Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Obnova kůže (co použít na barvu a hebkost :) )

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#101 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

DC píše:mám teď objednanou tu barvu na kůži od ultimateracing a balzám s včelím voskem sem nakoupil teď v Brně na autosalonu, tak pak poreferuji ;-)

sadu na kůži od BMW mám taky doma, ale nepřišlo mi, že by potom kůže nějak výrazně prokoukla

taky by mě zajímalo jak si dopadl s tou barvou...
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Whisky »

Já si od "profíka" nechal vyčistit interier + sedacky. Sedacky byly po vycisteni jeste horsi nez pred tim a to protoze, ze byly jiz renovovane a sla dolu i barva na kuzi. Takze udelal to same, odmastil a nastrikal. Delal to autolakyrnickou pistolkou - sedadlo jako nove, ale mam to takto jiz rok a misty je videt, ze se barva vydira.

Jen mam pocit, ze po nastriku kuze mene propousti a vic se v tom potim.

Podle me je lepsi postup obrouseni, potom vetreni nejakeho toho obnovovaciho moridla v barve, a pak impregnace.

http://www.abclepidla.cz/page/2/categor ... /#idglue55
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Whisky »

Whisky
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Whisky »

Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Demostenes »

No, to moridlo mi primo doporucoval calounik, ale pak se musi zatracene dobre impregnovat.

I kdyz co ja strikal sedacky (normal barva na kuzi), tak jsem delal jen hodne tenkou vrstvu, takze se mi nestalo to, ze bych udelal na povrchu neprodysnou "gumovou" vrstvu.
schinach
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od schinach »

Tak jsem se tim prokousal, ale nejsem z toho moc chytry. Mohl by tady nekdo sumarizovat co pouzit na tu ci onu barvu, plus konkretni postupy a nejlepe i linky ? :)
ACDC

#107 Příspěvek od ACDC »

Používám přípravek "LEATHER LOTION " fy ERDAL.Balzám na kůži,obsahuje včelí vosk.Cca 120Kč v lepš. drogeriích.Naprostá spokojenost(nutno třeba 3x),jako dět. prdelka. ACDC
bas2

#108 Příspěvek od bas2 »

Kupil som farbu a tmel na kuzi, z ebay, este som to nevyskusal, ale odtien sedi a predajca mal velmi dobre referencie, tak som tu skusil, ale teraz v tej zime farbit nebudem, pockam na jar :roll:
bas2

#109 Příspěvek od bas2 »

ACDC píše:Používám přípravek "LEATHER LOTION " fy ERDAL.Balzám na kůži,obsahuje včelí vosk.Cca 120Kč v lepš. drogeriích.Naprostá spokojenost(nutno třeba 3x),jako dět. prdelka. ACDC

jo to mam, cena je super, ale prislo mi to velmi vodove, nevim kolko % v tej vode je vceliho vosku, ale za tu cenu je to good.
magic
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od magic »

bas2 píše:
ACDC píše:Používám přípravek "LEATHER LOTION " fy ERDAL.Balzám na kůži,obsahuje včelí vosk.Cca 120Kč v lepš. drogeriích.Naprostá spokojenost(nutno třeba 3x),jako dět. prdelka. ACDC

jo to mam, cena je super, ale prislo mi to velmi vodove, nevim kolko % v tej vode je vceliho vosku, ale za tu cenu je to good.

a je to teda i na černou kůži a kde se to dá koupit ?
Poho

#111 Příspěvek od Poho »

Chlapi TOM má pravdu.
Včelí vosk a není problém. Mám osobmě vyzkoušeno z motokombinéz a teď jsem dělal i svou E39. Kůže je po ošetření včelím voskem měká, jemná a hlavně nepraská.
Včelí vosk koupíte tak za 100,- Kč kelímek, který vystačí tak na 10 aut nebo 20 kombinéz.
Stačí to udělat jednou do roka, stojí to asi 10 korun a půl hodiny práce a sedačky máte pořád jako nové a nepopraskají. Nebo si v BMW můžete koupit za nemalý peníz speciální přípravek na kůži a co myslíte že obsahuje - včelí vosk akortát je z BMW tuby.
magic
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od magic »

