Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Hezke kola pro socialni e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
TANN3R
Klubové ID: 3633

Re: Hezke kola pro socialni e65

#101 Příspěvek od TANN3R »

Jardan: Aby to nebyl vrak? A jsi si jistej, že vůbec dokážeš rozeznat vrak od nevraku? Nebo to bereš jen podle svítících kontrolek? Připadá ti snad, že mezi vybavenou e65 a sockou je nějaký větší cenový rozdíl? Ppokud nepočítám fakt výjimečné individualy..

Arnie: pro mě právě vůbec není e65 dokonalé auto. Právě proto píšu, že bez nutné výbavy je to k ničemu. Pokud by něco z výbavy, co dělá sedmu výjimečnou, v tom autě chybělo, tak o to neopřu ani kolo. Protože pak to není ani nijak pohodlné, rychlé, zajímavé, ani levné. Pořád zapomínáte, proč vlastně zrovna tohle auto tady má takovou základnu a to je poměr cena/výkon.
A není logic jako logic, proto jsem psal 750i. V předface je to slabší, ale proč, to jsem zatím nezkoumal.
jardan
Klubové ID: 4008

#102 Příspěvek od jardan »

TANN3R píše: Ono to vypadá, že někteří z nás jsou přehnaně kritičtí, ale spíš už se blbě hledá způsob, jak to těm lidem ještě líp vysvětlit.
já to spíš vnímám tak že vy berete sedmu tak aby to byla sedma že musí být skoro v plný jinak to prostě je špatně, já to beru, taky chci vždy mít vše co jen jde v autě, ale asi prostě na tom nejsem tak že je sedma pro mě všechno a budu do ní sypat co se vejde a že pokud to mít nebude tak si radši koupím fabii

- já určitě ne, tak nějak obzor v autech mám ale určitě ne v e65 je jasný že to jen o kontrolkách není ale o něčem to určitě svědčí ne ?
jde o to co je pro tebe vetší cenový rozdíl pokud se bavíme o autě do 200k tak i 50k je pro mě vetší cenový rozdíl..

- třeba mě vyvedeš z omylu, ale třeba nevybavená stojí + - stejně proto že není v tak hrozném stavu jako vybavená ?
TANN3R
Klubové ID: 3633

#103 Příspěvek od TANN3R »

Ne, nevybavená stojí stejně, protože to lidi prodávají a kupují tak, jak to bereš ty. Oni většinou neví, co ta auto má, nemá, co umí a neumí. Prostě nemají srovnání, podívají se na ceny a dají podobnou. Pokud se podíváš na ceny v Německu, tak např. za 300k najdeš hodně vybavenou 750i a naopak naprosto základní 750i, klidně i bez nápojáku.
A pořád se tady bavíme o pěti položkách, co dělá sedmu sedmou. Sedma v "plné" má tak o sto položek výbavy víc.
Tady se bavíme pořád o dnes už dost starém a ještě víc specifickém autě. Ta kvalita a stav e65 v inzerci určitě není odstupňovaná reálně dle ceny. Podle toho se nemůžeš řídit.

Ještě jednou, neříkám, že nemáš kupovat Arnieho sedmu, já ji ani neznám. Viděl jsem ji jednou a to ještě z venčí. Jen ti dobře radím, vyzkoušej víc možností, pak se můžeš rozhodnout. Tady máš pořád tu možnost, si to auto u někoho vyzkoušet, což moc jinde nefunguje a ber to jako obrovskou výhodu tohohle klubu a 7er speciálně.
Pak si třeba řekneš ok, to, že můžu hned jezdit s LPG v Arnieho sedmě je pro mě důležitější, než mít větší motor, logic apod., kde bych zas musel to auto dovést a čekat na LPG, servis, připlatit si..
jardan

#104 Příspěvek od jardan »

jo to asi jo jelikož než jsem zavítal na tohle fórum tak jsem ani z 10% netušil co sedma může mít co umí a jak je třeba důležitý DD, EDC, logic apod. potažmo jak diesly jsou na nic, já teda diesla bych si nikdy nekoupil v žádném autě, díky Vám to teď už vím a asi stejně dělám chybu jestli se to tak dá říct nevím..
tak dle čeho je odstupňovaná jen podle roku a najetých km ? zbytek se prostě ňák vstřebá

