Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hezke kola pro socialni e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
zzeli

Re: Hezke kola pro socialni e65

#141 Příspěvek od zzeli »

JaraX píše:ale tady nejde vůbec o žádné tabulky, kllowaty, hodnoty zrychlení
Presne, ani o maximalni rychlost.
Proto mam v mondeu V6, v e38 4litr a v e65 bude 4,4. Proto tady Filozof porad sam sebe presvedcuje, ze ta 2,8 mu staci i kdyz ho to vnitrne sere uz nekolik let. Proto Arnie prodava s velkou ztratou 735i.
Jde o tu lehkost jizdy, bublani v nizkych otackach, nulove hlucnosti motoru, bez potreby podrazovani pro zrychleni ve vetsine pripadu. Neco co u mnoha automobilek ani nemas sanci poznat. A ani to tam neni potreba, protoze zbytek auta by k teto "polozce vybavy" nekorespondoval. Neco jako i30 N. Lidi co kupujou Hyudai si nekupujou silne motory a lidi co kupujou silne motory nekupujou Hyundai. Motor je zkratka polozka vybavy, ktera ma smysl u luxusnich aut a musi mit nejake parametry, aby to melo smysl. Pokud tam das slabsi, tak jezdis, ale ta vybava tam proste chybi a platis za to hlukem, nebo trepanim nebo premyslenim, jestli mas ty skodovce na dalnici uhnout atd. :D
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#142 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jaraxi, opakovat se nebudu na to co jsi udelal pro me jsem nekolikrat napsal i tady v tomhle vlakne, za to samo diky.
Jinak mozna by bylo dobry si ty L7 znovu poslechnout opatrnosti neni nikdy dost ;)
Ano 735 se musi moc tocit, nebere odspodu, lepsi koupit 745/750 to sem tady napsal asi 3x :))) Bohuzel ty penize za ruinu a auto jsou diametralni a pokud selektivne nechci "jedno" auto nevidim v 735 problem, ja bych si hi nekoupil, ale je to jak psal Kawaman kdyz to cloveku vyhovuje proc ne.
A L7 v e63 fakt hraje jako blitek a ne jalo audio, ale dost flamu.

Jestli to tady cte nekdo z TDI forum jak ohrnujete nos nad V8 3,6 musi to byt sranda, ale chapu to, jezdim v e70 4,8 a je to opravdu neco uzasnyho navic od 750 to ma zvuk a o to je to svezeni hezci daleko hezci.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne úte 01.01.2019 20:48, celkem upraveno 2 x.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Filozof

#143 Příspěvek od Filozof »

no tak pozor řeknu to snad jednou větou a jednoduše snad už mě někdo pochopil.
V roce 2013 - 2018 mi 728i s LPG vyhovovala díky levnému provozu i nákladům které jsem vyžadoval, jezdil jsem dlouhé štreky, což se ale změnilo tento rok v létě kdy dojíždím pár km a poskakuji kolem Vyškova dokola a dnes bych bral jedině 740i e38 nebo 745-750i e66.

A jinak vím jaké to je ten krásnej 8mi válec. Řídil jsem a užíval si kamarádovu 740i e38 kterou měl půjčenou a je pravda že ten krouták je moc fajn a samozřejmě je to lehčí jízda protože ten motor tomu sedne a ano 300koní a víc pro 2tunovou 7er je ideální a hlavně krouták který krásně tahá odspodu.

Ale taky existují 730i e65 co mají 170kw ta pojede ještě o velký kus hůře jako ta 3,6i V8 o které se zde bavíme s 200kw ta pojede o poznání lépe.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od JaraX »

no já bych si možná radši koupil 730i R6 než 735i V8, ona ta R6 je uplně jiny auto, je to komfortněji laděny, prostě něco jinyho. ale to je stejny jak v E38, kde bych si radši koupil 728i než 730i a 735i.

