tomlucifer.rajce.idnes.cz/BMW

Při trošku víc svižnější jízdě z Varů do Ústí a zpátky 130km jedna cesta s TDS až tohle uděláš s benzínem tu samou cestu a za stejnej čas tak :respect: :D

Tak je jasné že má dízl menší spotřebu než benziňák, ale ne určo poloviční jak píšeš. Já mám u 323i průměrnou spotřebu dle BC 7,2 l/100km a to jezdím i po Brně. Jenže až ti odejde něco na motoře, tak ušetřené peníze za naftu tam stejně narveš :wink:
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Dacud »

paca píše:

Při trošku víc svižnější jízdě z Varů do Ústí a zpátky 130km jedna cesta s TDS až tohle uděláš s benzínem tu samou cestu a za stejnej čas tak :respect: :D

Tak je jasné že má dízl menší spotřebu než benziňák, ale ne určo poloviční jak píšeš. Já mám u 323i průměrnou spotřebu dle BC 7,2 l/100km a to jezdím i po Brně. Jenže až ti odejde něco na motoře, tak ušetřené peníze za naftu tam stejně narveš :wink:
to tech 170koni ani nenakrmis s takovou spotrebou... :D

to c4mel: nepremyslej nad vrakem a pockej si nez se naskytne neco lepsiho. chapu ze jses natesenej ale ja se s prvnim autem taky spalil a uz bych takovou chybu neudelal. ted jsem koupil ctvrte auto e36 323i dotazenou z nemecka od Fxe a jsem maximalne spokojen. dodelavam na nem jen drobnosti aby byl krasavec(i kdyz je i tak) raci si nasetri o trochu vic aby jsi nekoupil mrdku do ktere nacpes vic nez kdyby jsi koupil TOP STAV E36.

pises ze sem tam mala koroze, kardan, prevodovka a buch vi co tam je jeste... uz jen to ze to hnije tak bych to nebral.

PS: nechapu jak se nekdo muze zamilovat do vraku ve kterem utopi hooodne penez a vysledek bude stat porad za ho*no!
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od Dacud »

paca píše:

to tech 170koni ani nenakrmis s takovou spotrebou... :D

to c4mel: nepremyslej nad vrakem a pockej si nez se naskytne neco lepsiho. chapu ze jses natesenej ale ja se s prvnim autem taky spalil a uz bych takovou chybu neudelal. ted jsem koupil ctvrte auto e36 323i dotazenou z nemecka od Fxe a jsem maximalne spokojen. dodelavam na nem jen drobnosti aby byl krasavec(i kdyz je i tak) raci si nasetri o trochu vic aby jsi nekoupil mrdku do ktere nacpes vic nez kdyby jsi koupil TOP STAV E36.

pises ze sem tam mala koroze, kardan, prevodovka a buch vi co tam je jeste... uz jen to ze to hnije tak bych to nebral.

PS: nechapu jak se nekdo muze zamilovat do vraku ve kterem utopi hooodne penez a vysledek bude stat porad za ho*no!
Lucifer

#167 Příspěvek od Lucifer »

paca píše:Tak je jasné že má dízl menší spotřebu než benziňák, ale ne určo poloviční jak píšeš. Já mám u 323i průměrnou spotřebu dle BC 7,2 l/100km a to jezdím i po Brně. Jenže až ti odejde něco na motoře, tak ušetřené peníze za naftu tam stejně narveš :wink:

No ale já to nešetřil jel jsem svižně celou cestu, koukni se na mapy.cz co je to za cestu z Karlových Varů do Ústí nad Labem. Je to cca 130km a jedeš asi přes 10měst nejezdim po dálnici totiž takže Teplice a Bílinu projíždím městem. Když bych jel předpisově tak to trvá 2 hodiny minule jsem to jel cca 50min a jel jsem za 6.3 to bylo měsíc zpátky. Chtěl bych vidět jak to zajedeš s benzínem do 8 litrů :) Já na tom BC viděl 9.3 a to bylo maximum, když jsem byl kravit na letišti a jezdil asi 3 hodiny s cihlou a trošku drifty ale víc se tam neukázalo, prostě s naftou ušetříš víc a navíc TDS je starší motor takže tolik tý drahý elektroniky a věcí nemá :) na servis je dražší než benzín ale já jsem vždycky chtěl naftu :D vyhovuje mi maximální krouťák odspodu
paca

