Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#12441 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

horan píše:Středa se blíží ke konci a nic.
ještě aby tak chudákovi vyčorovali ten kufr s prachama :Policie: :mrgreen:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
kurevtor

#12442 Příspěvek od kurevtor »

Pajk85 píše:Bulhar 750 … ta by stála za to zachránit.
jako skoro jo, kompozice 1 s drevenym volantem a cernou stropnici je fakt strop... Navic to ma bez odfuku ty sedacky takze interier porad zvladne byt "jako novej".

jaris: jo no, podlozky na kolech to jsou strasny obstrukce. :lol: Nespletl sis slovo?
Jaris330D

#12443 Příspěvek od Jaris330D »

Myslis obstrukce? U nekoho je to nekonecne planovani sprevne sirky a typu podlozek, ktere muze vest k neustavicnym dohadum nebo neuspechum.
kurevtor

#12444 Příspěvek od kurevtor »

no Jarisi, tak jsi právě prokázal neznalost významu slova obstrukce :lol: Obstrukce je aktivní snaha zmařit proces nebo výsledek. To, že se někdo s něčim na svym autě pachtí a ladí to, není, i přes možné dílčí neúspěchy nebo problémy, obstrukcí.

No nic jedeme dál. :lol:

Dneska cejtim v kostech, že se někdě děje business schůzka na úrovni. Jsem jako na trní a pln očekávání ohledně novinek.

PS: četl jsem v inzerci ten JaraXovo příběh s odkurvenym motorem na cabriu. Tohle Jaraxovi fakt nepřeju :( Ale zároveň se obávám, že četl-li to Filozof tak už nikdy nenechá auto na volnoběh resp. z toho bude mít extra hrachy a je to další z věcí co se bude furt dokola řešit a brzy přijde se zlepšovákem - automatickym chcípačem motoru pro případ běhu na volnoběh po 1000 sekundách.
horan

#12445 Příspěvek od horan »

kurevtor píše: Dneska cejtim v kostech, že se někdě děje business schůzka na úrovni. Jsem jako na trní a pln očekávání ohledně novinek.
Myslíš jako zamčené dveře, ochranka, rušičky signálu, odstřelovači na střechách.....?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#12446 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

oběd rozbíf se svatým otcem ?? :biggrin: :smich2: :smich:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Jaris330D

#12447 Příspěvek od Jaris330D »

Kurevtore: to jak umrela N62 Jaraxovi me taky zaskocilo. Nemel jsem ani tucha, ze se to takhle muze zesrat. Nejdelsi popojizdeni v kolone jsem zazil 2 hodiny na Slovensku kousek pred Rožumberkom. Popojizdelo se krokem, protoze to byla kolona jako prase. 8 hodin na vlnobeh to je kurva slusna doba :(.
kurevtor

#12448 Příspěvek od kurevtor »

mne to prekvapilo taky dost... Jaraxe je mi docela lito, urcite si on tohle nezaslouzil, aby mu nekdo karu, kterou si pipla takhle poslal do hoven. Zaroven ja fakt nechci vyvolavat hadky nebo provokovat, a proto jsem se na to neptal primo v inzeratu, ale pise se tam volnobeh 2-2,5 hodiny. Ja nerozumim tomu, proc by motor nemel tohle vydrzet. I kdyby to bylo tech 6 hodin tak i pres stari nechapu, proc by ho to melo oddelat. A tim smeruji k dotazu: nebezelo to nahodou na LPG? Nema to snizenej termostat?
HyndaDan

#12449 Příspěvek od HyndaDan »

Hele co vim, tak LPG v tom autě neni.
Sníženej termostat asi jo, ale to určitě nebudou věci, který by na to měli vliv.

Ale jak bylo napsáno v inzerátu, na volnoběh ten motor nemá takovou mazací schopnost.

Další věc je, že pro ideální spalování potřebuje být motor v tahu. Když se jen převaluje na volnoběh, dochází k nedokonalému spalování a zbytky benzínu omývají olejový film.

Takže kombinace nespáleného benzínu, který omývá olejový film + nižší otáčky, při kterých se ten film nedokáže dostatečně obnovovat vedla k přidření válce. Toť má teorie amátérského nadšence.