no já asi ale moc nemám mezi čím se rozhodovat snad jen jestli koupit nebo nekoupit, jo jasně 4,4i bych bral radši LPG bych dodělal to je to nejmenší to je jen plus, logic jasný beru ale já teď prostě budu kupovat auto to starý si nechá žena a na jaře si pojedu pro motorku tak prostě chci sedmu do 200k se vším aby bylo to auto v cajku což Arniho splňuje a já jsem s tím spokojenej, podle toho co tu čtu pořád tak prostě sehnal "lepší" kus za takové peníze je spíš zázrak a na to já fakt nevěřím

jo třeba za půl roku Vám řeknu že jsem další kokot co nedal na vaše rady, tak to tak prostě bude i když já si nemyslím že bych mohl udělat něco lépe ..snad jen čekat na zázrak
Sweden
Klubové ID: 2669

#105 Příspěvek od Sweden »

jardan píše:Sweden to neměl bejt hejt na tvoje auto to jsi asi špatně pochopil.., myslel jsem to tak že jsi koupil něco co by Ti kluci nedoporučily asi tak jako to nedoporučují mě a přesto to koupím
všechny auta mají svého kupce
V pohodě. Já v životě dělám dost zajímavé věci, nikdo mi neřekl neber tu 7er, pro mě je boží tečka. Před dvěma lety jsem sháněl něco pohodlného, vyššího pro manželku na ježdění po městě, nákupy, děcko a tak. Do oka mi padlo koncern auto s 1.8tsi, kod cdaa, nejvic pruserovej motor, auto vůně, najeto 83tis.km,jeden majitel... a myslíš že mi to známý co tyhle motory zná do šroubků vymluvil? Ani hovno, šel sem do toho, po dvou letech a 17tis.km jsem tam na generálce za 80k. Minulý měsíc jsem motor vyrval ven a odvezl ke klukům do Brna, propálený pist, vydreny blok, komplet přeskládání. Tzn nové pisty, ojnice, vstřiky. Prostě když si něco umanu tak mi není pomoci.

Ale říkat že ten vrak 7er co jsem koupil já není 7er protože to napsal snejk je hovadina.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od JaraX »

- před časem jsem měl možnost koupit hodně rariritní věc, 735Li, v top stavu, prakticky plně vybavenou,stálo to 150 nebo 160k, ted nevím, mělo to všechny ty komforty, ACCčka, keylessy, zadní idrivy, prostě věci o které se většině lidi tady ani nezdá, ale byla to 735ka, automticky bych si k tomu musel přičíst výměnu motoru za 745i a brzd za větší atd. a jezdit se 735i, to fakt ne, furt jsem se přesvědčoval že mi to "stačí" že přece sedma je na cestování, ale pak přijel nějakej zakazník se 735i a hooodně rychle mě to přešlo, prostě 735i nemá spodek, musí se zbytečně točit, tam kde 745i má ve městě 1200 rpm, má 735i 1800-2000rpm. jeslti má někdo zadní idrive nebo ne, to je třešnička na dortu, ale prostě od toho základu se prostě neubírá. sedmu v uživatelném stavu koupíš v DE i kolem 100kkč, v TOP stavu ke 200k, ale chce to chvilku počkat, sledovat atd.

- ale sedma prostě MUSÍ MÍT, EDC, DD, L7, komforty, bez toho prostě nebrat! cokoliv co tam chybí, tak už to není sedma, ale obyčejný auto. Potvrdil mi to stary27 když jsme jeli do DE pro 760i, řekl že ta 760 je "nadauto" chováním podvozku atd. ale ta moje hnědka bez DD je prostě taková lepší E39, musíš furt hlídat volant, mnohem vic se soustředit na jízdu atd.

- arnie asi máme každý jiné uši, ale podle mě teda E70 nemá zdaleka takový hudební projev jako E65, možna to umí víc řvát, ale to je tak všechno, není to takový to čistý a jasný podání. navíc si tam nemůžeš nastavovat logic procesor víc jak ve dvou krocích, za mě logic k prdu. co na to vlastnemec co má oboje? který jak hraje?