#168 Příspěvek od paca »

hm, solidní čas, takový čas bych neměl ani na dálnici, protože 130km za 50 minut vychází průměrná rychlost 156km/h, což je na okresce + 10 měst dost dobrý čas, to jsi musel jet místama snad 250km/h :wink:
Lucifer

#169 Příspěvek od Lucifer »

No to jsem taky jel jak hovado :D Brzda plyn, mladá měla bejt v 8 ve škole páč jí dělá dálkově tak v sobotu, no a ráno chci nastartovat, jenže to auto jsem čestvě přivezl a byla tam baterka 56Ah na nafťáka hovno, no a nemohl jsem chytnout tak jsem musel vzít golfa jet koupit kabely a nakopnout na kabelech zaparknout golfa a jet baworem :D a taky jsme vyjížděli asi v 7 a měřil jsem si čas a fakt 50min :D ta cesta je potom tak z 30% čtyřproudovka tak tam jsem těch 200 měl ale já byl sám paf z toho že to prostě žere 6 litrů a jedu s tim 200 :driver:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nechci ti kazit radost, ale zkoušel jsi tu spotřebu měřit dotankováním? On BC rád kecá...
Lucifer

#171 Příspěvek od Lucifer »

Jakože co projedu zase dotankuju a spočítám podle ujetý vzdálenosti ?

Já vyjížděl s plnou 65l a podle bc TMTL:stavu litrů v nádrži jsem spočítal spotřebu a vim že mi to vycházelo 6.35litru asi na 100 ale jestli bc v bc kecá TMTL tak to netušim do nádrže jsem nekoukal :) ale na tu plnou jsem najel kolem 800km
gs500e

#172 Příspěvek od gs500e »

c4mel píše:no mě právě sere že to vrak není kro té převodovky... všechno ok aj ten mechanik řikal že je to škoda že je to jinak vpohodě auto a kdybych věděl že mě to vyjde tak na 6tisíc tak bych se fakt nerozmýšlel a jedu pro něj :-( no taky mu tam odešla dvojka

to je taky svinstvo, prodávat auto, které neřadí :mad: taková "nepodstatná" věc, a ty jedeš kdovíjakou dálku, to bych ho nakopal do řiti

anebo pokud je auták fakt pěkné krom té převodovky, tak mu zavolej že jsi zjištoval kolik tě vyjde výměna převodovky a řekni mu že to vyjde tak na 10-15tis, takže když ti dá takovou slevu, že auto bereš.
pak si to za bůro necháš opravit a ještě ti něco zbyde na další servis
shade741

#173 Příspěvek od shade741 »

c4mel píše:no mě právě sere že to vrak není kro té převodovky... všechno ok aj ten mechanik řikal že je to škoda že je to jinak vpohodě auto a kdybych věděl že mě to vyjde tak na 6tisíc tak bych se fakt nerozmýšlel a jedu pro něj :-( no taky mu tam odešla dvojka
Vyprdni se na to :wink: už jen že ti to neřekl dřív a tys tam jel takovou dálku je svinstvo, tohle není žádná blbost, na kterou si envzpomeneš.
paca

#174 Příspěvek od paca »

Lucifer píše:Já vyjížděl s plnou 65l a podle bc TMTL:stavu litrů v nádrži jsem spočítal spotřebu a vim že mi to vycházelo 6.35litru asi na 100 ale jestli bc v bc kecá TMTL tak to netušim do nádrže jsem nekoukal :) ale na tu plnou jsem najel kolem 800km

no jestli si najel na plnou 800 km, tak ti vychází průměrná spotřeba cca 8l/100km :wink:
Lucifer

#175 Příspěvek od Lucifer »

Jo to jo pak už to byla jízda ve městě a ještě furt v nádrži něco mám přes 10litrů snad tam je a už jsem s tim ujel 800km :)
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od Dacud »

Lucifer píše:Jakože co projedu zase dotankuju a spočítám podle ujetý vzdálenosti ?