Arnie nebo nějaké E70 mi sem jezdí a mám naposloucháno, ješětě čekám na to foto nastavení logicu
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#145 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

To ode mne ted nechtej, to nedam, stav nedovoli. Jinak me slo o projev a proste e65 ho ma lepsi, ale e70 rozhodne neni o 10 lvl pozadu o to me prioritne slo. Kazdopadne L7 a ohne L7 to at radeji nikdo neporvnova to je akorat na zlost, pac si clovek mysli jak to hraje a pak slysi L7 v e65 a bude nutne nasranej, uplne mam strach Jardanovi pustit tu L7 v e70 u te moji obys 767 Profi vypadal tak spokojene, tak proc nekomu kazit sny ze :)
Jinak pisu z 99% z mobilu, tak to vypada ze pise tatar.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
TANN3R

#146 Příspěvek od TANN3R »

Sweden píše:
JaraX píše:- tannere ty tady nikomu nenabízej žádný termostaty, až mi dodáš ty na který čekám já ,tak můžeš :)
:D :D :D :lol:
:D
Nemůže být všechno hned, vždyť by si toho nikdo nevážil :D
kurevtor

#147 Příspěvek od kurevtor »

JaraXi, ty tvy neustaly reci tady o tom, ze mas cekacku 3 mesice, ze neberes petky, ze neberes diesely, ze neberes "auta bez potencialu", ze neberes holoty, ze neberes 735i apod. ti docela kurvi reputaci, nemyslis?

Ja to nekritizuju, naopak cenim lidi co jedou rovinu a reknou svoje naprimo a nemazou med kolem drzky a hlavne neslibujou prazdny hovna, ale tim tvym stylem si docela skodis podle me. Nic ve zlem.
Ja nepriklad se svoji naturou bych k tobe asi nemohl, moje ocekavani by bylo, ze me hned zacnes fotrovat za nedolitou vodu v ostrikovaci nebo ze je neco zanedbanyho a to ja nedavam.
Nechapej to spatne, ja rozumim tomu, ze musis hodne zakazniku otocit na pate uz ve dverich, a kazdy podnikatel si podle me muze vybirat sve zakazniky, ale je potreba to tu furt zduraznovat? Snejka jsem doporucil dvema lidem, tebe bych se bal byt jen doporucit, protoze bys ty lidi poslal do pici, ze si dovolili koupit auto bez dvojskel...

Vzdycky kdyz to tu pises, tak si rikam, ze az vydelam milion eur tak si z prdele koupim nejhorsi e61 520d chcanku v AAA a pojedu te s tim vytrolit, zda bys mi nedodelal LPG a klapku vyfuku pro sportovni zvuk a pak bych te zazaloval, ze jsi me odmitl, jako ty skurvydebilni buzeranti emericky, kterejm nechtel pekar-krestan upect dorty na gay svatbu :lol: :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od JaraX »

kurevtore,
škodím? čím si škodím? tím že mi ubyde zákazník s autem bez potencialu pro mě? nebo i nějakej jinej, tak at, hele sehnat lidi, prostory, knowhow, všecko je to nadliskej vykon, stejně jako to cely udržet v chodu, uhlidat, zrežirovat a pokud mi bude nějakej zákazník, tak budu jen rád, já má bych chtěl vyhovět všem, ale to nejde, na to nejsou kapacity a těch lidí je víc a víc.
nebo mi zkus poradit jak to mám jako dělat? mám brát všechny? nebo mám brát ty co beru to ted, ale nemám to dávat veřejně vědět? takže když si někdo koupí 735i v socce bez výbavy a nepřečtě si že tydle auta nedělám a pak s tím přijede, protože počítal že bude servisovat u jaraxe a já řeknu "sorry, neberu?". proto si myslím že je dobrý to vědět že, prostě ke mě s dieselem, sockou, vrakem neeee. nechci být jak Snejk abych měl za sebou vyměněnou dodávku N62dvojek, SBSR, IVM, radiatorů topení atd. mě baví dělat ty základní věci s těma unikama kapalin, nějaký ty retrofity do TOPky a dál se s tím netrápit, jelikož jak přesáhneš určitou mez co se na tom autě udělá/musí udělat, tak ti lidi ztratí radost z toho auta. já mám rád ty svoje zákazníky z daleka, co přijedou jednou za rok, nechaj tady 20-30k a zase se vidíme za rok s velkým usměvěm, a to mě baví nejvíc.
Ale jelikož to chci vyvíjet (i když mám strop 4-5 zaměstatnců, přes to jít nechci, kvalita by šla do sraček), tak si od tebe rád necham poradit jak to dělat, můžem tady o tom rozjet diskuzi.
mám třeba dlaždiče a ten dělá jen z pálenýho šamotu, prostě takový šamotový obkladačky/dlaždičky, nic jinyho ho nezajima, nebere, nedělá, atd. ale on je kurva dobrej, on z toho jednoho materialu dělá prostě všecko, od krbů přes pece, bazény, špalety, schody, balkony a lidi se o něj můžou porvat, právě kvuli té jeho zásadovosti ho chcou víc jak jinyho co řekne "dělám se vším, je mi to jedno"
Filozof

