Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aditivujte naftu na zimu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Jendix »

Ahoj, chtěl jsem se vás všech co používáte VIF zeptat jestli jste po přechodu na VIF zaznamenali nějakou změnu spotřeby?

Konečně mi přišel objedanný 5l kanistr zimního VIFu a dneska jsem to na naší již tradiční 500km cestě vyzkoušel. (je fakt že jsem se po víkendovém řádění "pomáhat a chránit" a ztrátě tří bodů v čechách trochu víc krotil :blush: - njn holt kluci šikovní, si vždycky stoupnou tam kde maji jistej zisk, hlavně že se na těch místech většinou nikdy nic nestalo)

Celkově mi palubák po natankování v Praze(lukoil) pak v cíli psal 6,6l a 115km/h průměrná rychlost - na vzdálenosti ca. 400km, což se mi na tomto úseku ještě nestalo (palubák se většinou liší max o 0,2l). Většinou jedu stejnou trasu za 7,3-8,2 (dle stylu jízdy). Ptám se proto, jak to vypadá u vás ostaních? Je možný že u mě je to opravdu shoda náhod, bylo by to ale příjemný najet na nádrž 1000-1050 km. :-D
Selix

#102 Příspěvek od Selix »

Vlasta píše:Je zajímavý, že ta 35 zamrzla těm, co ji ještě dokurvili VIFem. Těm, co do ní nic nepřidávali nezatuhla. Ale řikám, ať si tam každej leje co chce

taky beru u OMW a pridavam VIF tak me to docela zajima. nekde jsem se docet, ze jedinej problem pri "rucnim" aditivovani uz aditivovane nafty muzou zpusobit ty (uz vyse zminene) depresanty. ze se tim muze palivo "predavkovat", treba se to stalo i v tomhle pripade

jendix: zlepseni spotreby pouzivanim VIFu jsem dlouhodobe zatim nepozoroval, pravda, poslednich par mesicu me ukazuje prumer o 0,2 l min nez pred VIFem, ale jestli je to tim, nevim
Lucifer

#103 Příspěvek od Lucifer »

Koukněte na můj ten topic uplně od začátku hned v prvním příspěvku jsou fotky tý nafty bez vifu a po vifu :wink: ještě jsem si nechal naftu s vifem ta byla po 14ti dnech v pokojový teplotě uplně normální, ta bez vifu byla po 14ti dnech dvoubarevná, dole zůstal parafínek a nahoře samotná nafta :wink:
gunner

#104 Příspěvek od gunner »

Taky něco vložím do diskuze...kamarád dělá na Agipu,když jsem se ho před zimou ptal,co si mám představit pod označením arcticdiesel,který Agip nabízí,tak jsem dostal odpoveď,že je to nafta do -33 a že je aditivovaná nějakou složkou na bázi petroleje a že fakt nezamrzne,ještě jedna zajímavost,prý v ní není žádný procento biosložky 8O má takovou zvláštní barvu do "běla"Je to prý slyšet i na chodu moturu,že se líp klape. Taky mi říkal,že už se to vozí namíchaný.

Takže když si pročtu tohle téma od začátku,tak si myslím,že pravdu mají oba pánové..jak Vlasta,tak Rooc,protože jestli OMV už aditivuje maxmotioin nějakým jejich spec. aditivem,tak je vcelku ligický,že když se do toho naleje další aditivum,jiné značky,které může mít trochu jiné chem. složení,tak to může dělat bordel...
Co se týče "letní" nafty,tak samozřejmě souhlasím s tím,že by se aditivovat měla...protože tu žlutý biosvinstvo,který se prodává jako nafta,musí npř. vstřikům opravdu moc chutnat...
Renda1966

#105 Příspěvek od Renda1966 »

Já mám nejlepší zkušenost s Verva od benziny. Celoročně přidávám VIF, letní a zimní.
http://www.rommar.cz/exec/search.aspx?e ... e=Fulltext

Nikdy mi nafta nezamrzla...
hurvajs77

#106 Příspěvek od hurvajs77 »

neaditivuji nikdy, a nikdy mi nafta nezamrzla, ikdyz jsem byl na horach kde bylo -34st :)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
clay

#107 Příspěvek od clay »

hurvajs77 píše:neaditivuji nikdy, a nikdy mi nafta nezamrzla, ikdyz jsem byl na horach kde bylo -34st :)

mas kliku na benzínky :) Jinak pokud jsou -20°C, tak bych radeji aditivum prilil, ja jim neverim... to ze ho tam leju celorocne to je jina, ani nevim proc, asi alibisticky, ze si za zavadu cerpadla nebo vstriku nemuzu sam :)
hurvajs77

#108 Příspěvek od hurvajs77 »

no, kliku to nevim, ale v lete jezdim jen k Benzine a Agip, v zime k OMV. Jinde v CR netankuji.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět