A ještě jeden dotaz na tebe Harry002. Ty máš doma OEM AE pro e39. Jestli je ještě máš. Změřil by si mi průměr toho kroužku ? Kdyžtak jestli by si měl fotku profilu toho jednoho kroužku ? Je to kulatina ? díky

Jinak já našel tohlepaveld píše:Můžeš to udělat ještě uplně jinak - vyhodit sklíčkou, vyhodit čočku a místo ní tam dát bixenonovou čočku. Před tou to sklíčkou mít nemusíš.
A to jsou komplet jiný světla ? Nebo jen paraboly s čočkou jsou jinačí ?Jamall píše:jinak origo xenonová sada do e36 existuje. Jendou v životě jsme ji viděl. Světla jsou stejná, jako klasické H1, ale s tím, že zadní část je celá z litého hliníku s žebrováním
Přesně tak, jediná světla co měla original xenony i s homologací jsou světla Hella Celis.paveld píše:Podle mě jedinný origo xenony do e36 jsou ty Hella Cellis. Jinak pokud kupovat na dobastlení bixenonovou čočku, tak lepší origo z jinýho auta a od normálního výrobce (Hella a tak), než tohle v odkaze výše.
Ano, ta čočka je sice malá, někomu se třeba nelíbí zakončení těch kroužků a tak, ale je to přesně tak jak říkáš, jsou to jediná legální xenonová světla na E36.Lucifer píše:No mě se právě cellisy nelíbí. Nelíbí se mi protože je ta čočka hrozně v tom světle malinká a utopená oproti originálu.
Jinak jde o to mít to určitě legální. Ostřiky není problém dodělat a automatickou regulaci taky. Ale tím způsobem, že se dá koupit nějakej obvod nevim teď jak se jmenuje ani kolik to stálo. Ale ten obvod se napojí na manuální regulaci světel. A při rozsvícení ten obvod dá povel, aby světla sjely na nejnižší hodnotu a zase vyjely do původní polohy kde jsou právě nastavený manuálně.
Jak ty to myslíš s dodatečnou homologací ?
Proto se mi nelíbí. Jsou malinký oproti originálu.
To ano, základ jsou ostřiky a aut. naklápění, a pak homologace světel, a pak už má člověk klid, protože do puntiku splňuje vyhlášku, takže žádný problém na STK a s policii. Je to jen o tom vědět, jak na to.Lucifer píše:Tak já je tam taky měl jenže několik dost vysokejch pokut a už hrozba odebrání řidičáku jen za blbý xenony mě donutila je vyndatAle už právě řeším cestu abych je už vyndat nemusel
Není problém vyrobit světla na míru i s homologací jako mají Hella Celis.Lucifer píše:Přesně tak ostřiky byly origa s těma by nehrozil problém. S automatickou regulací. Ta se dá vymyslet taky. Ale jen mě trápí jak udělat ty homologovaný světla. Jinou cestou než jsou cellisy. A i kdyby kupovat je jen pro to abych si z nich např vzal parabolu s krytem světla + přední sklo kde je vyraženej nebo vyleptanej ten znáček homologace je totální kokotina jsou drahý jak prase