Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

All-season pneu? Prosím o názory. Kuju.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavproch

All-season pneu? Prosím o názory. Kuju.

#1 Příspěvek od pavproch »

Stará kunverza (možná) změní (částečně) názor, prosím o komentáře/rady/názory:
Doposud sem zatvrzele trval NATOm, že na zimu zimní gumy a na léto letní (= 2 sady kol, teda s vyjímkou slaboučké Pindice, která 365dní v roce na zimních), ale.... zimy (i tady u nás v podhůří/mezi horama) už nejsou to co bývaly (letos nasněžilo snad jen 2x nebo 3x = možná 90+% času se yezdilo po asfaltu, ne po sněhu/ledu) + doteď sem ty druhé sady kol skladoval ve firmě (a ne doma v garáži) - to bude od 2026 nemožné + doma v garáži není neomezeně místa:
Takže sem neska při vycházce uvažoval, že bych (minimálně) jejího Leguána před budoucí zimou (2025-6) posadil na 4-seasons gumy a to už NAFURT ....
Výběr je dostatečně široký i ftom netypickém rozměru 235/50 R18. ?????? (Any comments?)
Dodatek: A fčíl koukám, že i ve staggered setupu pro brambora2 (225/40+255/35 R18) je na výběr toho taky dost....
pavproch

Re: All-season pneu? Prosím o názory. Kuju.

#2 Příspěvek od pavproch »

Nikdo nic?

Čím víc kolem toho gůglím, tím semito začíná líbit víc a víc, pokud mi to někdo (= dvorní pneuservisák Strnadel, už sem mu spal dotaz co si o tom myslí) nerozmluví, tak už sem se (vnitřně) rozhodnul do toho na podzim s Leguánem jít, trochu ešče váhám, esli s bramborem2 do toho jít rovnou taky nebo ne/až později podle zkušeností s Leguánem.

Pirelli Cinturato AllSeason 3f dělají jak v rozměrech pro Leguán tak i dvourozměru pro 3er.... Strnadel bude ráth, že mu udělám kšeft (prodejce Pirelli).... Leguán: já ušetřím místo v garáži a starosti/náklady s přezouváním, jí to je/bude jedno. 3er: Mám ho jako firemní přibližovadlo taxi na nějaké dovádění s ním (v létě) nechám zajít chuť (na emoce mám m4Zlika). A dyž extra moc nasněží/bude to klouzat, tak dycky ešče doma máme Pindicu (trvale na kvalitních zimních), což je taková malá "sněžná rolba" na kolech....
vita11 Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 3376

#3 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Ty nové all-season už jsou docela slušná volba. Třeba nové Volva XC90 (a možná i jiné modely) chodí defaultně na Michelin CrossClimate 2
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

Tak jo, i Strnadel mi ten nápad odkýval (do OsterRíše Leguán nejezdí), pudu do toho. A na 3er si to ešče rozmyslím (do podzimka času dost).
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Na přibližovadlo je to “ok”, ale na bawo rozhodně NE. Měl jsem tyhle Pirelky na Medvědu C klas s205 v R18 225 a na mokru to šlo regulérně bokem při nájezdu na dálnici… abs kopalo při rychlejším zpomalování před přechodem… kvůli potomci na STK jsem si musel půjčit jiné disky od kamaráda s Allseason Goodyear v R17 a ty byly ještě horší plus hlučnější…
Na sněhu byly paradoxně celkem vpoho, ale v létě na mokru bych je dal na úroveň levných čínských letních…
Za mne fakt ne…
“Ability is what you're capable of doing.”
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

Kuju, tohle je teda první neg. reakce, ale dík za ni. Na Leguána je na podzim dám, na 3er ještě teda nevím.
Odpovědět