Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 540i vikendovka HOBBY CAR

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od JaraX »

tak jsme s kamaradem schválně srovnavali 2x 740i manual a automat, podmínka byla ta že jedou obě auta vedle sebe po okresce 110kmh, jedou si jak běžně jezdí, za obouma autama jela E36 která když zatroubila tak museli oba co nejrychleji vystartovat (jakože krizová situace, kdy je potřeba prudce zrychlit),
automat tam měl zařazenou 5ku, manual 6ku,
nikdo nevěděl kdy E36 zatroubí, když zatroubila, tak ten v automatu dal kickdown, ten v manualu dal za 5, ale zjistil že je to malo, tak rovnou 3, tu dotahl do omezovače a hned 4 a zase omezovač,

vysledek
auto s automatem mu ujelo o 100m, jelikož než tam ten co si v klidu seděl v autě našel řadičku a spojku, tak kickdown bych mnohem rychlější.

tot moje postřehy. samozřejmě kdyby jel s tím manualem na 3ku a měl nohu na plnu tak tomu automatu ujede.

škoda že se E39 nedělá s SMG
ada540i

#102 Příspěvek od ada540i »

Je jasný, že pokud někdo neumí řadit, tak bude automat rychlejší :roll: Pokud si ale na auto zvykneš, tak víš přesně jakou rychlost tam máš kdy dát. Ty bereš moc extrémní případy... Navíc u těchhle starých automatů neni to podřazení zas tak rychlý.

Dokážu si představit výhodu automatu na dálnici, když chceš v plným provozu jet na plno a pořád ti do levýho vjíždí pomalejší auta, kde musíš pořád zpomalovat a pak prudce zrychlovat. Než dojedeš z Prahy do Brna, tak tě to neustálý podřazování s manuálem asi přestane bavit, ale já takhle nejzdim.
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od JaraX »

chceš mi řict že tvuj mozek má v sobě automaticky naprogramovany že ti hlida aktualně zařazenej kvalt a pří prudkým zrychlení přesně ví jeslti z 6 podřadit na 5, 4, 3, ??
jelikož u toho 6Q se uplně bežně stane že řadíš z 6 na 3.
mě stačí když chytnu s manualem kolonu, to bych tu řadičku nejradši ulomil a vyhodil z okna.
ja mam v sedmě automat ještě starší a nepřijde mi že by byl kickdown nějak pomalej, oproti naší E91 tam ani nevidím rozdil, samozřejmě ted jsem jezdil v M5 E60 a to SMG je uplně nekde jinde.
zverbo

#104 Příspěvek od zverbo »

ada540i vs. jaraX tak toto je presne to co som chcel napisat a presne takto to je aj umna s mojimi pocitmi z jazdy.
Vidite kazdy je zato co som napisal jak automat tak manual.
Neni pochyb ze mam pravdu a moj nazor mate aj vy.

Presne uplne presne jak som to napisal a myslel ste to potom napisali vy.

Takze jednoznacne sme sa zhodli jak automat tak manual.
zverbo

#105 Příspěvek od zverbo »

Uvidime ked kupim a co kupim ci automat alebo manual.
Vonkoncom je to jedno pokial kupim automat nic sa nedeje, pokial kupim manual budem asi radsej, ale kedze je to jak to je, automat bude taktiez vyborny, viac casu v aute stravim s rodinou na tripoch takze sa podvolim tomu vikendovka HOBBYCAR
Za normalnych okolnosti automat vitazi ale kto zvas tie normalne okolnosti ma?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od JaraX »

pokud chceš spíš vylety s rodinou tak automat
nebo si kup M3 s manualem a máš pokoj :D :D
zverbo