Já vyjížděl s plnou 65l a podle bc TMTL:stavu litrů v nádrži jsem spočítal spotřebu a vim že mi to vycházelo 6.35litru asi na 100 ale jestli bc v bc kecá TMTL tak to netušim do nádrže jsem nekoukal :) ale na tu plnou jsem najel kolem 800km
kolik mas litru v nadrzi podle bc je jen orientacni. ale jinak se da pomoci funkce myslim 20 spotreba zkalibrovat.me ted bc promeruje o 0,2l/100km ale to uz je mucha. zalezi kde to dotankuju. spotrebu moc neresim jestli jedu za 7 nebo za 16... rad se svezu.
Lucifer

#177 Příspěvek od Lucifer »

No tam jsou 1 a 0 a jak se to kalibruje ? :O

Já tu spotřebu taky moc neřeším to bych si nekupoval 2.5 když bych chtěl hodně hrotit spotřebu, ale jde o to že i když jedu fakt pilu tak prostě jsem do 10l/100km a to je paráda s benzínem bych se já se svojí nohou nedostal pod 10 :)

Ale ono při dnešních cenách nafty je to finančně stejný jak 12/100benzínu :)
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Dacud »

jarda píše:Funkce 20*: KVBR: nnnn
nnnn = Koeficient měření spotřeby.
Tato funkce se používá ke kalibraci měření spotřeby paliva.
Koeficient je možno nastavit na hodnotu 750 až 1250. Výchozí hodnota je 1000.
V případě, že palubní počítač měří spotřebu nesprávně, nastavte koeficient podle následujícího vzorce:
nový koeficient = starý koeficient * ( reálná spotřeba / spotřeba na BC )
Pokud vypočítaný nový koeficient nespadá do rozsahu 750-1250
beann

#179 Příspěvek od beann »

matik píše:Nechci ti kazit radost :wink: Ale to jsem tady opravdu jedinej kdo si myslí že za ty prachy je to předražený ? Plus ty další nesrovnalosti ? :roll:

http://auto.bazos.cz/inzerat/13201610/B ... -mozna.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/13224863/BMW-325iA.php (škoda automatu)
http://auto.bazos.cz/inzerat/12475150/B ... PLACEN.php (škoda automatu)
http://auto.bazos.cz/inzerat/13202401/B ... EZ-EKO.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/13169675/BMW-E36-325i.php (sehnat kůži není problém :wink: )

spis ses asi jedinej, kdo si nevsim vybavy a motoru...

Nijak jsem nelustroval net....Tyto auta jsem našel během pěti minut :wink: Více trpělivosti a seženeš dobré auto :wink:
c4mel

#180 Příspěvek od c4mel »

gs500e píše:

to je taky svinstvo, prodávat auto, které neřadí :mad: taková "nepodstatná" věc, a ty jedeš kdovíjakou dálku, to bych ho nakopal do řiti

anebo pokud je auták fakt pěkné krom té převodovky, tak mu zavolej že jsi zjištoval kolik tě vyjde výměna převodovky a řekni mu že to vyjde tak na 10-15tis, takže když ti dá takovou slevu, že auto bereš.
pak si to za bůro necháš opravit a ještě ti něco zbyde na další servis

no právě že ani ta koroze tam nebyla jen na prahu v rožku maličko takže to nic není... no ten kardan sem nepoznal to poznal ten známý ale že jako to by bylo vklidu že to nebylo nic hrozného ale te spojky se bál a právě jak píšeš tak nějak bych to chtěl udělat prostě bych mu napsal že pokud to chce spravit at mi to dá za 35k a jel bych si pro něho... ptál sem se eště na e46klubu na to bávo pokud někdo nezná to bávo a ptal sem se aj na tu převodovku a ten jeden že měnil převodovku a aj s práci 6k tak to není kde jaká částka a když by mi dal tu slevu přes 10k tak zato opravím aj tu rez vklidu :D
Odpovědět