Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LPG A VSE KOLEM PLYNU V BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ACDC

#981 Příspěvek od ACDC »

S těmi kryty je to hezké. Nemohu si pomoct, ale jinak jako vždy.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#982 Příspěvek od JaraX »

ACDC nechápu co myslíš tím jako vždy?

Hoody, právě že u 90procent BMW jde udělat tankování bez redukce, není to "redukce nacpaná" někam, ale právě plnohodnotné víko, redukci si pak můžeš koupit akorát z toho plnohodnotnyho plnění na německý systém.
třeba se mých popichů chytné LPG Vaněk, protože je to adept na dobrýho plynaře a začně dávat taky plnohodnotný plnění, velký nádrže a přestane dávat ty debilní jednorázový pásky :)
ACDC

#983 Příspěvek od ACDC »

Ale je to dobrý, viděl jsem hrozný prasárny. Ale když už-hadice ke vstřikům takové délky, aby byli u sebe nebo použít rozpěrku a podobné puntičkářské titěrnosti
ACDC

#984 Příspěvek od ACDC »

Mně (teda minulému majiteli) to dělali tady (moje auto 39 s AC Schnitzer). Taky žádný zázrak, ale od té doby na plyn jezdí a jezdí a jezdí. Co skoro nikdo neví, že bavo jezdí nad 100° a pak to hází chybu snímače teploty. http://www.autounger.cz/fotogalerie.html
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#985 Příspěvek od ice.blade »

chalani co sa v vyznate, aky je aktualne najlepsi system na plyn? niekto hovori BRC, niekto STAG alebo TARTARINI... ja mam dlho ELPIGAZ ide super ale chcelo by to nieco novsie

ma niekto skusenost so vstrekovanim kvapalneho lpg bez splynovania na nepriamy vstrek?

a najsilnejsi reduktor? je nieco silnejsie od KME twin?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#986 Příspěvek od JaraX »

kapalné LPG zatím dobře nefugnuje ,většina lidí s tím má problémy, navíc to stojí hodně penez

nejlepší je určitě prins, ale na druhou stranou má poměrně malou servisní síť a drahé komponenty, filtry apod

reduktor není třeba dávat zbytečně výkoný, spíš podle typu auta

italské systémy sou problémové, to bych radši ten elpigaz, v ČR je nejvíc rozšířený a funkční MAGIC
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#987 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Radši Elpigaz než problémový italský systém? JaraXi, s tímto výrokem musím hlasitě nesouhlasit. Epigaz je kopie italských systémů :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#988 Příspěvek od JaraX »

no nevím, ale všichni co mají tartarini a podobné plyny s tím mají jen problémy.
s elpigazem nemám mnoho zkušeností, spíš s Magicem(KME Nevo), Stagem apod a bez problémů
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#989 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Mám Tartarini, kolega má Tartarini, funguje to výborně. Já měl potíže jen se vstřikovači Valtek (které jsou kopie Tartarini :-) ) jinak za 7 let a necelých 300k km jen jezdím.
Potíž je s nastavením, free část sw nástroje nedělá všechno, hardwarový klíč pro pokročilá nastavení mají jen proškolení záatupci.
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#990 Příspěvek od JaraX »

tak hlavně problém není ani tak v plynech jako v plynařích, těžko by někdo vyráběl plyn co nefunguje, naopak i sebelepší plyn jde namontovat nahovno
ACDC

#991 Příspěvek od ACDC »

Jak jsem psal výše, jedno auto Trt. 6 let, jedenkrát měněny vstřiky, jedenkrát zbbla paměť. Druhé auto Trt. 5 let, dokud jsem nevychytal to čidlo teploty (nad 100°) problém, potom už jen OK. U prvního 2x praskla hadice předehřevu (prvnímu majiteli), od té doby, co jezdím pod 100° v pohodě. Při kontrole smoothness v jedné linii uprostřed všechny válce, docela jsme čuměli po těch km (280kkm). Navíc co jsem před 14ti dny zjistil na jihu, že i při zapnuté ohřevu termostatu při pomalé jízdě, kdy tam automat hned nahází pětku a motor se motá kolem dvou tisíc leze teplota stejně ke 100° a pokud neměřím teplotu, je to vlastně OK. Stačí trojku a protočit a teplota o deset stupňů dole.
krestak

#992 Příspěvek od krestak »

po přelouskání tohohle tématu jsem se objednal na plyn k LPG Vaněk tak jsem zvědavej :D
paveld
Kontaktovat uživatele:

#993 Příspěvek od paveld »

Hledám vyhledávač LPG stanic pro android, který umí pracovat i offline a umí evropu. Máte někdo s něčím dobrou zkušenost?
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#994 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