#107 Příspěvek od zverbo »

inak pre zvedavost

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... light=528i

inak moja prva e39 528i ktoru som kupil v spatnom stave ale potom po celolaku bola vonavka - predana na Slovensko.
Tam som prave daval vyfuky z X5, cely kufor som vyrezal von, navaril drzaky a upevnil vyfuky a bomba, zastavba bola v seriovom narazniku.
Bola vazne krasna, nemusel som ju predavat ale bohuzial bola to taka zakladka a tak som ju predal. Proste prva e39 ked som este nevedel co a ako.
Přílohy
2012-03-23 17.57.43.jpg
2012-03-23 17.57.43.jpg (59.03 KiB) Zobrazeno 346 x
Filozof

#108 Příspěvek od Filozof »

Takže shrnutí podle vašich diskuzí je jasné ...kdo je vyježděnej v manuálu bude vždy rychlejší s 540i s manuálem ...kdo je zase lempl a moc to neumí ...tak pro něj raději automat ... nebo pro lidi co jsou pohodáři a rádi se nechají hýčkat ...

Ten kdo prosazuje sportovní jízdu ale chce prostě manual/automat musí přemýšlet ....

co tak zkusit dva borce zkušené v 540i a 540ia a jít na dálnici ...pak na serpentýny , .... potom na okruh kde si dají pár kol závody a měřené ...

Prostě mě přijde když je borec vyježděnej v 540i s manuálem bude vždy rychlejší a hbitější všude ..nemluvě o váze auta která je u manuálu jinde a taky se projeví na okruhu a na serpentýnách v zatáčkách atd...

Jinak chápu velké procento lidí co si kupuje automat managery a lidi co sedí v ní hodiny a hodiny....cesty nemecko - čr nebo po evropě jako obchodník... tak tam je automat skvělej na pohodové ježdění i sportovní rychlou jízdu...

Když ale budu mít auto jen v garáži na víkendové hrátky a blbnutí pár stovek km měsíčně, tak já osobně koupím manuál...
zverbo

#109 Příspěvek od zverbo »

Vyfuky e39
Mam doma vyfuk z 530i, nerezovy, fakt vyborny je nazakazku robeny v Koline ale nelubia sa mi koncovky a preto len krasne odpociva, inak by ho moja 528i davno mala.

K 540i moja predstava je aby to bolo nejak takto riesene ale dam si ho vyrobit na zakazku a aby boli dupexi aktivne.
Přílohy
fws_20111111231937_0.jpg
fws_20111111231937_0.jpg (20.28 KiB) Zobrazeno 340 x
fws_20111111231937_2.jpg
fws_20111111231937_2.jpg (41.21 KiB) Zobrazeno 340 x
zverbo

#110 Příspěvek od zverbo »

Filozof píše:Takže shrnutí podle vašich diskuzí je jasné ...kdo je vyježděnej v manuálu bude vždy rychlejší s 540i s manuálem ...kdo je zase lempl a moc to neumí ...tak pro něj raději automat ... nebo pro lidi co jsou pohodáři a rádi se nechají hýčkat ...

Ten kdo prosazuje sportovní jízdu ale chce prostě manual/automat musí přemýšlet ....

co tak zkusit dva borce zkušené v 540i a 540ia a jít na dálnici ...pak na serpentýny , .... potom na okruh kde si dají pár kol závody a měřené ...

Prostě mě přijde když je borec vyježděnej v 540i s manuálem bude vždy rychlejší a hbitější všude ..nemluvě o váze auta která je u manuálu jinde a taky se projeví na okruhu a na serpentýnách v zatáčkách atd...

Jinak chápu velké procento lidí co si kupuje automat managery a lidi co sedí v ní hodiny a hodiny....cesty nemecko - čr nebo po evropě jako obchodník... tak tam je automat skvělej na pohodové ježdění i sportovní rychlou jízdu...

Když ale budu mít auto jen v garáži na víkendové hrátky a blbnutí pár stovek km měsíčně, tak já osobně koupím manuál...

