BMWKLUB Česká Republika, o.s. Logo
Header

BMW Auto klub ČR

Veřejné diskusní fórum pod záštitou BMW Auto Klubu Česká Republika
Právě je úte 23.07.2019 08:52



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 26.01.2018 09:53 
Offline
Registrovaný

Registrován: čtv 11.01.2018 09:14
Příspěvky: 15
A dostat teplotu oleje mezi budiky aby byl zobrazovan misto treba prumerny rychlosti ktera je mi uplne k nicemu nejde? Taky bych chtel znat teplotu oleje a misto aktualni spotreby se mi to nelibi. Nedavno jsem koukal pres inpu a necekal jsem ze se motor zahriva takovou dobu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 26.01.2018 15:37 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 04.06.2006 00:00
Příspěvky: 1386
Bydliště: SK-PO
Lopox píše:
A dostat teplotu oleje mezi budiky aby byl zobrazovan misto treba prumerny rychlosti ktera je mi uplne k nicemu nejde? Taky bych chtel znat teplotu oleje a misto aktualni spotreby se mi to nelibi. Nedavno jsem koukal pres inpu a necekal jsem ze se motor zahriva takovou dobu.


nie neda sa to. Kolega co zaloziil temu to prekodovanie zo spotrebomeru na teplotu oleja nevymyslel, len tu dal navod ktory napisal niekto iny, takze nieco dalsie vyskumat uz asi nepojde. Pretoze to nie je kodovatelna polozka, to by sa musel prerobit software v budikoch.


Dovlim si k tejto teme trochu napisat - ono s tou teplotou oleja to bolo totizto takto: Prvy som to robil ja (asi siroko daleko, mozno aj na celom svete), pretoze som to vymyslel a prisiel nato sam (trvalo to nejaky cas). Dost davno predtym nez ten navod vypotili nemci. Tuto upravu som dlho predtym ponukal cez ebay ako "bocny produkt" k prerabke budikov na stupnicu s vyssim rozsahom (330kmh alebo 300kmh). Samozrejme vratane instalacie noveho ciselnika so stupnicou s teplotou oleja. Porobil som ich mnozstvo pre zakaznikov z DE, Europy, ale aj Taiwanu :)
No nemci mi podstrcili jeden tachometer na upravu (z ktoreho si spravili komplet dump) aby som im dorobil teplotu oleja a potom to znovu vycitavali a porovnavali co som tam pomenil. A vykumali tento navod na internete :) Dokonca mi jeden z nich este pisal email, pretoze si chcel objasnit niektore informacie, lebo nerozumeli niektorym hodnotam ktore sa tam prepisuju, co znamenaju, na ktorom bajte je checksum, atd. No ja som mu oznamil ze mu bohuzial neporadim, kedze som na tomto pracoval nejaky cas, aj ked on sa dusoval, ze je to pre dobro "bmw komunity". Nakoniec sa im to nejako podarilo prelusknut aj tak a vytvorit tento navod pre dobro bmw-komunity a oni sa tym obohatit nechceli, ale hned po tomto sa na nemeckych strankach zrazu objavilo mnozstvo inzeratov od podnikavcov, ze to nakoduju za 50eur apd. Presne preto som im tieto informacie nemal v zaujme dat. Jednoducho zivit sa niecim co vymysli alebo napise niekto iny sa mi protivi, obzvlast ak nieto vytvori navod ktory hodi volne do eteru, a dalsi sa natom potrebuje nabalit... Ale dobre, nech je ako je. Ale metoda robit to tymto sposobom s tool32 je dost komplikovana, pretoze ja mam riesenie ako to spravit za 30 sekund :) Najprv som to robil priamo prepisom dat v hex-editore (co bolo pracne z dovodu rozoberania budikov, vypajkovania chipu atd..), ale potom som vynasiel ovela jednoduchsiu metodu a teraz mi to trva naozaj asi 30 sekund spravit to.... ale to je jedno, podstatny je vysledok, nie doba casu prace na tom.

