Stará kunverza (možná) změní (částečně) názor, prosím o komentáře/rady/názory:
Doposud sem zatvrzele trval NATOm, že na zimu zimní gumy a na léto letní (= 2 sady kol, teda s vyjímkou slaboučké Pindice, která 365dní v roce na zimních), ale.... zimy (i tady u nás v podhůří/mezi horama) už nejsou to co bývaly (letos nasněžilo snad jen 2x nebo 3x = možná 90+% času se yezdilo po asfaltu, ne po sněhu/ledu) + doteď sem ty druhé sady kol skladoval ve firmě (a ne doma v garáži) - to bude od 2026 nemožné + doma v garáži není neomezeně místa:
Takže sem neska při vycházce uvažoval, že bych (minimálně) jejího Leguána před budoucí zimou (2025-6) posadil na 4-seasons gumy a to už NAFURT ....
Výběr je dostatečně široký i ftom netypickém rozměru 235/50 R18. ?????? (Any comments?)
Dodatek: A fčíl koukám, že i ve staggered setupu pro brambora2 (225/40+255/35 R18) je na výběr toho taky dost....
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
All-season pneu? Prosím o názory. Kuju.
- pavproch
Re: All-season pneu? Prosím o názory. Kuju.
Nikdo nic?
Čím víc kolem toho gůglím, tím semito začíná líbit víc a víc, pokud mi to někdo (= dvorní pneuservisák Strnadel, už sem mu spal dotaz co si o tom myslí) nerozmluví, tak už sem se (vnitřně) rozhodnul do toho na podzim s Leguánem jít, trochu ešče váhám, esli s bramborem2 do toho jít rovnou taky nebo ne/až později podle zkušeností s Leguánem.
Pirelli Cinturato AllSeason 3f dělají jak v rozměrech pro Leguán tak i dvourozměru pro 3er.... Strnadel bude ráth, že mu udělám kšeft (prodejce Pirelli).... Leguán: já ušetřím místo v garáži a starosti/náklady s přezouváním, jí to je/bude jedno. 3er: Mám ho jako firemní přibližovadlo taxi na nějaké dovádění s ním (v létě) nechám zajít chuť (na emoce mám m4Zlika). A dyž extra moc nasněží/bude to klouzat, tak dycky ešče doma máme Pindicu (trvale na kvalitních zimních), což je taková malá "sněžná rolba" na kolech....
Čím víc kolem toho gůglím, tím semito začíná líbit víc a víc, pokud mi to někdo (= dvorní pneuservisák Strnadel, už sem mu spal dotaz co si o tom myslí) nerozmluví, tak už sem se (vnitřně) rozhodnul do toho na podzim s Leguánem jít, trochu ešče váhám, esli s bramborem2 do toho jít rovnou taky nebo ne/až později podle zkušeností s Leguánem.
Pirelli Cinturato AllSeason 3f dělají jak v rozměrech pro Leguán tak i dvourozměru pro 3er.... Strnadel bude ráth, že mu udělám kšeft (prodejce Pirelli).... Leguán: já ušetřím místo v garáži a starosti/náklady s přezouváním, jí to je/bude jedno. 3er: Mám ho jako firemní přibližovadlo taxi na nějaké dovádění s ním (v létě) nechám zajít chuť (na emoce mám m4Zlika). A dyž extra moc nasněží/bude to klouzat, tak dycky ešče doma máme Pindicu (trvale na kvalitních zimních), což je taková malá "sněžná rolba" na kolech....
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Ty nové all-season už jsou docela slušná volba. Třeba nové Volva XC90 (a možná i jiné modely) chodí defaultně na Michelin CrossClimate 2
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

- pavproch
Tak jo, i Strnadel mi ten nápad odkýval (do OsterRíše Leguán nejezdí), pudu do toho. A na 3er si to ešče rozmyslím (do podzimka času dost).
Na přibližovadlo je to “ok”, ale na bawo rozhodně NE. Měl jsem tyhle Pirelky na Medvědu C klas s205 v R18 225 a na mokru to šlo regulérně bokem při nájezdu na dálnici… abs kopalo při rychlejším zpomalování před přechodem… kvůli potomci na STK jsem si musel půjčit jiné disky od kamaráda s Allseason Goodyear v R17 a ty byly ještě horší plus hlučnější…
Na sněhu byly paradoxně celkem vpoho, ale v létě na mokru bych je dal na úroveň levných čínských letních…
Za mne fakt ne…
Na sněhu byly paradoxně celkem vpoho, ale v létě na mokru bych je dal na úroveň levných čínských letních…
Za mne fakt ne…
“Ability is what you're capable of doing.”
- pavproch
Kuju, tohle je teda první neg. reakce, ale dík za ni. Na Leguána je na podzim dám, na 3er ještě teda nevím.