BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je úte 26.03.2019 12:24



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 159 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 22:11 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 31.08.2008 00:00
Příspěvky: 968
Snejk píše:
mam kdyztak uplne novy ccc v zaruce z bmw skladem... to je asi nejjistejsi


cena :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 22:21 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 17.06.2006 00:00
Příspěvky: 2643
18, pc byla 26...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 12.01.2019 20:15 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 10.11.2012 01:00
Příspěvky: 688
Bydliště: Šumperk
Ahojte, tak mám také problém s černou obrazovkou,ale můžu si za to sám..
Mám E61 530d 160kw před face 2005 profi navi.

Při kontrole na ISTě mi to ukázalo chyby:
S0076 Není možná žádná komunikace s CD měnič.
- Červená chyba - měnič zkontroluje vložená CD,ale nepřehraje.
S0160 Není možná žádná komunikace s modulem napájení
- Červená chyba - Modul MPM
S0195 Není možná žádná komunikace s řídící jednotkou telefonu
- Červená chyba - telefon mám z loketky vymontovaný
004262 Žhavička 6 válec
- Žlutá chyba - vadná žkavička
00A46D CID chyba funkce CID kvůli perifernímu zařízení
- Žlutá chyba - nevím co to znamená
00FFF2 Mostsys: Porušení kroužku MOST
- nevím co to znamená.

iDrive fungoval, jen nešlo Bluetooth a měnič na CD

Dnes jsem rozhodil zadek a koukl se na ten MPM modul. V kufru voda nebyla, ale na svorkovnici byly 2 kontakty zeleně zoxidované. Modul jsem rozdělal a vevnitř byl jako nový, žádné známky oxidace a pod. Odpojil jsem ještě ten bluetooth mulf modul a koukl na jeho kontakty. Ty byly v pohodě.
Očistil jsem zoxidované kontakty na MPM modulu, ošetřil sprejem na kontakty a napojil... z té radosti jsem hned letěl nastartovat s tím, že na diagnostice kouknu, jestli se už MPM modul "hlásí". Po nastartování mi ale iDrive nezaplo. Hned jsem si uvědomil, že jsem to nastartoval s odpojeným mulf bluetooth modulem... ten jsem zapojil a zkusil start znovu. Bohužel iDive je stále vyplé.
Předchozí majitel nechal CCC modul v Praze opravovat místním členem a tak myslím, že bude v pohodě.
Momentálně mám při ruce jen INPU,ale i na té jde vidět, že se mi najednou "stratilo" 5 modulů a to:
3F ASK
47 ANT TU
62 MOSTGV
63 MMI/CCC
A0 CCC

V paměti závad je :
A468 externí datový řádek s otevřeným okruhem LVDS

Nejdou mi sem vložit obrázky.
Má někdo nějaký nápad.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 01:39 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 17.06.2006 00:00
Příspěvky: 2643
najdi si znova mpm a propoj ty dva tlusty kabely a sleduj jestli ti idrive nabehne. pokud ano tak vymen mpm


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 12:35 
Offline
Registrovaný

Registrován: sob 10.11.2012 01:00
Příspěvky: 688
Bydliště: Šumperk
Tak mám opraveno. Původní oxidace kontaktů zřejmě vypálila pojistku MPM v kufru. Po očištění kontaktů idrive nenaběhlo. Na tlustý drát nešlo 12v a tak jsem koukl na pojistky a 2 byly vypálené. Dal jsem nové a vše funguje.
Ještě uvidim, co pise ISTA.
Díky za radu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: úte 05.02.2019 12:30 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 20.01.2008 01:00
Příspěvky: 3229
Bydliště: Kromcl / Brno (Šalingrad)
airbone píše:
Konkretne existuju tieto HW verzie (predface):
4.4 , 6.0 , 6.1 , 8.1 , 9.2 , 9.5 , 9.8
na vsetkych bezi rovnaky software (po update) a OS. Maju taktiez rovnaky vykon. Lisia sa vsak vnutorne hardwarovo (ine druhy chipov atd).

Potom su poface verzie, ktore sa taktiez kazia, ale ovela menej (tie zatial neriesim vobec)
11.6 , 12.4 , 12.5 , 12.7
Tieto sa lisia od predface zvonku tym, ze maju favorite buttons (8 tlacidiel pre lubovolne funkcie)

Software na nich bezi taktiez ten isty, ale hardwarovo sa vnutri lisia ovela viac. Nekazia sa az tak casto, ale taktiez.... Kedze su novsie, to najhorsie ich este len caka :)
airbone píše:
nie vsetky ccc su opravitelne z dovodu permanentneho poskodenia medzivrstiev v doske. Je to vyrobna chyba, na medzivrstove spoje bola nanesena ovela mensia hrubka pokovovania ako je predpisana, pripadne dojde k inemu poskodeniu medzivrstvy. Taketo jednotky sa niekedy podari rozbehnut, ale po par hodinach funkcnosti umru znovu.
najviac problematicke su HW 6.1, u nich sa to vyskytuje najcastejsie. Je to 6-vrstvova doska oproti HW4 (4-vrstvova).
Najspolahlivejsie su HW9.
Potom su HW11 a HW12, ale to je uz absolutne ina architektura a iny svet...
Taketo poskodenie je mozne zistit jedine x-ray (rontgen) s obrovskym zoomom.
To len take zakulisne info pre novodobych opravarov CCC modulov, ak sa budu radovat z opravenej jednotky, aby zasa o dva-tri dni nemusili smutit ked prestane znovu fungovat....

