Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Moje nova 760li
- vlastnemec
Už ho nechte, taky jsem první bmw koupil bez diag. a stálo mě to 35tis nakonec, ale cena byla přívětivá tak se to vyplatilo.
Co se týče reklamace nějaké zmínky skrytých vad v NOZ jsou ze srndy bych právníka využil, ale nečekej zázrak, soudy fungují stále stejně, zkusit je pořádně postrašit, ale budou zase jen náklady, které můžeš vrazit do oprav automatu.
Jinak převodovku řeš u někoho kdo tomu rozumí a dělá je včetně kvalitní diagnostiky která je základ všeho nehleď jak daleko to povezeš.
Co se týče reklamace nějaké zmínky skrytých vad v NOZ jsou ze srndy bych právníka využil, ale nečekej zázrak, soudy fungují stále stejně, zkusit je pořádně postrašit, ale budou zase jen náklady, které můžeš vrazit do oprav automatu.
Jinak převodovku řeš u někoho kdo tomu rozumí a dělá je včetně kvalitní diagnostiky která je základ všeho nehleď jak daleko to povezeš.
Porad se s pravnikem, ale soudit se nema cenu, pokud chces s autem jezdit. Max at jim pravnik posle dopis s hrozbou zaloby a mozna couvnou a budou se chtit dohodnout.
Jinak ta prevodovka urcite vydrzi vic nez 150tis km. Ja mam v moji 760 na tacho 260tis km a prevodovka v poho. Hlavne 6hp26 se davala i do Alpiny B7, ktera ma 700Nm.
Drzim palce, at to dopadne co nejlepe pro tebe!!!!
Jinak ta prevodovka urcite vydrzi vic nez 150tis km. Ja mam v moji 760 na tacho 260tis km a prevodovka v poho. Hlavne 6hp26 se davala i do Alpiny B7, ktera ma 700Nm.
Drzim palce, at to dopadne co nejlepe pro tebe!!!!
Po bitve je kazdy general,jak by napsal Jara,same hovna...Jak chces dat nejakou zaruku na auto stare deset let ?Bazarnik taky neni jasnovidec,kdo s tim kde jak jezdil.(nezastavam se jich)Koupil si srot,oprava balik,zbav se toho a kup neco jineho.Proto se prodavaji auta v PC 3mega za desetinu,lidi nemaji na beznou udrzbu,provoz,opravy,lepi to jak se da a pak to prodaji.Tebe,jako dalsiho majitele cekaji jen naklady.Proto se dobre auta,myslim tim zachovale a udrzovane,do bazaru vubec nedostanou.V bazarech stoji nalestene sroty ktere smrtelnik neodhali.Spravedlivost neexistuje,stim pocitej.
Jsem ze Stribce,ne to u trebone.
Vracet to nechci ,to auto je v moc peknem stavu,a jestli mam neco vrazit do prevodovky,tak holt vrazim.
Ma to i poctivy km,vim komu to auto patrilo,a dotycna s tim jezdila minimalne,temer vubec,pak rok a pul jednatel asi teto firmy,a ted tyden ja...
Holt se to stava no,i kdyby mi to nekdo pred koupi prolezl,stejne bych ho vzal.
V DE jsou na prodej od 10000e, a vse to ma o min 100tis vic km. To pak musej bejt uplny pasti.
Jestli dam 50000do opravy prevodovky a budu mit na dalsich xtisic km pokoj,tak to klidne dam,ta cena toho auto si myslim ze je porad dobra.
P.
Vracet to nechci ,to auto je v moc peknem stavu,a jestli mam neco vrazit do prevodovky,tak holt vrazim.
Ma to i poctivy km,vim komu to auto patrilo,a dotycna s tim jezdila minimalne,temer vubec,pak rok a pul jednatel asi teto firmy,a ted tyden ja...
Holt se to stava no,i kdyby mi to nekdo pred koupi prolezl,stejne bych ho vzal.
V DE jsou na prodej od 10000e, a vse to ma o min 100tis vic km. To pak musej bejt uplny pasti.
Jestli dam 50000do opravy prevodovky a budu mit na dalsich xtisic km pokoj,tak to klidne dam,ta cena toho auto si myslim ze je porad dobra.
P.
Je pravda, že kupovat auto bez diagnostiky může být průser. Ale přiznejme si, že plno lídí opravdu první auto také koupí. Ani já jsem nebyl výjimkou.
