Proč nepatří LPG do auta? Protože motor není vyroben na LPG, ale benzín. Tak ho konstruktéři vymysleli. Protože v autě není myšleno na nádrž LPG.
To že to jezdí na LPG je věc vedlejší :-D. Jsem za něj rád, to neříkám, protože náklady mám teď 50%, ale principielně mi tam LPG vadí. Samozřejmě vím, že plno lidí jezdí na olej, na mazut a jiné sračky, hlavně že to jede. Mě spíše vadí psychicky. To je celé.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
tankovací redukci jsem myslel, ale pak jsem čekal tu odpověd na LPG a ne na redukci.
BMW nedělá auta na LPG protože u auta za 3-4 mega to stejně trochu postrádá smysl, jenže u auta za dvě kila už to dost smysl má.
jinak i BMW dělalo plynová auta
ano, vím že dělalo. Dokonce jsem to i jedno viděl. Hele neřešme jestli má LPG smysl nebo ne. My dva se stejně neshodneme...
Ano, finanční hledisko chápu ;-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Co se týče LPG, tak začínám být docela nasranej. Přednedávnem auto jelo na 7 válců - chyba vstřiku č.4. U Jaraxe vyměněno. Teď závada znovu - vyřešeno v Brně (HL Propan) - výměna vstřiku č.5. No a cestou domů - co asi? Opět jedeme na 7! Doprdele mě už to tak sere! Jedná se o LPG Magic 3, najeto cca 40000 km. Takže jsem se rozhodl, že je prostě vyméním všechny, co už, ale jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží.
To je sice hezký, ale má to néjaký řešení? Tankuji všude možné, podle toho, kde se auto nachází. První problém byl ale po tankování v Jeseníku. Dá se celý systém nějak pročistit?
ale houby, já tankuju uplně vše a vždy jezdím do dna, LPG hledám až dojde, na LPG mám najeto už cca 300tkm-400tkm a zatím bezproblému.
řešení nevím, jelikož jsem se s tím nesetkal, jak budu někdy mluvit s klukama z HLpropanu tak to s něma proberu
Dík moc! Nevím, ale fakt mé to celkem sere. Předpokládám, že filtry tam mají proto, aby se nic podobného nedělo. Jinak dalśím projevem je, źe vstřik zůstává otevŕený a po vypnutí motoru pouští dál LPG do sání a auto pak nejde nastartovat. Jaká je vlastně normální životnost vstřiků?
Nedávno mi odešel 2x po sobě vstřik nájezd zhruba 800 kilometrů nakonec to bylo špatným LPG u MOL tak na to pozor dvoje tankování a dvakrát vstřik KO vod té doby tankuji jinde a po problému a samo že mam Magic
Já osobně beru, resp. se snažím brát jen u Benziny. Raději si zajedu 10km k Benzině, než riskovat. nemám moc velkou důveru v malé pumpy. Samozřejmě ani velká nedá záruku.
Jinak MOL je bejvalej Agip, který jsem nikdy nepovažoval za nic kvalitního, zastavil jsem tam max. na WC nebo pauzu.
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77 píše:Já osobně beru, resp. se snažím brát jen u Benziny. Raději si zajedu 10km k Benzině, než riskovat. nemám moc velkou důveru v malé pumpy. Samozřejmě ani velká nedá záruku.
Jinak MOL je bejvalej Agip, který jsem nikdy nepovažoval za nic kvalitního, zastavil jsem tam max. na WC nebo pauzu.
Děláš dobře já to taky tak praktikuji ...kamoš taky co má novej PRINS stejně jako já a na servisu mu řekli že super co tankuje prý má filtry LPG jako nové ...
ale jednou se mi stalo, že jsem natankoval u Benziny (v PHA na Krejcárku) a měl jsem o 150km nižší nájezd. Přitom hned naproti je také Beznina, kde beru normálně a tam je to v pohodě. Ale je pravda, že u té druhé jsem nikdy neviděl ani nohu, sotva tam lidi tankují benzín.
Za celých cca 40tis co mám LPG, se mi stalo jen 2x, že se razantně zvedla spotřeba.
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Občas na Krejcárku beru LPG, většinou ve směru z centra, na té co jede nonstop. Dvakrát jsem bral i u druhé, spotřeba v běžných mezích jako jindy.
Často jsem tam bral Vervu100, měli skvělé ceny, ale to je minulostí. Srovnali se se zbytkem města. V posledních měsících má Vervu100 za dobrou cenu Benzina na kraji D11, tam co je BurgerKing a Hummer.