Cusky - mám problém asi jako kazdy s E36 - repro . Koupil jsem sadu SONY Xplod 2x 10cm dozadu, a 2x 13cm dopredu + mám radio SONY XPLOD - CDX-GT612U. Ve fabii sem mel vpredu orig. Skoda a vzadu ovaly PIONEER + radio SONY CDX-GT500 a hrálo to super prosím o radu jak to auto ozvucit, na koho se obratit nebo proste stim neco udelat. No a kolik by to vsechno stálo nechci zase repro za 20K!!! Diky moc predem za rady a pomoc E36 sedan r.v. 95
Lukybar píše:Cusky - mám problém asi jako kazdy s E36 - repro . Koupil jsem sadu SONY Xplod 2x 10cm dozadu, a 2x 13cm dopredu + mám radio SONY XPLOD - CDX-GT612U. Ve fabii sem mel vpredu orig. Skoda a vzadu ovaly PIONEER + radio SONY CDX-GT500 a hrálo to super prosím o radu jak to auto ozvucit, na koho se obratit nebo proste stim neco udelat. No a kolik by to vsechno stálo nechci zase repro za 20K!!! Diky moc predem za rady a pomoc E36 sedan r.v. 95
Lukybar píše:Cusky - mám problém asi jako kazdy s E36 - repro . Koupil jsem sadu SONY Xplod 2x 10cm dozadu, a 2x 13cm dopredu + mám radio SONY XPLOD - CDX-GT612U. Ve fabii sem mel vpredu orig. Skoda a vzadu ovaly PIONEER + radio SONY CDX-GT500 a hrálo to super prosím o radu jak to auto ozvucit, na koho se obratit nebo proste stim neco udelat. No a kolik by to vsechno stálo nechci zase repro za 20K!!! Diky moc predem za rady a pomoc E36 sedan r.v. 95
X-plod no nic, problém je ale ve dveřích. Měla jako první ze škodovek dobrej zvuk..... přečti si to téma celé a budeš chytřejší... i kdyby si tam dal repro za 100k za by to nehrálo líp....
Slid píše:já nechápu proč jsou zde pořád ty same dotazy.
Lukybar: přečetl sis to téma celé
2 Slid: Jasne, ze si to neprecetl
2 Lukybar: Poloz si nasledujici otazky
1) Co od toho presne cekam?
2) Kolik chci investovat?
3) Zvladnu pripadnou slozitejsi montaz sam? Mam na to cas, zazemi a know-how?
Az budes znat odpovedi, napis mi soukromou zpravu, mozna trosku poradim.
Mám dotaz v mém E36 cupe mám ve předu 13cm sony (vim sou hrozny ale byly za dobrou cenu ) a vzadu mám 16cm od pioneeru .... radio mám sencor (vim taky hruza ale mám i jiny vydaje a puvodni radio nešlo odblokovat) a mám problém hlasitost vcelku ujde ale basy.....basy nejsou nikde ......tak sem si řekl ze koupim neakej nejlevnejsi sobwoofer a zesilovač jenže jakej abych k tomu napojil vsechny 4 repra ....budu muset koupit 4 nebo mě bude stacit 2k analovej vubec se v těch autozesilovacich nevyznám . mužete mě něakej třeba doporucit nebpo jak vyresit mou situaci aby repro mělo basy.....ale nechci něakej extrem ........ díky
mohl by mě někdo nastínit kudy vedou kabely od rádia do zadu do original zesilovače od BMW a zpět ? chtěl bych je vyměnit za lepší protože se chystám měnit i zesilovač . dik
kabely vedou pod kobercem pod řidičem ale když budeš dávat novej zesík tak musíš stejně natáhnout nové kabely nejspíš o větším průměru a natáhneš si je jak budeš potřebovat
Danny píše:kabely vedou pod kobercem pod řidičem ale když budeš dávat novej zesík tak musíš stejně natáhnout nové kabely nejspíš o větším průměru a natáhneš si je jak budeš potřebovat
Nové kabely bych neřešil pokud necháš origo repro, nebo aspoň originální rozměr repra. Origo pruměr kablu jsou 0,5mm a to bohatě stačí, pač zvládnou proud kolem 10A.....
Danny píše:kabely vedou pod kobercem pod řidičem ale když budeš dávat novej zesík tak musíš stejně natáhnout nové kabely nejspíš o větším průměru a natáhneš si je jak budeš potřebovat
Nové kabely bych neřešil pokud necháš origo repro, nebo aspoň originální rozměr repra. Origo pruměr kablu jsou 0,5mm a to bohatě stačí, pač zvládnou proud kolem 10A.....
Já jen že jsem do zadního plata místo origo repro narval repro viz.odkaz níže. A nepozoruju žádné ůbytek či zkreslení bo něco podobného...ale až budu dávat SUB tak určitě dám silnější.
mno už mám zesilovač ale ted jak stěma kabelema ....rozvedu si je kudy budu chtit.....jenze kudy ? mohli byste me napsat kudy je mate vedeny ? jenom tak pro inspiraci ...... abych nekuchal pulku auta ? a ještě bych měl dotaz jak zapojit do 4 kanalovýho zesiku přední 2 repra + zadní 2 repra a eventuelne potom sobwoofer ?
atimen píše:mno už mám zesilovač ale ted jak stěma kabelema ....rozvedu si je kudy budu chtit.....jenze kudy ? mohli byste me napsat kudy je mate vedeny ? jenom tak pro inspiraci ...... abych nekuchal pulku auta ? a ještě bych měl dotaz jak zapojit do 4 kanalovýho zesiku přední 2 repra + zadní 2 repra a eventuelne potom sobwoofer ?
na čtyřkanál nezapojíš přední + zadní + SW. Zapojíš bude předek a zadek, nebo předek a SW nebo zadek a SW. když bys to chtěl zapojit vše na jeden zesík musel bys mít pětikanál nebo šestikanál
aha no ja sem si rikal ze to stim 4 kanalem nevyjde nicmeně byl za very good cenu ...ale kdyz dam kvalitni repro do predu i do zadu tak sobwoofer ani snad nebude potreba
no já bych se toho SW nebál, rozhodne bych hodil do kufru SW a na zesík bych pustíl SW a jeden pár repro je to můj osobní názor, nebo kup ještě dvoukanál nebo monoblok na SW a máš to poháněný všechno
Mám řešení které není pro někoho uplně čisté ale je plně funkční a nehrozí žádné zničení aparátu a tak. Je potřeba mít 4kanálový zesilovač který funguje a je stabilní do impedance 2ohmy. dále musíš mít repro s impedancí 4ohmy když zapojíš 2repra paralelně tak máš vyslednou impedanci 2ohmy. A to můžeš připojit na zesák tak že přední repro napojíš na výstup 1kanál pravá strana, zadní repro napojíš na levý stranu 1 kanálu. Jedniná nevýhoda je že ti nebude fungovat balance ale jen vyvážení přední nebo zadní strany které ovládáš funkci balance na autorádiu. A díky tomuto zapojení ti zbyde 2kanál zesilovače na cokoliv, v tvém případě SUB. Měl jsem to tak v bývalém autě VW Jetta a ted se to tak chystám zapojit do stříbrňáka....klidně se ptejte, nebo kritizujte