Vaculík má pěkný video, sice o studené naftě, ale pár věcí je společných.
e66 750Li
kurevtor

#12450 Příspěvek od kurevtor »

takže když nastartuju na dvorku superba tak mu v motoru prší, no to jsou věci :D
HyndaDan píše: Sníženej termostat asi jo, ale to určitě nebudou věci, který by na to měli vliv.

...

Když se jen převaluje na volnoběh, dochází k nedokonalému spalování a zbytky benzínu omývají olejový film.
Sníženej termostat teda stopro nemá vliv na přidření kvůli nedokonalému spalovaní. Neni v tom trochu rozpor?
Nemůže to bejt třeba tak, že i z toho důvodu ten motor chladí tak vysoko? Aby právě skvěle spaloval?

Jako nevim, jen se ptam. Možná jsem úplně mimo, ale prostě bych čekal, že ten motor v BMW roky vyvíjeli a testovali a věděli přesně jaká teplota je optimální, aby to ve válci blaflo, když k tomu museli počítat vyprodukovaný gramy CO2 na kilometr průměrně a miliardu dalších hodnot.
HyndaDan

#12451 Příspěvek od HyndaDan »

Tak jasně, že ten motor má zvedlou teplotu, aby ušetřil něco málo na palivu a emisích. Ale ten rozdíl je znatelnej asi leda v laborce.

A jestli běží na 95° nebo 105°, taky neudělá rozdíl mezi životem a smrtí.

Spíš bude problém v tom, že na volnoběh se motor točí lehce a není tam žádný protitlak. Jak jsem psal, když je motor v tahu, spaluje nejlíp. Proto taky všechny nový auta mají tendenci motory strašně podtáčet.

Další problém je příměs ethanolu.
Třeba, kdyby to běželo na plyn, tak by to ten motor přežil :lol: :lol:
e66 750Li
fishmaker Moderátor
Moderátor

#12453 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

ettore : se divim, že si nedali trochu práce ve Fotokrámu a nevymazali to červený autíčko :D
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Jaris330D

#12454 Příspěvek od Jaris330D »

Me sviti taky :lol:. Nejak jsem si nenasel cas vymazat interval. :roll:
kurevtor

#12455 Příspěvek od kurevtor »

fish: podle me to v tom bazaru ani nevi, ze tam ta ikona je nebo co znamena :D
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#12456 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

2021-10-01_175945.jpg
2021-10-01_175945.jpg (193.24 KiB) Zobrazeno 1333 x
xaler ?????zkus ho ;)
jazet

#12457 Příspěvek od jazet »

martin440 píše:
2021-10-01_175945.jpg
xaler ?????zkus ho ;)
Ať si o xalerovi myslím lecos, tak už tu asi 20 krát napsal, že další sedmu kupovat nechce, tak že tohle mi fakt hlava nebere :shock:.
Jo a mimochodem jak to bylo s tím jaraxovym volnobehem? Jsi tvrdil, že jsi s ním mluvil a prej 8 až 9 hodin a pak se ukázalo, že bylo všechno asi trochu jinak. Kdo si teda vymýšlí? Nechci to tu pitvat, ptal jsem se tě v jiným vlakne, ale tam jsem odpověď nedostal.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#12458 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

jazet.... mluvil sem s ním ohledně tý mý "roury" a mezi řečí se mi o tom zmínil že 8-9 .... jestli to tak je, nebo není, nevím......(záznam hovoru sem dávat nemusím, že ne ? ) jo a když chceš odpověď od někoho ....musíš ho taky nějak označit , aby dotyčný věděl, že otázka patří jemu ;) :D už ani nevim kde to bylo .....

Xaler určitě pochopil, že je to pokus o vtip...i když ta jeho anabáze určitě vtipná není a vůbec mu to nezávidím.... ale každý svého štěstí strůjce....já vim že sem rejpavá čubka :rock: :smich2: ..jinej už nebudu ...ale nemyslím to zle ....
jazet

#12459 Příspěvek od jazet »

O.K.
soukupadam

#12460 Příspěvek od soukupadam »

Tý Jaraxovo káry škoda. Ale auto se občas posere, to bejvá. Kdoví kde to lítalo bokem. Jinak velryba v kabriu je hodně povedená.
Odpovědět