Moja ucta, ked kupim moju 540i tak si prvy clovek po ADA540i ktoreho pozivam kumne na chatu na mini BMW zraz ktory budem robit najar prevas kto ste mi pomohli, pekne ked budu auta na krasnych letnych kolach a pocasie nam dovoli grylovat lososa /9kg osobne chyteneho na Gaule - Norsko/
Filozof

#111 Příspěvek od Filozof »

zverbo píše:
Filozof píše:Takže shrnutí podle vašich diskuzí je jasné ...kdo je vyježděnej v manuálu bude vždy rychlejší s 540i s manuálem ...kdo je zase lempl a moc to neumí ...tak pro něj raději automat ... nebo pro lidi co jsou pohodáři a rádi se nechají hýčkat ...

Moja ucta, ked kupim moju 540i tak si prvy clovek po ADA540i ktoreho pozivam kumne na chatu na mini BMW zraz ktory budem robit najar prevas kto ste mi pomohli, pekne ked budu auta na krasnych letnych kolach a pocasie nam dovoli grylovat lososa /9kg osobne chyteneho na Gaule - Norsko/

Díky chlape ... :-) nevím čím jsem si to zasloužil ale BMW sraz se neodmítá ...a jinak losos je úžasná ryba ...hlavně na talíři :D

Zatim taky na svoji e39ku čekám a rozhlížím se ... takže buh ví kdy já budu mít svého dravce s R6 nebo V8 ... momentálně mě doprovází 525i.
ada540i

#112 Příspěvek od ada540i »

JaraX píše:chceš mi řict že tvuj mozek má v sobě automaticky naprogramovany že ti hlida aktualně zařazenej kvalt a pří prudkým zrychlení přesně ví jeslti z 6 podřadit na 5, 4, 3, ??
jelikož u toho 6Q se uplně bežně stane že řadíš z 6 na 3.
mě stačí když chytnu s manualem kolonu, to bych tu řadičku nejradši ulomil a vyhodil z okna.
ja mam v sedmě automat ještě starší a nepřijde mi že by byl kickdown nějak pomalej, oproti naší E91 tam ani nevidím rozdil, samozřejmě ted jsem jezdil v M5 E60 a to SMG je uplně nekde jinde.

Mě to teda přijde jako normální věc, vědět jakej kvalt máš zařazenej :lol: a nepamatuju si, že bych měl nekdy problém s podřazením na správnou rychlost. Nic složitýho na tom nevidim. Z 6 na 3 podřazuješ jen když potřebuješ opravdu všechen výkon a pokud jedeš víc jak 130km/h už se tam trojku nevyplatí dávat. Trojka táhne do 150km/h, čtyřka do 200km/h. Takže těch 130 je zlom kdy dávat 3 nebo 4. Nic víc na tom neni 8) (Mluvím o verzi s vanosem)

Jinak mi přišlo po kratším svezení s e39 530dA, že je automat o něco pomalejší než u e60 530d nebo e65 740d. Možná to byl jen pocit, nebo vadnej automat...

To zverbo: Lososa miluju :) ale těch pár vět co jsem ti napsal ani nestojí za řeč.
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od JaraX »

naftu sem vůbec netahej, tam automat vyrovnává turbodíru apod.
filini28

#114 Příspěvek od filini28 »

540david

#115 Příspěvek od 540david »

Slušná debata. Pokud chceš porovnávat i vliv řidiče, tak dobrý řidič ujede i v 530i. Pokud chceš 540 pro zábavu kup si jednoznačně manuál. Je tady hodně názorů, ale kolik lidí tady vlastnilo oba druhy a najelo xxtisíc km v 540i(A)? Moc asi ne.... Jen dohady. Automat je na sportovní jízdu moc vláčnej a fofrklacek s mocnou dvojkou nic nepřekoná!!!! Ještě doporučuji koupit 4.4 bezVanos. Je při otáčkách rychlejší než pozdější model. Osobně jsem měřil proti 540iS2 a 540iAS2 a první verze motoru vždy kolem 150 začala celkem slušně ujíždět. Ale uznávám, že můj motor je po celkové GO a má najeto pár tisíc a konkurenti měli 300+. Dle měření na letišti v P. Týnci jsem dal 0-100 za 6,01 a 5,98 (pneu 265). 540iAS2 za 6.6 a ani o chlup lépe(255). 540iS2 za 6.4s(245). Srovnávat manuál a automat je nesmysl, jelikož automat je vždy pomalejší. Jedna rychlost mu chybí a i malé dítě pochopí, že využití maximálního výkonu je vhodnější za více krátkých rychlostí. A ještě drobný dodatek. Automat docela baští výkon motoru. Ale pokud bych chtěl auto i pro drahou polovičku a ne jako hračku, vzal bych JEDNOZNAČNĚ AUTOMAT.
540david

