Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#1121 Příspěvek od kurevtor »

Snejk píše:jarax podle me keca a zadny sedmicky nespravuje...
ja uz vymenil minimalne pres 40 zrcatek urcite, na mejch vrakach uz zadny davno nezbyly musim pro ne casto i do chotetova uz... proste ty zrcatka nejdou sklapet skoro nikomu, toci se to porad jak kolotoc dokola... a to je jedno jestli je to sedmicka jak z katalogu nebo nejaka chcanka...
jo a v praze mi ukopli zrcatko asi 18x.. vsude mozne at uz na ulici nebo v obchodaku... me to neva ja tam mam vrut, a pak vetsi a vetsi a ted tam mam tak velkej vrut ze uz ani nechapu ze takovej vyrabej... ale drzi to a tak me to nezajima...
za poslednich 14 dni sme menili 3 zrcatka... jedno ukople na chanku a dve co se tocili dokola... a to jedno co sme koupili ze ho tam dame tak se taky tocilo dokola... no k posrani... o sklech ani nemluve.. kdyby mi ted jedno nedovez ivo tak nevim co uz tam mam davat, ty zatmivaky uz nema nikdo nikde nevytekly.. a to je kazdej tejden nekdo...
a takhle je to s Jaraxovo statistikama proste. Jarax rekne "ne tohle se na sedmach vuuuubec nesere, bud v klidu". Mrd, bad luck a muzes to jit menit. Jakto? Jarax tohle preci nikdy na zadny nemenil. A pak Jarax dopovi takovou tu basnicku jaka vsechna auta nebere na servis a ze bere jen benzinovy lestenky a "auta s potencialem", na kterych nemusi delat servisni zasahy, ktere nema rad a je jasno.
A Jarax se pak divi, ze kurevtor musel menit diff, protoze to prece na sedmickach neodchazi :D To samy se zrcatkem - staci, aby do nej nekdo blbe tuknul pri pruchodu kolem a sedre se ten plastovej cudlik, o kterym jsem psal a zrcatko se proste nezastavi a bude se tocit jak kokotko. Ne, podle jaraxe se zrcatkama problem neni, protoze ho nikdy nemenil :) Jediny stesti, ze Snejk nedela drahoty a servisuje i vraky a vezme cloveka bez kecu a s klidem a nehraje si na 3 mesicni cekaci doby (presto, ze behem 10 minutovy navstevy mu tam na hulvata prijedou dalsi 2-4 koreni co by chteli zazrak na pockani, ale uz ani neni kde zaparkovat).
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1122 Příspěvek od JaraX »

dobře vám, tak si kupujte vraky a měnte tam všecko :)
kurevtor

#1123 Příspěvek od kurevtor »

a zili stastne az do smrti
Filozof

#1124 Příspěvek od Filozof »

ty jo a co byla briketa ? Dobře vybavenej polovrak ze kterého se pomalu stává pěkné auto s vyšším nájezdem....

Hele tak zase klídek jen se podívejte kolik aut 745i se objevuje v bazarech i vybavených 80-140k docela dost co jsem koukal.
Jen to bude chtít nějakej servis. A odpustit šedou a černou kůži. :)
Stepan1

#1125 Příspěvek od Stepan1 »

se k tomu Snejkovi budu muset někdy zajet podívat jen tak zprdele. By mě fakt zajímalo, jak to na tom dvoře vypadá. :lol:
Travison

#1126 Příspěvek od Travison »

ani se neptej, teď sem tam od tud přijel a nemáš ani kde zaparkovat, všude tě vyhazujou jak ňákýho cigoše.. :lol: :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od JaraX »

Filozof píše:ty jo a co byla briketa ? Dobře vybavenej polovrak ze kterého se pomalu stává pěkné auto s vyšším nájezdem....

Hele tak zase klídek jen se podívejte kolik aut 745i se objevuje v bazarech i vybavených 80-140k docela dost co jsem koukal.
Jen to bude chtít nějakej servis. A odpustit šedou a černou kůži. :)
briketa je vrak, stejně jako 98 procent sedmiček v republice, nikdy z toho nebude skvělá sedmička, bude to auto co sice sedma je, ale občas něco odejde tam, něco tam, ale za tu cenu lepší neseženeš, ale nebojím se že by to najelo 120k bez investic jako moje sedma.
Michal595

#1128 Příspěvek od Michal595 »

Pani dotaz, vcera som odparkoval auto a bude dlhsie stat predpokladam, tak som v kufri prepol ten prepinac na baterku do off, dneska som bol len na rychlo nieco zobrat z auta, ale zaregistroval som ze po otvoreni dveri sa auto neozivilo , nesvietili tlacitka sedacky, logo na prahu dveri a nesli softclose len klasicky zavriet, to je to ze auto odpoji tieto vsetky srandy kvoli baterke?potom len prepnem pred jazdou do on a zase vsetko fakci?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od JaraX »

ano, ale jestli jsi to odstavil na 14 dní třeba, tak netřeba přepínat.
kurevtor

#1130 Příspěvek od kurevtor »

ty jo vazne? Ja driv to tlacitko dost pouzivat a casto sem se pak vracel do auta a nikdy jsem si nevsiml, ze by nesel softclose nebo nesvitily prahy... Jedinej moment kdy nejde softclose je, kdyz necham auto odemceny tak asi po 20 minutach usne a pak pri prvnim zavreni neni softclose aktivni, ale ze by nebyl pri vypnuti baterky...? Divny, ze jsem si toho fakt nikdy nevsiml... (po klasicku uz nikdy nezaviram, pouzivam soft close vzdy)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1131 Příspěvek od JaraX »

ono to zaleží na více věcech jak se to auto zachova.
Michal595

#1132 Příspěvek od Michal595 »