- Sweden ty musíš přijet, moc rádi ti na tom autě uděláme prohlídku, jsem zvědavý co se najde/nenajde,
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#107 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ja jsem Jardanovi taky rikal at se sveze v par jinych at ma porovnani. Ted jde o to jaky to bude zazitek, kdyz koukne na neco kde 3/4 veci nefunguje :)
Jinak plati samozrejme co je psane, E65 se zakladni vybavou, ale to i ja jsem Jardanovi rikal.
jinak cena je samozrejme jedna z nejvetsich rozhodovacich faktoru a to i u me.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od JaraX »

jj proto bych si počkal až se v DE objeví nějaká zajímavá 745i a jel se na ní podívat.
Sweden

#109 Příspěvek od Sweden »

JaraX píše:-Sweden ty musíš přijet, moc rádi ti na tom autě uděláme prohlídku, jsem zvědavý co se najde/nenajde,
Určitě, nemám s tím problém, stačí napsat kdy budeš mít volný zvedák a ja dorazím ;)
jardan

#110 Příspěvek od jardan »

JaraX píše: sedmu v uživatelném stavu koupíš v DE i kolem 100kkč, v TOP stavu ke 200k, ale chce to chvilku počkat, sledovat atd.
já to beru říkám že výbava tam být musí to je jasný že to dělá to auto autem..
neříkám taky že mi to stačí ta výbava a motor už vůbec ne, pořád to je pro mě ale super auto oproti tomu čím jsem kdy jezdil, ale víc muziky víc peněz a já prostě víc peněz nemám/nedám tak proto se bavím co jak
jasně 200k TOP + plyn, dovoz, teď tam pojedu třeba s Tebou (to je podle mě třeba 5k-10k podle toho kam) a skáče to jak blázen a stejně si za top přes 250k, neviděl jsem tu že by ji do 200k někdo pořídil (možná max vy servisáci ale to je jiná kapitola)
a já to kupuju hluboko pod 200k to vy podle mě neberete v potaz já do toho prostě víc dát nechci a když napíšu co pak ? že si mám radši nechat supa než kupovat Arnieho sedmu tak se odpovědi všichni vyhýbáte hm.. ?
Sweden

#111 Příspěvek od Sweden »

At máš Supa I, II nebo III tak skok to bude obrovský, osobně by snad prekousnul i tu výbavu ale problém bych měl s 35i :?, ale jako první tvé bmw to bude i tak super.
jardan

#112 Příspěvek od jardan »

No to jsem poznal i za tu projížďku která nebyla nejkratší ale na hodnocení je 50 km zase málo..
Taky to píšu pořád dokola že nejhorší je ten motor ten mě sere nejvíc i když já už na to nějaký pátek neslapu, ani toho svýho 200 konovyho supa netlacim do max výkonu :D
Jasný druhý může být se vším všudy za 300k ale to stejně pochybuju :D
kurevtor

#113 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše: - Sweden ty musíš přijet, moc rádi ti na tom autě uděláme prohlídku, jsem zvědavý co se najde/nenajde,
to zas budou zavady typu: Neumyty podvozek, chybejici krytka sroubku, STK do 9/2019 :lol:

;)
kurevtor

#114 Příspěvek od kurevtor »

jardan: komu neni rady tomu neni pomoci... :D :D :D ted si rikas, ze ti to staci.... Ale chapu, pokud ti ji Arnie necha za dobry penize (rozumnej zaplati ti za ni :D) tak proc ne... alespon mas jasny stav auta a "jistotu", ze ti to par kilaku vydrzi.

precejen, pokud to tu tvrdi vsichni, tak na tom trosku pravdy bude... a ja potvrzuju co psal Tanner - to auto proste musi mit ten svuj zaklad a to musi fungovat... jezdil jsem se sedmickou bez DD/EDC, bez L7 jenom s vejskacema a byl jsem vzdy nalomenej to shodit nekde na tajnacku do Berounky a poridit neco jineho. Sedmicka musi skvele jezdit, musi v ni byt ticho a to ticho musi logic vrazdit. Jinak to nejde. Vzdycky, kdyz mi muj vrak nefungoval na 100% jsem musel vzit zprava aspon 4 felicie, 2 logany a 3 megany v petidvirku, aby me bawo zase zacalo bavit.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#115 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Problem je u Vas ne u 735. Pokud mate jedno auto snazite se do nej narvat vse, sportovni, cupe, komfortni, velky, dlouhy, obrovskej motor, LPG atp. To je problem temer vsech lidi tady.
Sweden je svetla vyjimka, ktera si muze vybirat.