#116 Příspěvek od 540david »

Ovšem je tu ještě jedna podstatná otázka, kde sehnat pěknou 540i za slušný peníze? To nevím a dle mě to bude Tvoje primární rozhodování při výběru. Sehnat jebku v automatu za 50 jde, ale bůh s tebou synu! :-)))

Jen upozorním, že je nutné nejen zrychlovat, ale i brzdit a zatáčet. Takže kupuj vůz, co má M-podvozek z výroby. Má jiné tlumiče, stabíky a geošku. A jen brzdy(nějaký lepší) a podvozek je hned 40 papuchů. Olééé ať žije V8!!!
filini28

#117 Příspěvek od filini28 »

zverbo píše:Vyfuky e39
Mam doma vyfuk z 530i, nerezovy, fakt vyborny je nazakazku robeny v Koline ale nelubia sa mi koncovky a preto len krasne odpociva, inak by ho moja 528i davno mala.

K 540i moja predstava je aby to bolo nejak takto riesene ale dam si ho vyrobit na zakazku a aby boli dupexi aktivne.

Kluci v Revilu dělaj taky duplexy
http://reviloauto.cz/coumime-vyfuky.php
zverbo

#118 Příspěvek od zverbo »

JOJO revilo je OK, lakovali mi tam prvu e39 co sem mal, Oliver je borec, pomahal mi zostrojovat hudbu v mojej e39 ked mi klakol DPS zosilovac.

ODPORUCAM su fakt dobry hosani z Hradca Kralove.
zverbo

#119 Příspěvek od zverbo »

1/ K 540i ano manual.
2/ K 540i za 50 nie dakujem.
3/ K 540i a speed racer za volantom ano.
4/ K 540i upgrade brake M5 e39 viac už to nejde
5/ K 540i podvozok jedine M varianta 2
6/ K 540i mini zraz Vamberk - Mníšek

1- ano bude to manual to je iste

2- mam obmedzeny rozpocet pokial nepredam moju 528i ale zase kupit pokladnicku resp. hnoj na kolesach to nie, preto som este nekupil a to som bol kukat uz boha ani neviem kolko 540i, to viete manzelka syn dom chata BMW a az potom ja - je to smutne ale co už zivot je boj a zasade som proti tomu kupovat BMW ked potrebujem dorobit dom alebo kupit BMW na leasing a potom sa kupat na dvore v kaluži.

3- nechcem byt blby ani sa vychvalovat ale myslim ze racer som dobry, od 18ky som mal len BMW nikdy nic ine, dokazem na svojej 528i ponahanat kamarada na 540i /ten co som pisal vyssie v topicu ktori mi ju pozical par krat/ ako som už pisal na rovine to vie aj moja manzelka ale manevrovat a byt rychly v zakrutach vie malokto a tam ja ziskavam aj ked mam len 153kw

4- v tomto topicu pisem ze prve co spravim z mojou 540i su brzdy z M5 a viac jej už dat nemozem

5- v tomto topicu pisem ze druha vec co na mojej 540i spravim je podvozok M varianta 2 a mozno mu aj pomozem nivom s posadenim M

6- ludi co mam rad a vedia mi pomoct si drzim lebo nikdy nevies co budes potrebovat. LOSOS grilovany na kameni bez korenia iba na prirodno je basta to mi verte - zatial sa nikto nestazoval ked pridete budem spokojny ked nie nevadi ale pridete o zabavu.
Jedine co sa umna nedockate je alkohol, bohudik nepijem, nefajcim a nefetujem uz beztak som magor agresivni /manzelku som nikdy neudrel ani som jej nikdy nevinadal - syn to iste/. Inak mam profi set karcher/bosch na tepovanie, vysavanie a lestenie milacika - takze kto bude potom chcet mozme nieco vymyslet.

