BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je pát 05.06.2020 14:46



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 15:26 
Offline
Registrovaný

Registrován: pát 10.06.2005 00:00
Příspěvky: 24266
Bydliště: BMW Master
zdroj musí být alespon 20-40A, pokud chceš flashovat jednou za rok, poslouží i jiné auto a startkabely


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 15:53 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30.12.2014 01:00
Příspěvky: 238
Flashování nebude doufám nic složitého, je potřeba mít:
1) Telefon s Androidem a staženou aplikaci
2) Telefon musí umět USB OTG (většina umí)
3) USB/OTG Adaptér
4) OBD/DCAN kabel

Pak už jen postupovat podle pokynů v té apce. Případně to ještě podporuje Wi-Fi adaptéry, ale zrovna flashování dat bych vzduchem neriskoval.

Doporučenej kabel: https://www.bimmer-connect.com/bimmer-geeks.php
Doporučený Wi-Fi: https://www.bimmer-connect.com/thor-wifi-adapter.php

Appka provede i zálohu stávajícího nastavení. Další pokyny viz:
https://www.xhpflashtool.com/resources/xhp_manual.pdf


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 21:07 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.05.2018 08:00
Příspěvky: 313
Bydliště: Beskydy
Děkuji za odpověď. Bohužel hned narážím na bod #1.. Pro iOS to možné není..?

_________________
Obrázek
Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 22:22 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30.12.2014 01:00
Příspěvky: 238
Koukni do obchodu s aplikacemi, jestli tam tu appku vubec uvidis. Nicmene Apple ma obecne k temhle vecem odpor, takze mozna bude nutne sehnat nekoho s Androidem.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 13:37 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.05.2018 08:00
Příspěvky: 313
Bydliště: Beskydy
Ještě jeden tupý dotaz pro jistotu - stačí mi pro vše ten doporučený kabel, nebo je rozdíl mezi K+DCAN a OBD/DCAN kabelem, tedy dle bodu č. 3 a 4 musím koupit 2 rozdílné? Co jsem se koukal na internet, přišlo mi, že ten doporučený kabel zvládá vše, tedy stačí jeden, pokud to nechápu blbě.
Děkuji :pivo:

_________________
Obrázek
Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: čtv 25.04.2019 10:15 
Offline
Registrovaný
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11.02.2012 01:00
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
Já jsem dokonce založil i nové téma v Technické sekci. Sice jsem to hledal přes tlačítko, ale nic jsem nenašel. Každopádně tady dávám odkaz na to vlákno.
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=33&t=100491&p=1142893#p1142893


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 21:09 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 15.12.2007 01:00
Příspěvky: 91
jak se vam to podarilo zaplatit me to nejde


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 22:25 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 31.08.2008 00:00
Příspěvky: 1063
dist01 píše:
jak se vam to podarilo zaplatit me to nejde


ja si to nechal nahrat v D a platil cash.Ale kamos to resil a neslo mu to zaplatit-google to prej nejak blokoval a nakonec to vyresil,ze koupil nejaky voucher :roll:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 23:31 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: pát 18.01.2008 01:00
Příspěvky: 12601
Bydliště: Brno
Je to stejný problém jako s MHD, je to drahá aplikace a někomu to prostě google blokuje ... někomu ne :roll:

_________________
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E30 336i Sedan S38 - RingTůl
E91 335i N54B30 - pracant :)

http://www.piston.czService & Performance partner
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Xhp software prevodovky
PříspěvekNapsal: úte 18.02.2020 16:20 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 10.11.2012 01:00
Příspěvky: 696
Bydliště: Šumperk
Tak jsem to tam fouknul :D
Ale pěkně od začátku.
Pokud to někdo nechce flashovat sám, tak v ČR to dělá jedna firma za 6000,- a nebo v Polsku za 800zl a je jedno, kterou mapu chceš.
Já už kabel na Inpu/Istu mám a tak jsem si koupil redukci mezi kabelem usb a telefonem.
Po načtení informací jsem usoudil, že pro mě bude dobrý stage 2.
Aplikaci jsem stáhl, podařilo se mi bez problému i zaplatit licenci a při kupování mapy mi to házelo chybu.. stačilo 5 minut počkat a zkusit to znovu a vše bylo zaplacené.
Auto jsem měl na nabíječce a záloha se dělala 27 minut. Samotné zapsání 8 minut a nahrátí mapy 2 minuty. Nelekejte se , že na CCC vyskakují chyby převodovky, ABS, airbagu a všeho možného..CCC se potom asi 2x restartovalo a vše bylo nahráno..
První, co jsem si všiml, že mi to u Déčka nepíše ,jakou mám rychlost (mají tam poznámku, že je to jen u modelů, které to podporují), ale jinak je s tím úplně jiné ježdění.
Auto mám jen lehce čiplé, jinak série a připadalo mě divné, že na sériové mapě v převodovce to při menším přidání zbytečně podřazovalo. 1,2,3, klasickej klouzavej automat... Dále třeba na dálnici tempomat 130km/h a při přidání páčkou na tempomatu o deset nahoru mi to koplo z 6 na 5 a pak během pár vteřin zase na 6.. osobně si myslím, že to auto je dost silné na to, aby to dokázalo zrychlit na 6tku... jenže ono podřazování je udělané, mimo jiné tak, že jakmile se pedál plynu přehoupne přes 50% ,tak auto podřazuje.
S stage 2 je to úplně jiná jízda. S klidnou nohou to radí cca o 300ot dříve, nehází tam zbytečně o 2 kvalty dolů, když jedu 50 a dám plnej, ale podřadí jen o jeden, zamkne měnič a auto vystřelí..
Tím,že se měnič dříve zamkne auto také více třeba na 3q ve městě zpomaluje (brzdí motorem),když dojíždím na semafor... V podstatě se to chová podobně jako manuál.
Těžko se to popisuje,ale mám z toho takovou radost, že jsem se s tím musel podělit.
O 25% rychlejší řazení si nemyslím převodovce uškodí... více asi bude mít práce měnič resp. zamykací lamela v něm, ale měnič mám komplet repáslí a tak myslím, že vydrží.
Jinak se jedná o E61 530d 160kw předface EU4..


Naposledy upravil DaweTDS dne stř 19.02.2020 12:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: LukeH a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.068s | 19 Queries | GZIP : On ]
banner
banner
banner