#149 Příspěvek od Filozof »

Mám v tomto případě stejný názor jako Kurevtor. Nevím prostě chápu že JARAX odmítá naftu a 5ky. Ale aby ještě selektoval 7er ikdyž to jsou e65 nevím no ....přijde mi to prostě přehnané a docela za hranou.

Věřím tomu kdyby nebylo tolik zákazníků tak jarax mluví jinak a klidně bych si na to vsadil. Běžný servis oleje tlumiče a kapaliny a případně něco vyměnit vždyt to je uplně stejné z 99procent u všech motorizací ... přeci když dojede borec ikdyby s 730i e65 že potřebuje vyměnit brzdy a olej s kapalinou tak jej neodmítnu jen kvuli motoru a že má na můj vkus malou výbavu ....to mi přijde opravdu fakt mimo... a to si vážím obou jaraxe i snejka ale prostě jsem servisák a dělám tedy jen 7er a tedy hlavně e65 ok beru a ještě to omezení na benzín dejme tomu ale dál už je to prostě za hranou ...

Chápu že pokud si někdo koupí hnuj ze kterého všechno teče a ještě je vidět jak se to válelo po poli že to dělat prostě jarax nechce když vidí nápis 730-735i apod ale tam se to dá domluvit že to nemá smysl .... at to dá na díly za 40k a koupí za kilo 745i a pak se dá stím něco dělat...

Chápu jaraxe v jeho ideálním světě jezdí stovky zákazníků v TOP e66 co mají hodnotu 400-600k a nic jiného ...nějaká VIP smetánka v individualech ... ale život je prostě trochu jinej a pokud jsem servisák měl bych mít nějaký strop co už je přehnané a měl bych brát i běžné zákazníky s auty za kilo apod.

snad jsem nikoho nen.sral zase :lol:
jardan

#150 Příspěvek od jardan »

to je tady furt dokola, tenhle by jsi nekoupil nikdy tohle a tenhle tohle já bych si třeba nikdy nekoupil oktávku nebo diesla a mám to cpát všem těm lidem co v tom jezdí ?
názory jaká sedma je dobrá jaká za to stojí apod jsem si už přečetl co tu jsou komentáře X měsíců zpátky proč to pořád opakovat ?
moc nechápu guru Jaraxe když pro něj není dobrý víceméně nic proč nejezdíš v něčem podobném jako kawaman ??
pak by ty připomínky vyzněly úplně jinak, protože jak třeba já se spokojím jen s něčím tak ty to máš stejně i když jsi o kousek dál
říkáte že za 200k se dá sehnat 745i s plynem v ňákým stavu ale že by ji tu někdo za tu cenu měl bych neřekl

já za ty rady jsem rád ostatně proto tu jsem ale tohle je už podle mě zbytečné pořád dokola opakovat to samí, nejsem zase úplný debil abych to nechápal co je už dávno psáno a pak když se zeptám na něco na co odpověď neznám tak je to jak kdybych "házel hrách na zeď"