Samozrejme na vsetkych vozidlach som to neskusal, ale raz to moj dobry kolega (z portugalska) skusal na nejakom jednotkovom bavoraku so 4valcovym motorom, len sa uz nepamatam ci to bol diesel alebo benzin, musim sa ho spytat. Cuduj sa svete, rucicka fungovala, ale udajne nezobrazovala teplotu oleja, ale teplotu chladiacej kvapaliny :shock: :shock: :D Neviem vsak ci sa nemylil, ale takto mi to oznamil....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 26.01.2018 15:56 
Offline
Člen Klubu
Člen Klubu
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13.04.2016 00:00
Příspěvky: 197
Bydliště: České Budějovice
Tak to je teda velice zajimava story, to by me ani ve snu nenapadlo :-) Jen bych navazal na posledni odstavec a to, ze to s tim zobrazenim teploty vody podle me nebude uplne blbost, protoze podle me, jak uz jsem zminil ty R4 to cidlo teploty oleje nemaji, vodu samozrejme jo, tak to asi pri nejlepsim zobrazi aspon to, co to ma k dispozici. Mne by se do druhyho auta do mesta aspon i ta voda hodila.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 00:13 
Offline
Registrovaný

Registrován: stř 24.01.2018 20:56
Příspěvky: 16
Bydliště: Vysočina
Rád bych poslal interku k tématu, ale nevím jak na to. Je potřeba třeba nějaký určitý počet příspěěvků? Omlouvám se že to tu sviním.......


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 00:22 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: pát 18.01.2008 01:00
Příspěvky: 12429
Bydliště: Brno
ano, víc jak 5 ;)

_________________
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E30 336i Sedan S38 - RingTůl
E91 335i N54B30 - pracant :)

http://www.piston.czService & Performance partner
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 11:47 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 04.06.2006 00:00
Příspěvky: 1386
Bydliště: SK-PO
mykovec píše:
Tak to je teda velice zajimava story, to by me ani ve snu nenapadlo :-) Jen bych navazal na posledni odstavec a to, ze to s tim zobrazenim teploty vody podle me nebude uplne blbost, protoze podle me, jak uz jsem zminil ty R4 to cidlo teploty oleje nemaji, vodu samozrejme jo, tak to asi pri nejlepsim zobrazi aspon to, co to ma k dispozici. Mne by se do druhyho auta do mesta aspon i ta voda hodila.


Treba to proste vyskusat na R4 a potom porovnat vystup z ukazovatela s teplotou chladiacky v servisnom menu budikov.
Kedysi davno som pozeral katalogy a ten snimac oleja bol rovnaky pre viac druhov motorov (rovnake cislo dielu) ale konkretne sa uz nepamatam. Pozriem to ked bude cas. Snimac teploty je integrovany v oil level senzore.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 12:20 
Offline
Registrovaný

Registrován: stř 24.01.2018 20:56
Příspěvky: 16
Bydliště: Vysočina
MattyX píše:
ano, víc jak 5 ;)


Díky, už mi to asi funguje :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2018 06:29 
Offline
Registrovaný

Registrován: pon 25.06.2018 19:55
Příspěvky: 7
Ahoj kluci, je tu někdo z okolí Prostějova, olomouce, kdo by mi to nódoval na 335d? Samozřejmě ne zdarma :). Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2018 17:09 
Offline
Registrovaný

Registrován: ned 18.09.2016 20:21
Příspěvky: 75
Bydliště: Poděbrady
Jen poznámka k dieselum, zkoušel jsem to kódovat Romullovi na 330d LCI a nešlo to, postup na benzín 6tival nefungoval, možná by to šlo po nějakém laborovani s rozsahem, ale na to jsme neměli čas... Pokud by se to na dieselu někomu povedlo dejte vědět, za mě zatím vyzkoušeno na 4xN52 a 2x N53 a vše ok...

_________________
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2018 10:40 
Offline
Registrovaný

Registrován: pát 10.06.2005 00:00
Příspěvky: 22279
Bydliště: nejsem již na bmwklubu
ti at si tam nakodujou spíš ukazatel zaplnění DPF :D
k čemu je ti u nafty teplota oleje? :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Macek_One a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.057s | 18 Queries | GZIP : On ]
banner
banner
banner