Poho píše:Chlapi TOM má pravdu.
Včelí vosk a není problém. Mám osobmě vyzkoušeno z motokombinéz a teď jsem dělal i svou E39. Kůže je po ošetření včelím voskem měká, jemná a hlavně nepraská.
Včelí vosk koupíte tak za 100,- Kč kelímek, který vystačí tak na 10 aut nebo 20 kombinéz.
Stačí to udělat jednou do roka, stojí to asi 10 korun a půl hodiny práce a sedačky máte pořád jako nové a nepopraskají. Nebo si v BMW můžete koupit za nemalý peníz speciální přípravek na kůži a co myslíte že obsahuje - včelí vosk akortát je z BMW tuby.

a kde to sehnat? sháněl jsem to jednou docela dosti, protože mě to bylo taky porazeno, ale nikde jsem to nenašel, jenom něco na bázi včelího vosku, ale ne čistej včelí vosk.
CZAirwolf

#113 Příspěvek od CZAirwolf »

A pred aplikaci vceliho vosku nabarvit ?
Poho

#114 Příspěvek od Poho »

Včelí vosk koupíš u každého šikovného včelaře nebo ve včelařských prodejnách - to najdeš. Dále můžeš použít třeba balzám na kůži zn. PADANA 250 ml. za 170 Kč. Ale v tom jsou ještě nějaké další příměsi.

Jinak tedy barvit před balzámováním.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Demostenes »

CZAirwolf píše:A pred aplikaci vceliho vosku nabarvit ?

Ja bych to nabarvil az po aplikaci vosku. Preci jen ta barva trochu ucpe pory te kuze, takze pakby ten vosk tak dobre nesal. A je to i oficialni postup pro vsemozne repair kity na kuzi.
ARMAN

#116 Příspěvek od ARMAN »

la pardon za vytahnuti stareho tematu ale myslim že toto tema bude pro někoho aktualni :)

koupil jsem v Ikei sadu čistič + vyživovač s houbičkou pro ten čistič(350,-)
vypada nějak takhle ale krabice je větši a jsou v ni dvě lahvičky
Obrázek
jsem si řek že Ikea amateři to nebudou, uvidime

teď chci koupit černou barvu ale jakou? chci se vyhnout objednani přes internet protože to pošlou poštou tam chodim nerad :? do čalounictvi a kramu s potřebami pro čalouniky jsem volal a jezdil a nikde nemaj ani nevědi kde sehnat :roll: v hornbachu jsem viděl tuto barvu http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... 0000000051 140ml za 110,- ale nevim jestli je můžu střikat na sedačky aby to pak nepustilo nebo nevybledlo, že :? na lahvi je psano že je na kožene věci(boty, kabelky atd). Použival ji někdo?

pak co s tmelenim/zbroušenim kůže dělal to někdo? mam kůži hodně popraskanou, dělal to někdo?
Caris

#117 Příspěvek od Caris »

TOMe39 píše:Pánové, proč tak složitě? Odřené sedačky napustit krémem na boty v daném odstínu a pak napustit včelím voskem. Je hodně přípravků na kožený nábytek v různých cenových relacích, ale jde hlavně o ten včelí vosk. Já jej mám přímo a výsledek je super! Asi jsem byl první, kdo to dělal u 7letého auta, kůže vše okamžitě nasála, tak jsem to s voskem opakoval celkem třikrát. Po roce jsem to zas přetáhnul jednou voskem a stačilo.
50 USD můžete určitě užít lépe :idea:

Ja jsem misto kremu na boty pouzil lihove moridlo na drevo. a pak vceli vosk.kremu jsem se bal aby nespinil.
magic
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od magic »

lidi.. máte někdo zkušenosti s nějakým přípravkem, nebo firmou v BRNĚ a okoli na fakt dobrou obnovu BÍLÉ kůže?? Aby byly ty sicny jako nove? :)))
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#119 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

magic píše:lidi.. máte někdo zkušenosti s nějakým přípravkem, nebo firmou v BRNĚ a okoli na fakt dobrou obnovu BÍLÉ kůže?? Aby byly ty sicny jako nove? :)))

zkus pavla z Podivína. odkaz najdes ve zkusenostech se servisy
Pavel

#120 Příspěvek od Pavel »

GeorgosAc píše:
magic píše:lidi.. máte někdo zkušenosti s nějakým přípravkem, nebo firmou v BRNĚ a okoli na fakt dobrou obnovu BÍLÉ kůže?? Aby byly ty sicny jako nove? :)))

zkus pavla z Podivína. odkaz najdes ve zkusenostech se servisy

mi už se známe....ale obávám se že to nedám...zas na tu kůži nejsem přeborník...zatím zbírám zkušenosti :lol:
Odpovědět