..jinak asi se zdá že to Jarax špatně ventiluje ven což možná jo :D (zase tím lidem může ušetřit cestu), ale v zásadě s tím co dělá souhlasím taky podnikám a tý práce je tolik že já si ji taky vybírám podle toho která se mi chce a nechce dělat, ale taky podle lidí když je někdo kokot tak přeci pro něj nebudu dělat tím spíš když by se ten člověk měl pořád vracet ne ? neříkejte že by vás to bavilo s někým takovým jednat

Filozofe je jasný když nemáš do čeho píchnou tak vezmeš skoro jakoukoli práci na stromech prachy nejsou, ale ne zase nějaký fakt extrémy jelikož to Ti tak dokáže znepříjemnit život že pak nemáš chuť si jít dát ani jedno..,
to pak je lepši sedět doma a to Ti může nabízet klidně zlatý prase..
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#151 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jako souhlas v tom že kdybych hypoteticky pořídil nějakou 7er, nevím teď vůbec jestli se tam můžu dovolit vydat či nějak zkoušet objednávat - to kritérium pro přijetí je už hoodně ouzký 8-) ..jako lůno teenagerky :P
Ale jak to tu vnímám není to že by neměl ostatní 7er rád. Je to hlavně z kapacitních důvodů, ne? =čekačka 2 měsíce. Prostě je doba kdy si můžete z klientely vybírat což je pro živnostníka ideální situace, pro ostatní teda spíš s(h)ituace a jaký si podnikání nastavíte takový bude. Jak bylo zmíněno rád by člověk třeba vyhověl všem, ale jak to vidím v každým servise -> NESTÍHÁ SE :P Protože co? Aut jsou prostě 3 pr*ele..!
Sweden

#152 Příspěvek od Sweden »

Já Jaraxovu strategii chápu, drží si svojí klientelu a to mu stačí na vydělání peněz a pokrytí kapacity servisu. Je ve vlastním a nechce se mu cpát peníze do rozšíření prostor např., rozšířit prostory znamená zvýšit počet zaměstnanců, kvalitních zaměstnanců a to je problém další. Až ubude vip zákazníků tak začne řešit novou klientelu v podobě podřadnych e65, nedejbože e60 nebo nafťáků :D. Má prostě pootevřené vrátka co by kdy by. Jméno a nouhau má zajetý takže nebude problém. Forma jakou dává najevo to že tebe a tebe servisovat nebudu je rychlá, stručná, přímá a i pro blbce pochopitelná takže neztrácí svůj čas konzultacemi s potenciálními zákazníky které stejně servisovat nechce. Takže já mám se svým "vrakem" holt taky smolíka :D :D

Já to mám podobne, mohl bych koupit/uverovat dalších 5 kamionů, ale proč si dělat zlo když to doteď funguje a mě to baví, nemám rád nejistotu a peníze nejsou všechno.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od JaraX »

