Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#11421 Příspěvek od kurevtor »

martin440 píše:
horan píše:Motory v kamionu nedostávají větší záhul. Má to vzhledem k objemu hovno výkon
to s Tebou až tak nesouhlasím ...velkou náplň protože výměny se dělaj po 70-100K , po rovině ano, ;) ale přijde tahák kdy ten motor jede na doraz i 20 km v kuse , což osobák nikdy ...pokud netaháš s fobií vlek nekde na donovaly a pod ...:D takhle sem to myslel ....
jsem se nad timhle zamyslel a nedává mi to smysl :D Přece osobáky a kamiony jezdí po stejných silnicích. Když pojedu slabym autem a pojedu přes Alpy tak taky pojedu 20km v kuse nadoraz, jako ten kamion, ne? Je někde vůbec takhle dlouhej úsek?

Jde mi o to, ze jsem mel z půjčovny (omylem) Opel Corsa 1,2 a to auto nejelo. Nejelo prostě. Vyjet na Evropský z půjčovny už byl problém a nekecam - v Německu mě problikávaly a předjížděly kamiony, nejelo mi to vůbec.

-> co je ta modelová situace, kdy jede kamion 20km nadoraz? Jsem měl za to, že i když jedeš naloženej do krpálu tak to prostě ten dýzláček dobře zpřevodovanej dá s klidem... že sice jedeš pomaleji a motor si jede pohodičku v relativně nízkejch otáčkách...
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#11422 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

kurevtor píše:
martin440 píše:
horan píše:Motory v kamionu nedostávají větší záhul. Má to vzhledem k objemu hovno výkon
že i když jedeš naloženej do krpálu tak to prostě ten dýzláček dobře zpřevodovanej dá s klidem... že sice jedeš pomaleji a motor si jede pohodičku v relativně nízkejch otáčkách...
to je právě to zdání ...musíš vzít v potaz poměr výkonu a váhy např 450-500 kobyl na 40 tun je 11,25-12,5 koně na tunu .... 150 koní na 1,6 tuny je 93 kobyl na tunu hmotnosti... ;) takovejch kopců je po evropě ....( ale samozřejmě ne všechny auta jezdí jen do kopce :D na rovině potřebuje kamion k udržení rychlosti kolem 80 koní) ale i kratších přijde stoupání nad 3% a to velký jede na plnej plyn (ne na max otáčky) a jede pomaleji samozřejmě a trvá mu to dýl a při plným výkonu se samozřejmě (vnitřně) mnohem víc ohřeje, přes to, že to drží stabilní teplotu 90.... přehoupne se na kopci a zchladne a je to bajlák železa proti osobáku. ....a tak furt dokola, je to větší tepelný namáhání i výkonově ...nebo jinak, pokud máš apku na data z motoru např..teplota-napětí -otáčky -% výkonu , tak zjistíš, že s osobákem jedeš na plnej plyn pár vteřin ....na hulváta rozjezd- předjetí ---- a většinu času tam motor jede na nějakých 10-15 % výkonu ---myslím třeba moji sedmu .... jasně že když je auto slabší tak trochu víc... ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11423 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

kurevtor píše:
martin440 píše:
...že sice jedeš pomaleji a motor si jede pohodičku v relativně nízkejch otáčkách...
Stoupni si někdy vedle kopce a “poslechni” si tu pohodicku motoru kamionu v tahu ;-)
Ono se to moc neví, ale na 20t+ do stoupáku stačí 1,9tdi s dobrým zpřevodováním, zbytek je jen marketing Scanie apod netáhel :-))
“Ability is what you're capable of doing.”
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#11424 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Hanz píše: Stoupni si někdy vedle kopce a “poslechni” si tu pohodicku motoru kamionu v tahu ;-)
Ono se to moc neví, ale na 20t+ do stoupáku stačí 1,9tdi s dobrým zpřevodováním, zbytek je jen marketing Scanie apod netáhel :-))
nemusim si nikam stoupat .... sem motorář jednak a točim s tim pátý mega, tak vím o čem mluvím, a nemíním se hádat ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
kurevtor

#11425 Příspěvek od kurevtor »

marine to bylo na mě :lol: klid, no flame :D

jako chápu co píšete, ale na kolik % výkonu teda jedete do kopce naložený?

s osobákem 140kw mi ukazatel řiká:
- rozjezd do kopce na automat 4kw
- akcelerace kolem třetiny až půlky výkonu, pružný zrychlení kolem 90 kw
- jízda do kopce pod plynem polovina až dvě třetiny výkonu
- nikdy jsem neviděl, že bych jel na max. výkon :lol:

Bych právě čekal, že i když jedeš naloženym kamionem třeba od Zbraslavi po vokuruhu nahoru ten krpál tak že si jedeš na ruční plyn na polovinu max. výkonu a jen si to tak funí. Vobčas v pravym překáží ňákej ten stréc s vajcama na platu tak ho předjedeš ale furt si jedeš neplnej výkon a cigáro v koutku klídek zahulená kabina a kafíčko s bagetou a můžeš to píchat.
xaler

#11426 Příspěvek od xaler »

