BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je pát 17.08.2018 12:07



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 10:55 
Offline
Registrovaný

Registrován: čtv 29.01.2015 01:00
Příspěvky: 159
Setkal se prosím někdo se světly která nechtěla vůbec na nic reagovat, ani po výměně téměř veškerého hardware? Auto je 530i E60, rok 2003, světla bixenony s natáčením do zatáček (SMC + AHL).

Od koupě bliká kontrolka automatických světel na přepínači, diag ale žádnou chybu nehlásí. Nefunguje natáčení, a naklápění jen velmi výjimečně - jen jednou za delší čas po nastartování srovná hladinu, jinak je to taky mrtvé.

Levý světlomet většinu času míří vlevo nahoru, ale kupodivu občas se sám od sebe na chvíli srovná. AHL měla vyhnilé kontakty po zatečení, opraveno. Někde mezi AHL a světly byl přerušen nějaký kabel, dávno opraveno.

Teď už jsme ve stadiu kdy jsme na auto dali komplet z jiného auta kde to fungovalo - světla, všechny jednotky (SMC a AHL), i kabeláž - a stejně to nefunguje.

Setkal se někdo s něčím podobným, nebo napadne někoho na co se zaměřit? Mě už laicky napadá jen ten přepínač světel vlevo vedle volantu... Dík.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 16:25 
Offline
Člen Klubu
Člen Klubu
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14.08.2017 07:58
Příspěvky: 128
Pokud jste vymenili uplne vsechno z auta, kde to predtim fungovalo, tak muzes jeste zkusit zkouknout cidla nivelace na napravach. Pokud hlasi nesmysly, tak nefunguje nataceni svetlometu.


Naposledy upravil Itchythefirst dne pát 13.07.2018 20:38, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 19:59 
Offline
Registrovaný

Registrován: čtv 29.01.2015 01:00
Příspěvky: 159
Dekuju, tyhle cidla pry uz taky kontrolovali, ale radsi jsem je poprosil at je poradne zkouknou jeste jednou.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 20:45 
Offline
Člen Klubu
Člen Klubu
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14.08.2017 07:58
Příspěvky: 128
Jo, mrkni na to. Muzou byt i vyhnily svazky k nekteremu z tech cidel, ale to by mozna hlasilo i problem s ABS, protoze tusim ze i ABS jednotka toto vyhodnocuje. Jinak mam kontakt na cloveka ktery je velmi dobry v BMW elektrice + znam typka, co je skutecny “black belt master” v diagnostice problemu elektroniky u koncernu, pricemz jeho vybavu nemaji prakticky v zadnem autorizaku ve stredni Evrope ;-). Muzu ti dat kontakt na oba pres SZ ;-) BtW kdo ti “opravy” doposud delal? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 14.07.2018 15:46 
Offline
Člen Klubu
Člen Klubu

Registrován: čtv 14.12.2006 01:00
Příspěvky: 153
Bydliště: Praha 5
Ahoj, nedá mi to nedoplnit, že jednotky u e60 se už nedají jen prohazovat, ale je potřeba je kódovat. AHL i SMC odchází docela často a mnohokrát byl problém i LM. Pokud bliká kontrolka na přepínači, tak je tam problém, pokud diagnostika nic nehlásí, tak je špatná diagnostika nebo jednotka co to vyhodnocuje(LM a AHL). Jo a AHL měla vyhnilé kontakty? To zatéká za kastlík spolujezdce?

_________________
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2018 23:05 
Offline
Registrovaný

Registrován: čtv 29.01.2015 01:00
Příspěvky: 159
Diky kluci za odpovedi, o vikend jsem tady nebyl tak koukam s radosti ze radite ;)

Ano, kontrolka na ovladaci v automatickem rezimu blika, ale na diag (ISTA? INPA? nevim ale neco z toho to je) neukazuje zadnou chybu. Ani u svetel, ani u ABS. Takze neni jasne po cem jit.

AHL byla vyhnila, ted uz je tam myslim treti kus, a ano vzdy po kazde zmene konfigurace (AHL, SMC) se koduje. Pakarna... LM tam neni, jen ta AHL - tak to na tech prvnich E60 pry bylo. Zateceno za kastlikem, bohuzel... nevim kteremu sikulkovi a jak se to povedlo... kupoval jsem uz od nekolikateho majitele.

Itchy, dekuji a pisu sz.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 16.07.2018 21:39 
Offline
Registrovaný

Registrován: pát 10.06.2005 00:00
Příspěvky: 9985
Bydliště: JaraXov
nevěřím tomu že ista v celem autě nenajde chybu světel a blika kontrolka.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 07:03 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 20.01.2008 01:00
Příspěvky: 1646
Bydliště: Kromcl / Brno (Šalingrad)
A ty natáčecí jsou dodělávka, nebo co tam bylo původně?
Ještě mi kdysi Mentuli říkal, že do předface (s halogenama) kde nebylo origo natáčení to nejde rozchodit, pochopitelně ani s patřičným licht modulem. Nepamatuju si už souvislosti. Ale třeba na to vyzrajete..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 09:29 
Offline
Registrovaný

Registrován: čtv 29.01.2015 01:00
Příspěvky: 159
Podle VIN jsou tam original adaptivni xenony.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 14:36 
Offline
Člen Klubu
Člen Klubu

Registrován: čtv 14.12.2006 01:00
Příspěvky: 153
Bydliště: Praha 5
V tom případě důkladně zkontrolovat kabeláž,konektor a kostru(X13782). LM tam určitě je a možná z jiného vozu, zkontrolujte že máte ve výbavě kód 524 a zkuste ho nakódovat(defaultně). Pokud nic nepomůže, tak vyměnit AHL.

_________________
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.128s | 18 Queries | GZIP : On ]
banner
banner
banner