MASK - neviem o tom zeby niekto robil v cz/sk. Uvazoval som nad tym, ale vyzera to na pomerne nakladnu opravu a ceny pouzitych jednotiek su nizsie... Ale raz nastane cas ked sa dobre pouzite minu a zvysi sa ich cena a potom mozno oprava bude mat zmysel.
AKy mask potrebujes? Tusim nejaky na predaj u mna je.

Zdarec jak se zjistí ta HW verze a čím se řídit při nákupu z druhé ruky? Ještě jsem to nedržel v ruce jestli je to někde na štítku.
Platí ty uvedené verze i pro M-ASK? Poohlížím se po nějakém LCI, co budu moct otestovat ještě v autě.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09.02.2019 14:19 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 20.01.2008 01:00
Příspěvky: 3229
Bydliště: Kromcl / Brno (Šalingrad)
Snejk píše:
najdi si znova mpm a propoj ty dva tlusty kabely a sleduj jestli ti idrive nabehne. pokud ano tak vymen mpm
Našel jsem i tenhle test, jestli se na to dá spolehnout? https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=887083

Ale spojit dva nejsilnější kablíky (jakoby 7 a 4 podle fotky) nějakou propojkou jestli rozumim je snadnější check.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Re:
PříspěvekNapsal: sob 09.02.2019 17:15 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 04.06.2006 00:00
Příspěvky: 1381
Bydliště: SK-PO
Totic píše:
airbone píše:
Konkretne existuju tieto HW verzie (predface):
4.4 , 6.0 , 6.1 , 8.1 , 9.2 , 9.5 , 9.8
na vsetkych bezi rovnaky software (po update) a OS. Maju taktiez rovnaky vykon. Lisia sa vsak vnutorne hardwarovo (ine druhy chipov atd).

Potom su poface verzie, ktore sa taktiez kazia, ale ovela menej (tie zatial neriesim vobec)
11.6 , 12.4 , 12.5 , 12.7
Tieto sa lisia od predface zvonku tym, ze maju favorite buttons (8 tlacidiel pre lubovolne funkcie)

Software na nich bezi taktiez ten isty, ale hardwarovo sa vnutri lisia ovela viac. Nekazia sa az tak casto, ale taktiez.... Kedze su novsie, to najhorsie ich este len caka :)
airbone píše:
nie vsetky ccc su opravitelne z dovodu permanentneho poskodenia medzivrstiev v doske. Je to vyrobna chyba, na medzivrstove spoje bola nanesena ovela mensia hrubka pokovovania ako je predpisana, pripadne dojde k inemu poskodeniu medzivrstvy. Taketo jednotky sa niekedy podari rozbehnut, ale po par hodinach funkcnosti umru znovu.
najviac problematicke su HW 6.1, u nich sa to vyskytuje najcastejsie. Je to 6-vrstvova doska oproti HW4 (4-vrstvova).
Najspolahlivejsie su HW9.
Potom su HW11 a HW12, ale to je uz absolutne ina architektura a iny svet...
Taketo poskodenie je mozne zistit jedine x-ray (rontgen) s obrovskym zoomom.
To len take zakulisne info pre novodobych opravarov CCC modulov, ak sa budu radovat z opravenej jednotky, aby zasa o dva-tri dni nemusili smutit ked prestane znovu fungovat....

MASK - neviem o tom zeby niekto robil v cz/sk. Uvazoval som nad tym, ale vyzera to na pomerne nakladnu opravu a ceny pouzitych jednotiek su nizsie... Ale raz nastane cas ked sa dobre pouzite minu a zvysi sa ich cena a potom mozno oprava bude mat zmysel.
AKy mask potrebujes? Tusim nejaky na predaj u mna je.

Zdarec jak se zjistí ta HW verze a čím se řídit při nákupu z druhé ruky? Ještě jsem to nedržel v ruce jestli je to někde na štítku.
Platí ty uvedené verze i pro M-ASK? Poohlížím se po nějakém LCI, co budu moct otestovat ještě v autě.


Je to na stitku predu na jednotke, pripadne viem zistit aj podla VIN vozidla z ktoreho pochadza.
Pre mask tieto HW verzie neplatia. Tam je to trochu inak. Zhanas MASK ci CCC? Vzdy mam nieco skladom.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 23:03 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 20.01.2008 01:00
Příspěvky: 3229
Bydliště: Kromcl / Brno (Šalingrad)
OK díky. Teď tam je MASK bez Navi a sháním MASKII. Napsal jsem do SZ.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 159 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.076s | 19 Queries | GZIP : On ]
banner
banner
banner