:D

moja ucta páni a klobuk dole DAKUJEM, keby som takto uvazoval v roku 2009 ked som si kupoval prvu e39 a ponej dalsia a ponej dalsiu a ponej dalsiu tak hned som mal ist do 540i ale je len ale

a k BMW - co viac chcet, ludia ma dost zatracuju koly BMW pretoze unas su BMW neni len auta na premiestnovanie z bodu E do bodu T ale dost casto brane ako clen rodiny a preto ked idem na dovolenku do Norska a za mesiac spravim 7-8000km tak ma nesklame. NIKDY MA BMW NESKLAMALO preto NIKDY INE AUTO MAT NEBUDEM,
zverbo

#120 Příspěvek od zverbo »

zverbo píše:1/ K 540i ano manual.
2/ K 540i za 50 nie dakujem.
3/ K 540i a speed racer za volantom ano.
4/ K 540i upgrade brake M5 e39 viac už to nejde
5/ K 540i podvozok jedine M varianta 2
6/ K 540i mini zraz Vamberk - Mníšek

1- ano bude to manual to je iste

2- mam obmedzeny rozpocet pokial nepredam moju 528i ale zase kupit pokladnicku resp. hnoj na kolesach to nie, preto som este nekupil a to som bol kukat uz boha ani neviem kolko 540i, to viete manzelka syn dom chata BMW a az potom ja - je to smutne ale co už zivot je boj a zasade som proti tomu kupovat BMW ked potrebujem dorobit dom alebo kupit BMW na leasing a potom sa kupat na dvore v kaluži.

3- nechcem byt blby ani sa vychvalovat ale myslim ze racer som dobry, od 18ky som mal len BMW nikdy nic ine, dokazem na svojej 528i ponahanat kamarada na 540i /ten co som pisal vyssie v topicu ktori mi ju pozical par krat/ ako som už pisal na rovine to vie aj moja manzelka ale manevrovat a byt rychly v zakrutach vie malokto a tam ja ziskavam aj ked mam len 153kw

4- v tomto topicu pisem ze prve co spravim z mojou 540i su brzdy z M5 a viac jej už dat nemozem

5- v tomto topicu pisem ze druha vec co na mojej 540i spravim je podvozok M varianta 2 a mozno mu aj pomozem nivom s posadenim M

6- ludi co mam rad a vedia mi pomoct si drzim lebo nikdy nevies co budes potrebovat. LOSOS grilovany na kameni bez korenia iba na prirodno je basta to mi verte - zatial sa nikto nestazoval ked pridete budem spokojny ked nie nevadi ale pridete o zabavu.
Jedine co sa umna nedockate je alkohol, bohudik nepijem, nefajcim a nefetujem uz beztak som magor agresivni /manzelku som nikdy neudrel ani som jej nikdy nevinadal - syn to iste/. Inak mam profi set karcher/bosch na tepovanie, vysavanie a lestenie milacika - takze kto bude potom chcet mozme nieco vymyslet.

:D

moja ucta páni a klobuk dole DAKUJEM, keby som takto uvazoval v roku 2009 ked som si kupoval prvu e39 a ponej dalsia a ponej dalsiu a ponej dalsiu tak hned som mal ist do 540i ale je len ale

a k BMW - co viac chcet, ludia ma dost zatracuju koly BMW pretoze unas su BMW neni len auta na premiestnovanie z bodu E do bodu T ale dost casto brane ako clen rodiny a preto ked idem na dovolenku do Norska a za mesiac spravim 7-8000km tak ma nesklame. NIKDY MA BMW NESKLAMALO preto NIKDY INE AUTO MAT NEBUDEM,

prosim vas nenavazajte sa zatoto domna pisal som to otvorene ako to je aky je real a ako to bude.
Odpovědět