Ak sa ti trochu chce tak rozpis ze co ako nech vieme...
Neviem kolko bude stat je mozne ze to budu 2-3 tyzdne tak som to nechcel nechat normalne ked uz tam tato moznost je:)pevne verim ze to tolko nebude lebo docela ma to sere:)
Potom teda len precvaknem a hotovka?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od matiz »

Uz se mi to sype... Tak si jedu dneska v tom vyje...em pocasi, cesta do Bruntalu z Opavy byla dneska fakt ocistec, peklo a katastrofa a jak jsem tam uviznul s kamionama tak jak jsem se nudil, rekl jsem si ze ometu teda snih a ejhle, jeden xenon ma barvu jak ruzovy panter -) Vzdycky jsem si myslel ze to je delsi proces, ale bylo to den ze dne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1134 Příspěvek od JaraX »

tak to ja si to dnes užil, DSC off a bokem, ta sedma je na sněhu fakt dokonala, ale lepší vypnout DSC, zbytečně to omezuje.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od matiz »

no, ja mam hnede slipy -) Proste se bojim... Moje pneu asi budou fakt uplne nahovno. Jakmile jsem se v kopecku za hornm benesovem smerem na bruntal zastavil tak mne predjelo 5 aut, protoze ta kunda akorat hrabala a nechtela se rozjet. Takova potupa... I citron mne slehnul... Kdo to tam zna, tak vi ze ten kopecek zase neni tak ukrutne pruserovy.

Hrabat ale umi...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1136 Příspěvek od JaraX »

jako i s DTC hrabala a nejela? to se mi nějak nezda, to musí být fakt hrozné gumy
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od matiz »

jj, i s dtc, pak to sla prdel okamzite bokem... Ale jak je to tezke tak se to nechce rozjet. Se budu muset fakt podivat na DOT tech sracek. Zhobluju je na platno... Jsou to nejake kokotske nokiany. Pokud bych rekl ze moje stare prasive continentaly ktere odjely i leto na e39 je 100% tak ty nokiany na te sedme jsou tak abych jim nekrivdil asi tak na 35% urovni. Hnus. Ale jen na namrzlem ujezdenem nebo hodne mokrem snehu. Na suchu nebo mokrem asfaltu jsou naprosto v pohode.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1138 Příspěvek od JaraX »

ja tu měl jednou sedmu a ta nechtěla v zimě vyjet ze sněhu před barákem, říkám si "panáček má letní" ale tam byli právě Nokiany, já mám hankook a super.
Pilifo

#1139 Příspěvek od Pilifo »

matiz, ako staré maš tie gumy? Ja som pred kúpou nových zimných gúm mal asi 6-ročné od predchádzajúceho majiteľa, ktoré ani neboli príliš zjazdené, stále mali nejakých 6mm, ale na čerstvom snehu sa mi pri prudšom výjazde zo zákruty stále zapínala DSC kontrolka a auto nepôsobilo príliš isto na ceste.

Po výmene za nové gumy to bolo nebe a dudy oproti tým starým. Na rovnakých úsekoch a pri rovnakých podmienkach DSC kontrolka neblikla ani raz a auto sa správalo oveľa lepšie.

Tie zimáky proste časom tvrdnú a niekoľkoročné gumy majú oveľa horšie vlastnosti oproti aj nejakým najlacnejším novým zimákom...
zvedavec

#1140 Příspěvek od zvedavec »

kurvertor píše : proc blbej? Se podivejte jak se sklapi zrcatka dnesnim autum. Se to sklopi podel auta a jak je to zrcatko zaroven tlusty tak se auto zuzi jen o par cm.. Se sklopenim nahoru je ta uspora mista vyssi.
Mozna mohl byt duvod i to, ze kdyz neco tim zrcatkem trefite tak se zrcatko protoci, ale nerozmrda vam okno. To jsem si ostatne i vyzkousel, kdyz jsem ustrelil svym zrcatkem zrcatko nejaky maly compact chcance. Typek me pak dojel a vyhorzoval, ale jaksi nepochodil. A moje zrcatko se jen protocilo nahoru...

No mě nepřipadá že by to zabíralo nějak významě míň místa. Hele najde se někdo kdo změří ? Já můžu změřit kolik míta zabírají sklopený špigle u X 6tky . Teda doufám že se mě pak zubák nepomstí až k němu půjdu :-)
Odpovědět