Osobně jsem slyšel chválu od několika lidí na pana Antla z Olomouce (http://www.opravaprevodovky.cz/). Pracuje s amíkama, kteří ladí převodovky a vyrábějí si vlastní odolnější věci atd.
ZF Pakra Jihlava jako výrobce převodovek, je asi taky v pohodě.
Zkušenost nemám žádnou, převodovku jsem nepotřeboval řešit. Ale pokud bych ji musel řešit, asi bych jel za Antlem. Ikdyž na druhou stranu mi známý říkal, že byl v ZF, první FA byla sice dražší ale pak dostal poměrně slušnou zákaznickou slevu.
Osobně jsem slyšel chválu od několika lidí na pana Antla z Olomouce (http://www.opravaprevodovky.cz/). Pracuje s amíkama, kteří ladí převodovky a vyrábějí si vlastní odolnější věci atd.
ZF Pakra Jihlava jako výrobce převodovek, je asi taky v pohodě.
Zkušenost nemám žádnou, převodovku jsem nepotřeboval řešit. Ale pokud bych ji musel řešit, asi bych jel za Antlem. Ikdyž na druhou stranu mi známý říkal, že byl v ZF, první FA byla sice dražší ale pak dostal poměrně slušnou zákaznickou slevu.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
jozin7 píše:Po bitve je kazdy general,jak by napsal Jara,same hovna...Jak chces dat nejakou zaruku na auto stare deset let ?Bazarnik taky neni jasnovidec,kdo s tim kde jak jezdil.(nezastavam se jich)Koupil si srot,oprava balik,zbav se toho a kup neco jineho.Proto se prodavaji auta v PC 3mega za desetinu,lidi nemaji na beznou udrzbu,provoz,opravy,lepi to jak se da a pak to prodaji.Tebe,jako dalsiho majitele cekaji jen naklady.Proto se dobre auta,myslim tim zachovale a udrzovane,do bazaru vubec nedostanou.V bazarech stoji nalestene sroty ktere smrtelnik neodhali.Spravedlivost neexistuje,stim pocitej.
s tímhle bych nesouhlasil... to, že se vysypala převodovka přece neznamená, že koupil šrot? Když se toho teď zbaví tak akorát prodělá prachy a ještě bude bez auta. A že Pilsenera čekají nějaké investice je a bylo jasné už před koupí ne? Vybral si to nej nej nej takže s nějakými výdaji určitě počítal. Prostě to, že odešla převodovka je podle mě celkem normální, nešťastný je "pouze" to načasování a chování prodejce..
Rozhodnutí převodovku opravit a auto si nechat je podle mě racionální. Prostě se to spraví a snad bude na další roky klid.
Otázkou spíš je co s tim bazarem, tohle prostě byla past, o to víc je to pro Pilsenera nepříjemné.. kdyby se to stalo třeba za rok tak co? No tak se to opraví a život jde dál, ne?
Opravit prevodovku a auto si nechat je urcite nejlepsi napad. S prodejcem stejne nic nenadela, pokud se s tim autem nechce na nejakou dobu rozloucit, nez ho prohledne soudni znalec, probehne soud atd.
Jinak ja nesouhlasim, ze by mela byt past kupovat auto, ktere ma o 100tis vic nez tvoje. Jak uz tady bylo napsano, zalezi na aktualnim stavu auta, pokud se o nej predchozi majitel staral a nic nezanedbaval, tak verim tomu, ze muze byt v cajku sedma s 500tis km. Ja mam namotano 260tis na tacho a myslim ze to auto je v poradku.
Jinak ja nesouhlasim, ze by mela byt past kupovat auto, ktere ma o 100tis vic nez tvoje. Jak uz tady bylo napsano, zalezi na aktualnim stavu auta, pokud se o nej predchozi majitel staral a nic nezanedbaval, tak verim tomu, ze muze byt v cajku sedma s 500tis km. Ja mam namotano 260tis na tacho a myslim ze to auto je v poradku.
Hlavne by se mu na to auto mel konecne nekdo podivat, aby za mesic neresil olej ve vode treba. Jestli to ma najeto tak malo a ten nekdo zrusil prevodovku ve 150 tis km, tak mohl klidne zrusit i neco jinyho. Je dobry vedet, co cloveka ceka. A v takovymhle stadiu je porad jeste mozny pomerne uspesne resit odstoupeni od smlouvy kvuli skryte vade. Zvlast jestli tam bude dalsich par skrytejch veci v oku nelahodici cene opravy.