ach jooo, tak postupně
- ano filozofe, už jsem to tu psal, mám mraky zakazniku, čekačka není 2 měsíce, ale 6, ale lidi s průserem beru hned, to každý ví
- kdybych neměl dost práce, tak vezmu klidně i jiný auta, nafty apod
- nikde jsem nepsal že beru jen VIP auta Individualy, ale beru prostě auta co mají smysl, jezdí ke mě i sedmy za 120, 130 tisíc, jezdí ke mě E39ky, X5ky, X3ky, e90ky, atd. ale fakt nechci dělat auta typu "jaraxi, jaktože to zase nejede, jaktože se posralo tam to? jaktože tamto? nemůžem tu 735i nějak načipovat?" řeknu vám krásnej případ, ten člověk co mi prodal za 60k tu 745i že to moc žere a má ted dluhy si koupil E90 320d, že potřebuje šetřit, týden po tom co se v tom svezl to nechal načipovat, že s tím nejde jezdit, auto se cely po čipu zesralo, pak ještě zjistili že je KO DPF a dost možná i turbo, a že to je potřeba nějak pořešit, hned mi volal že je nepojízdnej at mu to vyřeším, a najednou jeho sen o šetření se rozplynul, auto nejede, nic neumí, ale vzdal se kvuli němu sedmy která jezdí bez problémů a nikdy ho nenechala viset. a já mu mám jako spravovat tu naftu?
- Sweden ja jsem neřekl že máš vrak, to tady psal Snejk, ja si počkám na osobní zhodnocení, uvidíme kolik se tam najde závad, ale máš dobrou výbavu, club kuži atd, takové auto má smysl,
- servis rozšiřujem, ted se naše řady rozrostly o další dva mechaniky, ale taky mám rodinu, tatíkovi ted našli raka, dneska je na operaci, a já se snažím už neřešit jen ty auta, stejně jsou pak lidi nevděční.
- přesně jak píše sweden, peníze nejsou vše, já taky chci přijít z dílny v pohodě, a né vynervovanej z toho co člověk udělal špatně, a vím že i kdybych měl 10 mechaniků, tak naplním jejich kapacitu, takže by se zase na někoho nedostalo.
- chápu že tady většina lidí maká pro peníze, já makám pro radost, pokud bych makal pro peníze, jdu do jinýho oboru, a nebo šidit :) ale když se rozčiluješ s naftákem, seš černej do hlavy k patě, pak na tom autě spravuješ zlomeny kabely, tak ti říkám že to pro mě žádná radost není.
- jardan ja bych si auto jako má kawaman zrovna nekoupil, pro mě je jeho interier neutulnej, a nikomu necpu ani nevnucuju v čem má jezdit, at si každej koupí co chce, sedmu, pětku, naftu, elektriku, slepicu. Já jen lidem říkam, hele, tady je sedma, umí to to a to, má to umět to a to, takle se to chová, pojd si to zkusit.
keki666

#154 Příspěvek od keki666 »

kluci, jen trochu odbocim zpět k tématu social kola :)

prohrabal jsem kopu fotek kol e65 ,ale nejak sem nenasel neco podobnyho 95 ale na 18 kolach. nemate nejak tip ? 19 kola nechci => komfort first. a chci mit co nejmin napadny auto :)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#155 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tohle nechapu, na 19" me auto funguje lepe nez na 17" Ono jsem to i nekde cetl, ze EDC/DD funguje od 18/19", tak nevim. Kazdopadne za me je ten komfort lepsi nez u 17". U tech 17" auto nevi co ma delat, aby se clovek uprepinal a stejne tam zadnej komfort neni.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od JaraX »

však jsem to psal 100x, EDC a 17" je nesmysl!
keki666

#157 Příspěvek od keki666 »

kluci já se ptal na 18ky , ne 17, to o tech 17+edc/dd jsem cetl,
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#158 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Zkusil bych Styling 124 z 5er - je jich všude hromada na prodej. Jsou relativně lehký a taky mají trochu konkávní tvar. Možná pak nenáročnej Styling 175 a 246, vše je v 18" a k tomu dostupný pneu :idea:

Btw. dotaz lze nějakým způsobem EDC podvozek snížit a zachovat jeho komfort? Nikdy jsem to pod zvedákem nestudoval, ale předpokládám že tam jsou klasický pružiny tak výměnou za nějaký -30 by to ještě nefungovalo? :idea:
Naposledy upravil(a) Totic dne stř 02.01.2019 15:03, celkem upraveno 1 x.
zzeli

#159 Příspěvek od zzeli »

Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#160 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Totic: a proč bys to dělal, vždyť bys to nejlepší na tom podvozku zabil !

Jinak oni jdou zamenit kola z E60 atp ? To tam nemusis ani davat ten plastovej vyrovnavaci krouzek ? Roztec je jasna ale co ten stred ?
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Odpovědět