Me 735 vubec nesere, na to dojizdeni kazdej den je sqela, jak uz jsem mnohokrat rekl EDC/DD+komforty je pecka.
Kazdy druhy auto na silnici nema 272 koni a neni to V8, uz to zacinate hnat do extremu, jako by to byl standard.
Ja presednu do E70 a zase je to jiny a kdyz mam chut sednu do E53 a to je retro jak prase, starsnyho kravalu, jako ze se bude dyt neco velkyho a ono hov... normalni motor akorat jak to umi podat je pecka :)

Ja vubec to auto prodat nemusim, vlastne to i Jardanovi rozmlouvam, ale zase kdybych prisel k necemu takovymu asi bych s tim problem nemel, kdyz vidim jaky lidi maj pastiky a nic do toho nedaj.

PS: Kez bych i ja 1x narazil na tak debilniho prodejce jako jsem ja. Tvl ja jdu menit termonstat a predni okno aby me kupujici nepomluvil si rikam, tvl asi bych to mel i nalestit aby to nebylo eany. Kurv... proc ja nemam takoy stesti na tokovyho idiotskyho prodjece jako jsme ja.

PSSSSS: S tim Logicem jste ale uplne mimo, celkem me prekvapuje, ze Vy dva (Tanner a Jarx) nejste chopni posoudit L7 v E70 a E65) to me torchu u Vas dvou mrzi, protze jak jsem se bavil se Snejkem, sam rikal, ze v E70 je druhej nejlepsi po E65. Za me to je teda naopak, ale rejpat do toho nebudu, me uchvatil proste ten prostor v boude co E65 neumi a ani nedokaze kvuli prostoru udealt.
jediny co ma dle me subjektivne E65 lepe udelany je vytlumeni, tam si myslim ze E70 pokulhava.
Jarax, co jsi myslel tim nataveni nahovno ve 2 krocich ? Tam je nastavnei plna prdel....
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
zzeli

#116 Příspěvek od zzeli »

Arnie: A co bude misto te 735? :D
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#117 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

zzeli: No co myslis :) lidi me uz tady znaj :)
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
jardan

#118 Příspěvek od jardan »

kurevtor píše:jardan: komu neni rady tomu neni pomoci... :D :D :D ted si rikas, ze ti to staci.... Ale chapu, pokud ti ji Arnie necha za dobry penize (rozumnej zaplati ti za ni :D) tak proc ne... alespon mas jasny stav auta a "jistotu", ze ti to par kilaku vydrzi.
vy jste fakt nemocný tady všichni :D já jsem nikde nenapsal že mi to stačí to za prvé, nestačí asi ale prostě nebudu za auto dávat tři kila (ukažte mi kdo má za 200k topovku ? jak tady říkáte)
dobře nekupuju si onu vesmírnou loď, nadauto, ale berte to tak že si kupuju ojeté auto do 200k lepší než mám teď
takhle to je ! a koupím ho daleko radši než nějaké neznáme auto i když by bylo při prodeji prověřené odborníkem
nebudu mít počáteční investice určitě ne žádné závratné ..pouze si nechám namontovat hydrokufr a udělat standklimu (to je ale už moje volba navíc) a klidně počítám s tím že do auta dám 30k-40k ročně s tím problém nemám sup mě stál cca to samé jelikož jsem ho dal do celkem topu -nejezsdíme ve fabii žejo, na jaře koupím motorku a co myslíte že mi bude chybět ? vesmírná loď ? :D to fakt ne..
kabyr01

#119 Příspěvek od kabyr01 »

Jako musíme všichni uznat, ze za třeba 150k budeš spatne hledat lepsi 7er - znas majitele, znas servisní historii a holota v teplakach to taky není :lol:

Spis jde o to, ze s pohledu toho, co tam muzes mít to není úplně na 100% a pocit z toho auta je jinej. Dost ti rozumim - kdysi jsem předělal ze Superba I 96kw to sociální 735i a stejne to byl obrovskej krok dopredu ;)
kurevtor

#120 Příspěvek od kurevtor »

Ano, jsme nemocny. To je fakt, vime o tom.
Ale ty jsi zdravej, kdyz kupujes sedmicku, o ktere uz ted vis, ze budes dodelavat dve veci? 8-) Pricemz ta standklima mne osobne pripada jako zbytecna vec, ale ok.
Nejde o to, ze ve vybave chybi to ci ono, i kdyz o to u sedmicky jde, aby tak nebylo... Mne spis nejde do palice, ze nekdo koupi tu 3.5i... Ale na dojizdeni ti to stacit bude to jo... Ale mne by to hlodalo, slabsi V8 nema snad zadnou vyhodu oproti 4.5i...
Odpovědět