Už to startuje na benzín, sice blbě, ale vyhrál jsem.
https://img38.rajce.idnes.cz/d3801/16/1 ... 1499811194
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#11427 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

kurevtor píše:marine to bylo na mě :lol: klid, no flame :D

jako chápu co píšete, ale na kolik % výkonu teda jedete do kopce naložený? .
kamion pokud jede na tempomat do kopce, tak vždy na doraz ..tzn plnej plyn, na cukrák klasika plnej, pokud ti někdo nepřekáží, prostě každej kopec ...pokud je možno to "mastit" tak motor běží na 100% .... každej kamion, pokud do kopce nikoho nemá-nebrzdí ho a nejede min 80 jede na doraz ...tzn "plnej plyn "taky záleží kolik má naloženo pokud veze 5 tun tak mu stačí 1/4 plynu ..... neznám nikoho kromě pár pitomců , kdy by jezdil na půl plynu ...dneska je to všechno řízený elektronikou.... mužeš na to šlapat jak chceš a žere to skoro stejně všechno ... je to hlídaný celý auto ...začne stoupat teplota ...PC začne ubírat výkon, když nepříspusobíš jiždní styl začne to blikat a houkat ....až to třeba spadne do nouzáku, většinu poruch ti to nahlásí včetně žárovek ...dalo by se říct, že ty auta jsou skoro blbuvzdorný :lol: má to radary na rozestupy , automatický držení rozestupu automatický brždění, naprostá většina má robotizovaný převody , retarder atd atd .... spojka i brzdy vydrží mega , když se k tomu chováš jako člověk a když je to dobře poskládanej kus ... ;)..je to na dlouhý povídání pro ty, co do toho nevidí a jen skřípou zuby, když je "velkej " zdržuje a překáží jim, páč kvalt a honem a ted jedu já já já ;) :D
Filozof

#11428 Příspěvek od Filozof »

xaler píše:Už to startuje na benzín, sice blbě, ale vyhrál jsem.
https://img38.rajce.idnes.cz/d3801/16/1 ... 1499811194

Co jsi pošteloval ? Dolel jsi benzín nebo nějaká hadice ? čerpadlo nebo váha vzduchu ??? Netěsnost ?

Bejt tebou jistě to nechám proklepnout pořádně celé auto ---pokud se ti tu martin nabízí asi bych využil situace a nechal si auto projít s někým kdo do toho vidí.

Až pak někde selžou brzdy nebo posilovač apod nebude to legrace pokud je auto v takovém stavu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11429 Příspěvek od Snejk »

piska to jak debil. to budou deravy membrany nebo trubka odvetrani
horan

#11430 Příspěvek od horan »

Filozof píše: Bejt tebou jistě to nechám proklepnout pořádně celé auto ---pokud se ti tu martin nabízí asi bych využil situace a nechal si auto projít s někým kdo do toho vidí.
Tak teď už to určitě vyjde.
xaler

#11431 Příspěvek od xaler »

Myslel jsem filozofe že mi poradíš. Běží to stejně mizerně, akorát už to jde nastartovat. Když to nechám běžet dlouho tak se mi na diagnostice nahromadí vynechávání válců, celá pravá strana a část levé. To pískání je nejspíše vzduchová pumpa. Nevím jestli půjde takhle jezdit.
Našel jsem prasklou hadičku od LPG co vede ze vstřikovačů do sání, už jsem byl hepy, že je to ono, ale není.
Ještě mohu změřit ten tlak paliva, to jsem nestihl a zatím nevím kde to napojit.
Jaris330D

#11432 Příspěvek od Jaris330D »

No a co ty membrany (odlucovac oleje), jak pise Snejk? Taky me to napadlo nebo husi krk (od filtru ke skrtici klapce). Jaka vzduchova pumpa? (myslis vakuovku)? Co by tam piskalo?
kurevtor

#11433 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:
Bejt tebou jistě to nechám proklepnout pořádně
tak určitě. Bejt tebou, jasně, pořádně. :lol: :lol: :lol:
xaler

#11434 Příspěvek od xaler »

Všechno zkontrolováno a nikde nic. Tou pumpou myslím ten fén co ti fouká do výfuku vzduch nějakou dobu po nastartování. Jediné co jsem nekontroloval je ten tlak paliva a cívky ty moc zkontrolovat nejdou.
James745

#11435 Příspěvek od James745 »

Jak psal Snejk.... ja bych tipoval na membrány... ty ti tu chybu na vynechávání napíšou a na videu jde vidět jak ti kolísají otáčky, protože uniká podtlak a snaží se to nějak dohnat.. mě to dělalo také, protože při výměně jsem jednu špatně docvakl. Jinak se to pěkně hádalo. Tady budou KO
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#11436 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

;) :thumbsup: :thumbsup:
Snejk píše:piska to jak debil. to budou deravy membrany nebo trubka odvetrani
a něco kolem+.... je to jak houpací..."cucák" v kolečku ... data- množství paliva - teplota+(váha) teplota vzduchu...
Filozof

#11438 Příspěvek od Filozof »

[quote="ettore"]

Nějaké vybavené longy s lpg tam nemáš ?
Do 8-9tis eur 8-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11439 Příspěvek od matiz »

Babicky vedle sebe... I sedacky jsem zvladnul, sice jen zadni, bez loketky ale jsou uz tam... Predni jsou jeste v garazi. Snad na ne brzo taky dojde.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jaris330D

#11440 Příspěvek od Jaris330D »

Moje priblizovadlo je nalestene a uz proplouva Jizni Moravou.
Obrázek
Odpovědět