Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zugy

Re: Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

#121 Příspěvek od Zugy »

Buldo . U allianz
Filozof

#122 Příspěvek od Filozof »

jak řeší pojištovna havarijní když vám odejdou třeba přední tlumiče vlivem díry na silnici ?
Normálně zaplatí tlumič za 50k ? když ukážete díru a jak vám teče tlumič ?
Případně jinej problém kterej by se mohl krýt stím že je to prostě opotřebené ?

Docela by mě zajímalo jak se taková věc řeší. Když tlumič je vlastně spotřební věc ale u 750il e66 je docela pálka ...

Případně škráblé dveře od hovada ... oprava 5-20k jak kdo a když je spoluučast 5tis nebo podobně moc se tyto drobnější věci nevyplatí ..

Já mám starou 728i e38 a platím povin. ručení s komplet sklama AXA za 3,2K.
Což je fajn.
Zugy

#123 Příspěvek od Zugy »

S Tim tlumičem dobra otázka. Nemam zkušenost. Ale dá se zjistit. Jinak když te někdo škrábne a mas v hav pojištěnou havárii či vandalismus (hlasis PČR ) tak když bude škoda 20k a spoluúčast 5k tak normalne dostaneš 15k . Tedy v případe ocenění škody na 20k likvidatorem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od JaraX »

- přední EDC tlumič pro DD stojí do 25k, ne 50k, myslím že pokud nebude poškozený jen tlumič ale třeba i kolo, guma atd, tak to zaplatí,
- když mi někdo nacouval do narazniku a ujel, tak jsem dostal 12,5 - 5k spoluučast, tzn 7,5k a za to jsem opravil, pokud by byl ale jen na lak tak se to nevyplatí.
Zugy

#125 Příspěvek od Zugy »

Tak sem pátral k zem tlumicum. V hav j3 obecne vozidlo pojištěno na nahodilou událost. Čili v teoreticke rovině muže pojišťovna plnit i poškozeny tlumič vlivem prejeti díry. Nicméně je to velmi individuální a záleží na prozkoumání likvidatorem . Jestli se tlumic nepoškodíl třeba proto , že už byl ve špatném stavu a jestli se poškodil opravdu prejetim díry. Takže záleží na posouzení likvidátora . Ale za určitých okolností je to likvidní záležitost.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od JaraX »

jj prostě pokud auto bude mít 300k najeto a bude KO jen tlumič, tak tě pošlou někam, ale pokud budeš mít ještě koplej disk, tak se o tom dá bavit.
nedávno jsem tu měl E66 co nedala přednost, tlumič byl ohlej a zaplatili to.
Filozof

#127 Příspěvek od Filozof »

No klasika pokud člověk není suverén a trochu více asertivní či agresivní tak sváma všechny pojištovny vyjebou ...je to klasika v ČR co jsem slyšel za příběhy je to neuvěřitelný všeobecně.

Takže se jen hádat a řešit atd. Prostě je to boj aby každej dosáhl svého.

Auto muže mít 3kila najeto ale klidně nové přední tlumiče a vyjebe stím díru a bude tlumič v háji ...a čekat na nějakého hnidopicha co pracuje pro pojištovnu aby vás jen ojebali o prachy ... tak vidím že to není v této džungli tak jednoduchý ...

Mě osobně to netrápí mám starou e38 a všechny hovada co mi odřou auto musím lepit ze svého...
Ale mít pěknou e65 a dál tak jistě pojistka musí být a silná nátura na hádky s pojištovákama.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od JaraX »

stačí mit člověka co se o postará, já třeba svým zakazníkům pojistné udalosti vyřizuju, a prostě o nic nestarají, nekomunikuji s pojištovnou a nemusí se bát že jim něco pojištovna nezaplatí, a tak by to mělo být. chci svým zákazníkům nabízet full service, aby nemuseli řešit nic ohledně auta, poradit jim s pojištěním atd. stačí mít dobrého člověka co se ti o auto stará a je to. já zase mám takle třeba doktorku, ona se o mě stará ve všech oblastech, pošle si mě kam potřebuje atd.
Zugy

#129 Příspěvek od Zugy »

Jasne. Ale likvidátor není blb a pozná jestli je novej tlumic. Popřípadě to nějak dolzis ze servisu. Na druhou stranu zase lidi zkouší sposty pojistných podvodů. Jasne ze nikdo nechce platit pokud to není prokazatelný.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od JaraX »

jj to co mechoši a lidi zkouší je až neuvěřitelný, se pak nedivím že nechcou platit.
a i sem občas dojede nějakej chytrák a řekne že na pojistku chce spravit ještě toto a tamto a tamto.

pokud bys novej EDC tlumič rozbil v díře tak bud klidnej, to by to auto muselo být na sračku, mít rozdrcený kolo a zlomený ramena, na E65 jsou EDC tlumiče večný, mam i auta co mají 700k najeto a původní tlumiče, já jsem měnil jen asi 2 že byli vychcaný. a bud v klidu, nikdo z nás tady si nekoupí novej EDC tlumič, prostě si zas koupíš za 4ku jetej a ten ti zaplatí i ta pojištovna.
bulda1

#131 Příspěvek od bulda1 »

Já platím u Kooperativa cca 23 tis komplet a to mě přijde celkem dost.
Filozof

#132 Příspěvek od Filozof »

za 5let máš další e65ku ... jen za cenu pojistky. :lol:
laik

#133 Příspěvek od laik »

Já mám tzv. malý havarijko do 100.000,- krytí. Není to tak drahý a pokud nemáš totálku, tak to většinou pokryje.
Pilsner

#134 Příspěvek od Pilsner »

Jj ctyrkA. Coby,normalni povinko u generali. Havarijka ne.

P.
tomas777 píše:
Pilsner píše:Ja platim 4 rocne na V12 e66 8-)
P.
Čtu dobře, že 4 litry? :shock: Co to pojištění zahrnuje?
BoarD

#135 Příspěvek od BoarD »

Kdyby si někdo chtěl porovnat cenu s tím co máte teď, klidně mi napište na miroslav.prkno@iallianz.cz
Neslibuji žádné cenové zázraky, ale třeba to pro někoho může být zajímavé.
remaxik

#136 Příspěvek od remaxik »

Ja platim u Allianz 13 tis. HAV allrisk na 300 tis., skla 45 tis., POV + TOP asistence.
ettore

#137 Příspěvek od ettore »

Rád bych se zeptal, kolik kdo platíte za povinné ručení ideálně s připojištěním čelního skla . Mě to u ČP spočítali na 9 tisíc :shock:
Jaris330D

#138 Příspěvek od Jaris330D »

Ja platim u Uniqa neco kolem 6400 kc a mam tam vse krome havarijka. Odcizeni 200 000 kc asi. Udelej si nabidku vice pojistoven a litej. Prvotni vypocet byl 14 000 kc a skopnul jsem je na tohle.
xdreamerx

#139 Příspěvek od xdreamerx »

Takhle to nemuzete srovnavat. Vzdy bude mit levnejsi pojistku ten co nebydli v Praze. Chcete platit minimum? Dejte si trvaly bydliste co nejdal od Prahy.
Jaris330D

#140 Příspěvek od Jaris330D »

Nikdy se me neptala, kde bydlim a pochybuju, ze to bude rozdil 3000 kc. Je uplne jedno, kde bydlis a kde jezdis. K cemu jim. Je bydliste, kdyz bydlis v Pardubicich a jezdis v Praze, protoze tam pracujes :lol:.
Odpovědět