POI do navigace.
323ti stock condition
hurvajs77

#995 Příspěvek od hurvajs77 »

paveld píše:Hledám vyhledávač LPG stanic pro android, který umí pracovat i offline a umí evropu
vlastní oči? Nebo jak píše Francis, dej si tu práci a přidej si POIs do navigace
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
paveld
Kontaktovat uživatele:

#996 Příspěvek od paveld »

To by bylo nejlepší, ale zatim se mi to nedaří rozchodit s mojí navigací, tak jsem hledal jestli není něco jinýho... nejspíš ne.
hurvajs77

#997 Příspěvek od hurvajs77 »

hele, když jsem byl teď na Orlím Hnízdě, tak jsem se předběžně kouknul doma kde jsou pumpy s LPG, ale i tak mám aktivovaný datový roaming, takže bych se případně podíval na net. Na cizinu používám MyLPG. V ČR je LPG skoro všude.

Já si kdysi koupil dokonce PimpMyNav, abych si mohl definoval vlastní POIs, ale zjistil jsem, že je to docela zabugovaný a povedlo se mi vypálit tak každý 5 DVD, resp. tak abych tam viděl ikony - buď se nezobrazila daná kategorie v menu, nebo zase nebyly ikony. Takže na úpravu POIs jsem se vykašlal a raději si zaplatím na data. U CIC jsem slyšel, že údajně jde nahrát vlastní POIs, ale nevím jestli to je pravda.

Podle me je více aplikací, které monitorují LPG, ale asi ne offline. A pokud to není něco oficiálního, tak je to jen o komunite, která tam pak dává ceny nebo info. Třeba iPumpuj atd. Okolní státy jsou na tom asi podobně. Na druhou stranu, pokud by se ti s tim chtělo srát, klidně napiš nějakou aplikaci na mobil, která bude využívat interní mapy v mobilu budeš moci zadat vlastní POIs. Už mě to nadaplo udělat, ale nemám na to prostě čas...

Podle me je možná lepší tankovat třeba i 1/2 nádrže, pokud tedy necheš jet na benzín. Z tankování v DE jsem měl trochu obavu, ale bylo to v pohodě. Pumpy jsou značený jako u nás, viděl jsem jich docela dost. V Berchtesgaden u takové menší pumpy přiběhl chlapík s úsměvem a kufříkem, našel správnou redukci a bylo hotovo.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
paveld
Kontaktovat uživatele:

#998 Příspěvek od paveld »

Dík za rozsáhlou odpověď. MyLPG.eu vypadá dost schopně, to se může hodit.
Já mám právě třeba z Německa zkušenost, že stanic je tam dost, ale podél dálnice byly místa, kde jsem dlouho na nic nenerazil - buď jsem něco přehlídl, nebo mohli být až třeba vedle dálnice, ale musel bych vědět, že tam je a sjet. Po Itálii až na vyjimky jsou všude, tam je akorát zlo ta jejich siesta :evil: .
Android aplikaci určitě psát nebudu, nemám na to znalosti ani hlavu... naučit se to dá bez pochyby, ale někomu jinýmu než mě tohle půjde snáz. Z toho co jsem našel, tak jedinný použitelný vypadá Pumproid, ale je to jen CZ.

Každopádně s navigací a POI jsem si ještě pohrál, postahoval jsem POI z http://www.poiplaza.com a už to maká a zatím se mi to dost líbí. Z poi.cz a ve formátu, který radí výrobce to prostě nefungovalo... do navigace Be on road.
hurvajs77

#999 Příspěvek od hurvajs77 »

jo, Poi.cz jsem měl problémy také. Je to klasický prokud čechů, tj. nekvalitní práce.

V Německu je pravda, že na dálnici jsem si pump vůbec nevšímal, věděl jsem že dojedu až do Berchtesgadenu.

Přesně jak jsem psal, každý stát, resp. příznici / majitelé LPG si hrají na svém písečku, což je logické. Škoda, že není nic centrálního napříč Evropou. Podle mne by se to vyplatilo. Hmm, tak mám alespon nějaký cíl a třeba něco udělám :-D
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
paveld
Kontaktovat uživatele:

#1000 Příspěvek od paveld »

No ono pokud bude spoleh na POI v navigaci v telefonu, tak je podle mě zbytečnost vymýšlet aplikaci zvlášť jen pro hledání LPG. Nezkoumal jsem kdo ty POI co jsem rozchodil dává dohromady, ale budu doufat, že na to je aspoň trochu spoleh. U mě je tankování nutný každých 300km, tak to musím řešit asi trochu víc než Ty :-).
Odpovědět